סגור
סניף אניס גבעתיים
סניף אניס בגבעתיים (צילום: עופר צור)

לאחר ביטול הרכישה: נאמנת רשת אניס מבקשת לסגור 11 סניפים הפסדיים

לאחר שחברת י.בלס לבניין ונכסים חזרה בה אתמול מהסכם רכישת רשת אניס, מבקשת נאמנת הרשת, עו"ד דורית לוי טילר, לסגור 11 סניפים הפסדיים במקום 16 שאמורים היו להסגר על פי ההסכם. עוד ביקשה מבית המשפט לעכב את ההחלטה בנוגע לחמשת הסניפים הנוספים עד התבהרות התמונה

לאחר שרוכשת רשת אניס, חברת י.בלס חברה לבניין ונכסים, חזרה בה אתמול מהסכם הרכישה, מבקשת נאמנת הרשת, עו"ד דורית לוי טילר, לסגור 11 סניפים הפסדיים במקום 16 שאמורים היו להסגר על פי ההסכם עם הרוכשת.
11 הסניפים שמבקשת הנאמנת לסגור, שהם סניפים הפסדיים באופן מובהק, ממוקמים ברובם בקניונים ומרכזי מסחר: קניון TLV בתל אביב, שרונה מרקט, גרנד קניון חיפה, דיזנגוף סנטר תל אביב, קניון רוטשילד ראשון לציון, קניון מודיעין, מרכז מסחרי מרום נווה ברמת גן, קניון כפר סבא הירוקה, קניון נס ציונה, אניס בקעה בירושלים ואניס זכרון יעקב.
נאמנת הרשת נערכת להפעלה במתכונת מצומצמת ולסגירת 11 סניפים בשלב זה, ומבקשת מבית המשפט לעכב את ההחלטה בנוגע לחמשת הסניפים הנוספים, עד שתתברר התמונה.
כפי שנחשף אתמול ב"כלכליסט", העסקה למכירת רשת אניס התפוצצה, ארבעה ימים לאחר שבית המשפט אישר את מכירתה לחברת י.בלס חברה לבניין ונכסים, בתמורה ל-450 אלף שקל. זאת לאחר שהרוכשת הודיעה לנאמנת כי היא מתנערת מהעסקה.
נאמנת רשת אניס, עו"ד דורית לוי טילר, שלחה אתמול (ב') הודעה דחופה מטעמה לבית משפט המחוזי בירושלים, ובה דיווחה כי רוכשת רשת מוצרי הטבע והבריאות, שלחה לה מכתב לפיו היא מתנערת מהעסקה. על פי הנאמנת המכתב "כולל אמתלות ותירוצים, אשר בינם לבין המציאות, אין דבר וחצי דבר".
עו"ד לוי טילר תיארה את התנהלות של חברת י.בלס כ"חסרת תום לב וחמורה" ומסרה כי היא בחרה "להתנער באופן בוטה וחד צדדי מהסכם המכר שנחתם על ידה, לאחר שכבר אושר על ידי בית המשפט".
הנאמנת פועלת להקטין את נזקי העתק שנגרמו לדבריה כתוצאה מהתנהלות של חברת י.בלס הרוכשת והיא מתכוונת לעתור נגד החברה ובעליה יחזקאל בלס ורונן בלס, הערבים להתחייבויות הרוכשת, לפיצוי בגין הנזקים.
על פי הנאמנת, מרגע שאושרה המכירה היא פעלה באופן נמרץ "בכלל כך, הנאמנת נעתרה לבקשת הרוכשת להפחתת תמורת המכר; נעתרה לבקשת הרוכשת לגריעת מספר לא מבוטל של סניפים נוספים מהממכר, נעתרה לבקשת הרוכשת לשאת בעלויות פינוי הסניפים; הסכימה לשאת בעלות העסקתם של בעלי המניות בחברה על מנת שימשיכו לעבוד ויעניקו לרוכשת סיוע בתפעולה של החברה; והכל - לאחר שהרוכשת חתמה על הסכם המכר וחרף הקבוע בו".
רשת אניס נקלעה לחובות של 23 מיליון שקל וביום שישי האחרון אישר בית המשפט המחוזי בירושלים את מכירתה לחברת י.בלס בתמורה ל-450 אלף שקל בלבד. על פי הסכם המכר, רכשה י.בלס כ-15 סניפים. לפני כניסתה להליך חדלות פרעון הפעילה אניס 34 סניפים והעסיקה 140 עובדים.
על פי ההודעה של עורך הדין יעקב אמסטר המייצג את חברת י.בלס, החברה הרוכשת לא יוצגה עד כה על ידי עורך דין בתהליך הרכישה ומבדיקת החומרים שהועברו לידיו "מסתבר כי הליך המכר, המצגים, התכנים של הפגישות, הצגת הדברים ופעולות נוספות שבוצעו עובר לשלבי המו"מ דרך הגשת ההצעה הראשונה ועד וכולל הגשת ההצעה השנייה היו פסולים בחוסר תום לב, כרוכים בפעולות בלתי סבירות תוך שמידע מהותי מוסתר מעיניהם ותוך שניתנו להס הוראות להימנע מלבצע כל פעולה הקשורה בהיערכות לקראת מסירת החברה".
עו"ד המייצג את הרוכשת מאשים את הנאמנת בכך שהיה לה אינטרס להרחיק מידיה במהירות את "תפוח האדמה החם", להמנע מהוצאות ולהעביר את הפעילות לידי הרוכשת. "ואולם הליכים כאלו צריכים להתבצע בתנאי שוק ובתנאי מסחר הוגנים" כתב עו"ד אמסטר, "לא בשעה שאנו מצויים בעיצומם של שורת חגים שאינם מאפשרים שום היערכות מתאימה וכאשר כל הימים הקרובים הסמוכים לביצוע העסקה אינם ימי עבודה, אינם מאפשרים כניסה לתפעול והפעלה של רשת חנויות ואינם מאפשרים היערכות מתקבלת על הדעת לבצע פעולות מאין אלו".
לדבריו, בניגוד למה שהוצג לרוכשת לפיה תזכה לשיתוף פעולה, לחפיפה ולהעברה מסודרת של פעילות הרשת, אין בכוונת בעלי רשת אניס לשתף פעולה או לתת מידע לרוכשת.
"אין בכוונתי כאמור כבר בפנייתי זו לפרט את כל הטענות, וישנן רבות כאלה, המהוות מצע מוצק לביטול ההתקשרות אולם אני שב ומודיע כי ביום 21.9.23 מרשיי לא ישלמו כל תשלום נוסף ולא יקבלו לידיהם ניהול כלשהו הקשור לרשת", הודיע עו"ד של י.בלס.