הסכם עם יפן: ישראלים יוכלו לטייל ולעבוד במדינה במשך שנה
הסכם עם יפן: ישראלים יוכלו לטייל ולעבוד במדינה במשך שנה
בהסכם שנחתם באירוע יום העצמאות במעון שגריר ישראל במדינה סוכם כי 200 צעירים מישראל ויפן יוכלו לקבל היתרי שהייה לתקופה של עד שנה. בהסכם אחר סיכמו המדינות על שיתוף פעולה בתחומי התקשורת והדואר. השגריר גלעד כהן: "החתימה ביום העצמאות מעידה על ההערכה שממשלת יפן מייחסת לישראל"
ישראל ויפן חתמו אתמול (שבת) על שני הסכמים במסגרת אירוע יום העצמאות ה-75 של מדינת ישראל שהתקיים במעון שגריר ישראל. מדובר בהסכם אשרות חופשה-עבודה ובהסכם שיתוף פעולה בתחום התקשורת ושירותי הדואר. ההסכמים נחתמו במעמד שגריר ישראל ביפן, גלעד כהן, שר המדינה לענייני חוץ של יפן, קנג'י ימאדה, וסגן שר הפנים והתקשורת היפני, הירושי יושידה.
במסגרת ההסכם לאשרות חופשה-עבודה, צעירים מישראל ומיפן בגילי 18 עד 30 יוכלו לקבל אשרת שהייה לתקופה של עד 12 חודשים, שתאפשר להם לשלב עבודה, לימודי שפה או תוכניות הכשרה במדינה המארחת במהלך חופשתם. עוד במסגרת ההסכם יוכלו אנשי הייטק צעירים מישראל לעבוד ביפן, שמתעניינת מאוד בישראל וביכולותיה כאומת הסטארט-אפ. על המגישים לעמוד בתנאי סף בסיסיים כדוגמת היותם ללא עבר פלילי, בעלי ביטוח רפואי ואמצעי מחייה ראשוניים מספקים.
לצד ביקוש לצעירים ישראלים שמתמחים בסייבר, ישנו ביקוש גם לעובדים בחקלאות ובתחום הבריאות (התנדבות במרפאות). ההסכם מדבר על 200 צעירים ישראלים שיוכלו לקבל אשרת שהייה בכל שנה. מנגד, 200 צעירים יפנים יוכלו להגיע לישראל ולעבוד ולטייל במשך שנה. לישראל יש שישה הסכמים דומים עם מדינות בעולם: אוסטרליה, ניו זילנד, קוריאה, גרמניה, צ'כיה ואוסטריה. ירושלים נמצאת במגעים לחתום על הסכמים דומים עם לפחות עוד שלוש מדינות.
מאז שנת 2011 חלה עליה עקבית בכל שנה בכמות הישראלים שמבקרים ביפן, ובשנת 2019, לפני פרוץ מגפת הקורונה, כמות המבקרים הישראלים במדינה הגיעה לשיא של יותר מ-44 אלף בני אדם.
ההסכם הנוכחי מגיע לאחר חיבור השמיים בין ישראל ויפן ופתיחת הקו הישיר של אל-על בין המדינות בחודש מרץ האחרון. משרד החוץ ושגרירות ישראל ביפן פעלו מאחורי הקלעים לפתיחת הקו, וכיום מסייעים לקדמו. מדובר במהלכים משמעותיים אשר מחד יובילו לעלייה בכמות התיירים מיפן, לתמיכה בענף התיירות וזרימת מטבע זר לישראל. כמו כן, יתרמו הדברים להגעה של יותר אנשי עסקים יפנים לישראל ולהגדלת ההשקעות במשק הישראלי. בנוסף, יתאפשר לאזרחים ישראלים לטייל ולחוות את יפן לתקופה ממושכת.
כאמור, הממשלות חתמו בנוסף גם על הסכם בתחום התקשורת והדואר, שבמסגרתו ישראל ויפן ישתפו פעולה למען שיפור ופיתוח שירותי הדואר שלהן, קידום טכנולוגיות בתחום התקשורת, וחילופי מידע בנושאים של פריסת רשתות פס רחב ו-5G.
שגריר ישראל ביפן, גלעד כהן, ציין כי "ההסכמים מהווים נדבך חשוב בקשרים המתהדקים בין ישראל ויפן בשנים האחרונות. החתימה עליהם במהלך אירוע יום העצמאות מעידה על ההערכה הרבה שממשלת יפן מייחסת לישראל. על אף המרחק הגיאוגרפי בינינו, כעת, עם הטיסות הישירות והרחבת אפשרויות הביקורים, ישראלים ויפנים מעולם לא היו קרובים יותר אחד לשני. אני משוכנע שהיחסים בינינו ימשיכו להעמיק ויחד נמשיך ליצור עוד שיתופי פעולה שיטיבו עם אזרחי ישראל ויפן".
משרד החוץ מסר: "ההסכם הוא בשורה נהדרת לאלפי צעירים ישראלים המטיילים כל שנה ביפן. בעקבות ההסכם הם יוכלו לראות את הנופים והתרבות המיוחדים של יפן ולהאריך את הביקור באמצעות עבודה במדינה. זה צעד נוסף שמוביל משרד החוץ למען אזרחי מדינת ישראל".