סגור
שר פיטנס שיר סנדה מכוני כושר נקלעו לקשיים
שיר סנדה (נחום סגל)

רשת מכוני הכושר שר פיטנס שצברה חובות של 24 מיליון שקל נסגרת

החברה שייסדה מאמנת הכושר שיר סנדה ומפעילה שבעה מתחמי כושר עם 4,000 לקוחות הודיעה שמחר ייסגרו כל סניפיה. בא כוחה: "החברה החליטה לסגור את הרשת על מנת שלא יהיה שקל אחד חוב כלפי ציבור המתאמנות"

חברת שר פיטנס של המייסדת שיר סנדה הידועה בכינויה שר פיטנס תעצור ממחר (ה') את הפעילות בסניפים והרשת תיסגר – כך עולה מתגובת בא כוח החברה ומהודעה ששלחה שר פיטנס למתאמנות.
"לכל משפחת שר פיטנס היקרה שלי. לאחר ימים קשים ולאחר מאבק משפטי לא קל מול חברות האשראי והבנקים לצערנו הרב אני נאלצת ממחר לעצור את הפעילות בסניפים. כמובן שכל החיובים על חודש מרץ יזוכו חזרה בכרטיס האשראי בהחזר מלא... אוהבת ושולחת חיבוק חזק שר".
היום (ד') התקיים דיון בבית המשפט המחוזי בחיפה שבמסגרתו קבעה השופטת בטינה טאובר כי "אינני סבורה כי ניתן לחייב את ישראכרט לשאת בעלות משכורות העובדים כהוצאות פירוק, כפי שהוצע על ידי החברה, בעלת המניות (שר פיטנס - ל"ד) והערב בדיון שהתקיים". המשמעות היא כי השופטת לא הורתה לישראכרט להשיב לחברה את הכספים שקוזזו כדין במסגרת היחסים שבין הצדדים.
שלשום חשף כלכליסט לראשונה שחברת שר פיטנס המפעילה שבעה מתחמי כושר גדולים ברחבי הארץ המיועדים לנשים בלבד נקלעה לחובות של כ-24 מיליון שקל ופנתה לבית המשפט המחוזי בחיפה בבקשה להוצאת צו עיכוב הליכים וכן בקשה להסדר חוב בין החברה לנושיה. הבקשה הוגשה במסגרת תיקון 4 המאפשר הקלות לחברות שנקלעו לקשיים בעקבות הקורונה.
מייסדת החברה ובעלת מניות בה היא מאמנת הכושר הידועה שיר סנדה המוכרת כשר פיטנס. בחברה פעיל גם בעלה. סנדה נבחרה בשנת 2017 על ידי המגזין העולמי פורבס לאחת מ-30 הצעירים המשפיעים בישראל מתחת לגיל 30. החברה מעסיקה כ-122 עובדים ויש לה כ-4,000 מנויות ולקוחות. לאחרונה פורסם כי שיר סנדה נלחמה על חייה אחרי שחיידק טורף התגלה לאחר לידת בנה השני בשנת 2020 ועברה תהליך שיקום.
עו"ד לירום סנדה, בא כוח חברת שר פיטנס מסר בתגובה: "חרף בקשת החברה וצו איסור דיספוזיציה שהוטל על נכסיה וזכויותיה לרבות כספי הסליקה בית המשפט מאשר היום לחברת ישראכרט את הקיזוז אותו ביצעה. עצוב כי חברת ישרכארט שיכלה להבטיח את כספה דאגה לכיסה העמוק במקום לאלפי מתאמנות והעובדות ברשת. על מנת שלא יהיה שקל אחד חוב כלפי ציבור המתאמנות ועל מנת שלא יגרר חוב תשלום משכורות לעובדים החליטה החברה לסגור את הרשת. תיקון 4 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי נוצר על מנת לתת מענה בדיוק לחברות כאלה אך תיאוריה לחוד ומציאות לחוד במדינת ישראל". מישראכרט נמסר: "כפי שקבע בית המשפט בהחלטתו, ישראכרט פעלה כדין". את ישראכרט ייצג עו"ד אסף שמרת.