סגור
אלי פלדשטיין דוברו של נתניהו שנעצר בחשד להדלפת מסמכים מסווגים
אלי פלדשטיין דוברו של נתניהו שנעצר בחשד להדלפת מסמכים מסווגים (צילום: מתוך ynet)

ההפיכה המשטרית משתוללת: הוגשו הצעות חוק לייתר את כתב האישום נגד פלדשטיין ולהפרטת גל"צ

הצעת החוק של ח"כ מילביצקי תמנע הפללה של העברת מידע חיוני לרה"מ ולשר הביטחון, גם אם נעשתה בחוסר רשות, ותסייע לדובר רה"מ ולנגד במילואים. בתוך כך, ח"כ ניסים ואטורי הגיש הצעת חוק להפרטת גלי צה"ל. " לתחנה החדשה לא יוקצה מימון ציבורי ולא יתקיים קשר בינה ובין צה"ל", נכתב בהצעת החוק

הליכוד הגיש היום שתי הצעות חוק פרטיות המייתרות בחקיקה את כתב האישום נגד דובר רה"מ אלי פלדשטיין, והנגד במילואים שנעצר בפרשה, ומפריט את גלי צה"ל.
הצעות החוק הן חלק ממהלכי ההפיכה המשטרית שדוחפת הקואליציה ונועדה להחליש את בג"ץ, היועמ"שית שאותה דורשים בליכוד לפטר, לפגוע בכלי התקשורת, להפריט את תאגיד ההשידור הציבורי כמו גם למנות נציב שירות מדינה חלש, וכל זאת אחרי פיטוריהם של היועצים המשפטיים הוותיקים במשרדי הממשלה.
הצעת החוק של ח"כ חנוך מילביצקי נועדה למנוע הפללה של העברת מידע חיוני לרה"מ או לשר הביטחון גם אם העבירה נעשתה בחוסר רשות ובכך בעצם תייתר את הגשת כתב האישום נגד דובר רה"מ אלי פלדשטיין והנגד במילואים שנעצרו בחשד להדלפת מסמכים מסווגים. הצעת החוק צפויה לעבור הליך חקיקה מזורז, והיא תחול רטרואקטיבית מתחילת המלחמה.
על פי הצעת החוק, "הוראות הסעיף (האוסר על מסירת מידע - צ.ז) לא יחולו על מי שמסר ידיעה סודית לראש הממשלה, לשר הביטחון או לשר שהעניינים הסודיים להם נוגעת הידיעה הסודית מצויים בתחום אחריותו, אף אם אותו אדם לא הוסמך לכך ואף אם חרג מסמכותו", נכתב בהצעת החוק.
בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב כי "בתקופת מלחמת חרבות ברזל רבו הפרסומים על הסתרת מידע ביטחוני חיוני מראש הממשלה בפרט ומהדרג המדיני בכלל. לאחר מלחמת יום הכיפורים הוחלט על הקמת מחלקת הבקרה באמ''ן שמטרתה לבחון את האפשרויות הפחות סבירות, 'איפכא מסתברא', כדי למנוע הישנות של קונספציות ביטחוניות כגון זו שהתקיימה טרם המלחמה. בטרם פרוץ מלחמת 'חרבות ברזל', אנשי צבא רבים נחשפו למידע קריטי אודות תוכנית יריחו לפלישת כוחות ארגון הטרור חמאס לשטחי ישראל, אך מידע זה לא מצא את דרכו לראש הממשלה ולדרג המדיני".

ואטורי מציע: להפריט את גלי צה"ל

ואם זה לא מספיק, ח"כ ניסים ואטורי (ליכוד) הגיש היום על שולחן הכנסת הצעת חוק להפרטת גלי צה"ל. הצעת החוק הוגשה לאחר שאתמול (ראשון) אישרה ועדת השרים לענייני חקיקה את תמיכתה בהצעת חוק להפרטת תאגיד השידור הציבורי.
1 צפייה בגלריה
גלי צה"ל גל"צ גלגל"צ גלגלצ יפו
גלי צה"ל גל"צ גלגל"צ גלגלצ יפו
בניין גלי צה"ל ביפו
(צילום: google street view)
ואטורי הסביר כי "אין צורך בתחנת רדיו צבאית כביכול, שממומנת על ידי הציבור, שפועלת כיחידה צבאית ומשרתים בה חיילים. העברתה למשרד הביטחון לפי המלצת הוועדה, משמעותה בפועל היא השארת המצב הקיים על כנו, כולל שירותם של חיילים בגלי צה"ל. בנוסף, ההצעה להעביר את תחנת הרדיו גלי צה"ל לתאגיד השידור הציבורי תיצור כפילות של תחנות רדיו ציבוריות ארציות – גלי צה"ל ורשת ב'. יוזם הצעת החוק סבור כי על אף שגלי צה"ל תורמת תרומה חיובית והכרחית לשיח הציבורי בישראל, מקומה אינו בצה"ל ואין בה שום עניין צבאי מלבד שמה".
על פי ואטורי, "מוצע להפריט את תחנת הרדיו גלי צה"ל בהליך מכרזי שתבצע מועצת הרשות השנייה לטלוויזיה ורדיו. לפי המוצע, המועצה תעניק לזוכה במכרז רישיון להפעלת תחנת רדיו שתשדר בכיסוי ארצי. עוד מוצע לקבוע כי התדרים המופעלים כיום על ידי גלי צה"ל וגלגל"צ יישמרו לטובת הזוכה במכרז, אך שמה של תחנת הרדיו ישתנה בתוך שנתיים מתחילת הפעלתה של גלי צה"ל כתחנת רדיו עצמאית בבעלות פרטית".
עוד נכתב, כי "בעל הרישיון שיפעיל את שידורי הרדיו הארציים יהיה רשאי לשדר פרסומות, הודעות חסות ותשדירי שירות, כלומר לתחנה החדשה לא יוקצה מימון ציבורי ולא יתקיים קשר בינה ובין צה"ל. על כן, חיילים יפסיקו לשרת בתחנת הרדיו בתוך שנתיים מיום תחילתו של החוק המוצע. כפועל יוצא מההסדר המוצע, גלי צה"ל תהיה תחנת הרדיו הפרטית הראשונה בישראל שתפעל בכיסוי ארצי".