סגור
מחאה עובדים אלישרא 22.1.24
מחאת עובדי אלישרא (צילום: משה שבתאי)

עובדי החברה הבת של אלביט טוענים: ההנהלה פוגעת בעבודה המאורגנת

עשרות עובדי אלישרא מחו מול משרד המנכ"ל בטענה כי ההנהלה מפעילה עליהם לחץ לעבור מחוזים קיבוציים לחוזים אישיים. כך למשל, נטען כי עובד ותיק בחברה שסירב לעבור לחוזה אישי נחשף להתנכלויות מצד מנהליו, סמכויותיו נשללו ממנו, הוא מודר ולא הוזמן לישיבות. הנהלת החברה: "מעולם לא נעשתה התייחסות לעובד לפי אופי העסקתו"

תסיסה באלישרא של אלביט מערכות. ברקע, טענות עובדים על ניסיונות מצד ההנהלה לפגוע בעבודה המאורגנת בחברה תוך הפעלת לחץ על עובדים לעבור מעבודה על בסיס חוזים קיבוציים לחוזים אישיים.
לכלכליסט נודע כי היום (ב') המתיחות בין ועד העובדים בחברה להנהלה עלתה שלב, כשעשרות מתוך מאות עובדי אלישרא פתחו בפעולות מחאה מול משרדו של מנכ"ל החברה, אורן סבג, באתר החברה שבאזור התעשייה בחולון.
ברקע למחאת העובדים, היועץ המשפטי של מרחב חולון-בת ים בהסתדרות הכללית, עו"ד בוריס דובינסקי, פנה אתמול למנכ"ל סבג בטענה כי עובד ותיק ומוערך הועבר מתפקידו לאחר שלא נענה ללחצים שהופעלו עליו לעבור לעבודה בחוזה אישי. במכתב נטען כי לאחר שהעובד עמד על סירובו הוא נחשף להתנכלויות מצד מנהליו, סמכויותיו נשללו ממנו, הוא מודר ולא הוזמן לישיבות.
עו"ד דובינסקי הוסיף והזהיר כי "הכפפת העובד לאווירה של פחד ואיומים תוך פגיעה אנושה בהתארגנות העובדים אינה חלק מסמכות המעסיק" וכי המהלכים הדורסניים כלפיו, תוך מינוי מידי של עובדת בחברה שתחליף אותו בתפקידו, נועדו לבזותו.
אלישרא מהווה זרוע מרכזית של אלביט מערכות שבשליטת מיקי פדרמן בתחום הפיתוח והייצור של מערכות לוחמה אלקטרונית ומערכות לאיסוף מודיעין. גם לפני כשנתיים הרוחות בחברה סערו וזאת על רקע מיזוג הפעילות של אלישרא עם חטיבת אל-אופ של אלביט, שעוסקת בפיתוח ובייצור של מערכות תצפית אלקטרו-אופטיות.
בוועד העובדים באלישרא סירבו להגיב לפניות כלכליסט. מהנהלת אלישרא נמסר בתגובה כי "הסכמים קיבוציים וחוזים אישיים הם הבסיס להעסקת עובדים בחברה לאורך שנים ומעולם לא נעשתה התייחסות לעובד לפי אופי העסקתו אלא אך ורק לפני כישוריו, יכולותיו וביצועיו. ככלל, החברה אינה מנהלת דיאלוג עם העובדים בתקשורת ותמשיך, כפי שעשתה תמיד, לנהל שיח ישיר ופתוח עם ועד העובדים לשמיעת טענותיהם ולפתרון בעיות".
בתוך כך, 55 עובדי טייסת הכיבוי האווירי שמופעלת בידי אלביט מערכות עוברים להעסקה באמצעות קבלן משנה חדש, "אלקטרה טרגט" שמחליפה את החברה הקבלנית "קליר קאט" שהעסיקה אותם עד כה.
מתוקף הסכם חדש שעליו חתמו אלקטרה טרגט ואיגוד עובדי התחבורה שבהסתדרות הכללית, טייסי טייסת הכיבוי וצוותי הקרקע שלה יועסקו בתנאים משופרים תוך תוספות שכר, הגדלת ההפרשה לפנסיה, הגדלת מכסת ימי החופשה ועוד. אלביט מערכות היא הזכיינית בהפעלת טייסת הכיבוי מתוקף התקשרותה עם המשרד לביטחון לאומי. טייסת הכיבוי הוקמה כאחד מלקחי שריפת הענק בכרמל ב-2010.