ביקורת עובדי טו סיגמא על ההנהלה: "לא מביעה מספיק תמיכה בישראל"
ביקורת עובדי טו סיגמא על ההנהלה: "לא מביעה מספיק תמיכה בישראל"
בקרן הגידור האמריקאית שמנהלת נכסים בשווי 60 מיליארד דולר התארגנה קבוצה של כמה עשרות עובדים שמחו נגד החלטות החברה להעביר תרומות לארגונים כלליים ולאו דווקא כאלה שפועלים למען ישראל, כמו גם נגד המסמך הנוגע לתרומות שעליו נכתב ישראל/עזה
קרן הגידור הניו יורקית טו סיגמא (Two Sigma) חווה על בשרה את הרגישות בארה"ב סביב המצב בארץ ובעזה. הנהלת הקרן, המנהלת נכסים בשווי 60 מיליארד דולר, ספגה ביקורת בשבוע האחרון מהעובדים בטענה שהיא לא מגיבה מספיק בחריפות למתקפת החמאס.
באתר ביזנס אינסיידר דיווחו כי במייל שנשלח לעובדים ברביעי שעבר עדכנו כי נבחרו חמישה ארגונים בינלאומיים, ביניהם הצלב האדום ורופאים ללא גבולות, שכל תרומה של העובדים אליהם תוכפל בידי החברה. לפי ההודעה, הארגונים הללו נבחרו ואושרו על ידי צד שלישי, והעובדים אף רשאים להציע ארגונים נוספים שייכללו בתוכנית. ואולם, חלק מהעבודים התלוננו על כך שמדובר בארגונים כלליים ולא כאלה המיועדים ספציפית למאמצי הסיוע לישראל. כמו כן, החברה צירפה מסמך לתרומות תחת הכותרת ישראל/עזה - החלטה שעוררה זעם.
לטענת העובדים, החברה לא הביעה מספיק תמיכה בצרכים הישראליים. קבוצה שהוקמה לדון בעניין מונה כבר כמה עשרות עובדים מבין כ-2,000 העובדים בחברה. בתגובה לביקורת הסירה החברה בתוך יום את רשימת הארגונים וביום שישי פרסמה ארגונים חדשים שהוצעו על ידי העובדים. הרשימה החדשה כוללת 15 ארגוני צדקה, ביניהם 14 ארגוני סיוע ישראלים.
"אנחנו מזועזעים מהתקפות הטרור האחרונות בישראל ושבורי לב מהרצח של אזרחים חפים מפשע המתגוררים באזור", מסר דובר של טו סיגמה. "בתגובה לאירועים השקנו בשבוע שעבר תוכנית תרומות שבה החברה מכפילה כל תרומה של העובדים לארגונים המספקים סיוע קריטי והקלה הומניטארית".
טו סיגמה אינה היחידה שתגובתה למתקפה מעוררת מחלוקת. כך למשל, התגובה הרפה של אוניברסיטת הרווארד להודעת ארגוני סטודנטים פרו פלסטינים שהטילו את כל האשמה על ישראל עוררה זעם רב בקרב תורמים בולטים, ביניהם ביל אקמן מייסד קרן הגידור פרשינג סקוור, שקרא למנכ"לים לא להעסיק את הסטודנטים, ומנכ"ל סיטדל קן גריפין שאמר בריאיון לניו יורק טיימס כי הוא מפעיל לחץ על הנהלת האוניברסיטה להגן יותר על ישראל.