סגור
קירות גבס של אורבונד  זירת הנדל"ן
קירות גבס של אורבונד (צילום: אורבונד)

יוקר המחייה ממשיך: אורבונד מייקרת את לוחות הגבס ב-14%

יצרנית מוצרי הגבס לבנייה הסבירה כי החל מתחילת מאי יעודכנו מחירי המוצרים הנלווים ומוצרי הגבס שלה. את ההתייקרות נימקה בעליות מחירי תשומות הייצור, חומרי הגלם, ההובלה ובשערי החליפין - בין היתר כתוצאה מרעידת האדמה בטורקיה

יצרנית מוצרי הגבס לבנייה, אורבונד, תייקר את מחיר לוחות הגבס שלה ב-14%, כך נודע לכלכליסט. בהודעה שהחברה הפיצה בימים האחרונים בקרב לקוחותיה הוסבר המהלך בהתייקרות תשומות הייצור, חומרי הגלם, ההובלה והעלייה בשערי החליפין.
ההתייקרות שעליה הודיעה אורבונד צפויה להתחיל באפריל, אז יעודכנו המחירונים של מוצריהם. כך, החברה עדכנה את הלקוחות כי בתחילת מאי היא תעדכן גם את מחיר המוצרים הנלווים ומוצרי הגבס שלה.
שוק לוחות הגבס הישראלי צורך כ-40 מיליון מ"ר של לוחות גבס ומגלגל כמיליארד שקל בשנה. אורבונד, שבבעלות הקונצרן הגרמני KNAUF נחשבת לשחקנית מרכזית בענף, והיא והמתחרה שלה טמבור שולטות בכ-80% מהשוק.
על פי הערכות בתעשיית מוצרי הבנייה, חברות נוספות שפועלות בענף יעדכנו בימים הקרובים את לקוחותיהן לקראת העלאת מחירים וזאת בין השאר על רקע רעידות האדמה שאירעו בחודש שעבר בטורקיה המשפיעות על זמינות חומרי גלם ומוצרי המשך.
בתחילת אפריל צפויה גם התייקרות רוחבית של מחירי המלט בטורקיה, שנחשבת לאחת מיצרניות המלט הגדולות בעולם. התייקרות כזאת תשפיע גם על מחיר המלט בישראל שיעלה בכ-40 שקל לטונה.
חלק ניכר מהמלט שצורך המשק הישראלי מיובא בשנים האחרונות מטורקיה, ועם העלאת המחירים בטורקיה מחיר המלט בישראל צפוי להגיע לשיא של 400 שקל לטונה.
סגן נשיא בהתאחדות הקבלנים בוני הארץ, ניר ינושבסקי אמר היום (א') לכלכליסט כי ההתייקרויות הצפויות ישפיעו על בעיקר תוכניות ביצוע של מבני ציבור ותשתיות, באופן שעשוי להפחית את המרווחים של הקבלנים לשיעורים חד – ספרתיים.
לפי ינושבסקי אפקט רעידת האדמה בטורקיה על המחירים יורגש עוד יותר בחודשים הקרובים, אז המדינה תפנה את משאביה לשיקום ההריסות ובאופן שיגביר את הביקושים למלט ולחומרי בנייה: "כרגע עיקר המאמץ בטורקיה מופנה לפינוי ההריסות באזורי האסון, אך תחילת עבודות השיקום והבינוי יגדילו את הביקושים ויובילו לעליות מחירים נוספות", אמר.