מתחילת המלחמה נהרגו 19 תושבי הפזורה: "ספקים חוששים להיכנס לכפרים הבדואים בנגב"
מתחילת המלחמה נהרגו 19 תושבי הפזורה: "ספקים חוששים להיכנס לכפרים הבדואים בנגב"
בפזורה יש יותר מ-100 אלף תושבים ללא מיגון, תושבים רבים נהרגו, ויש 10 נעדרים. למרות זאת, טוען סלימאן אל-עמור, מנכ"ל ארגון אגי'ק וחבר בחמ"ל סיוע לרשויות הערביות בנגב בח'ורה, כי "החנויות ריקות, ספקים חוששים להיכנס לכאן, וחסר מזון יבש, חלב ואוכל לתינוקות". לדבריו, "המדינה צריכה לדאוג שספקים יגיעו עם משטרה לישובים אם הם חוששים"
"ספקי מזון גדולים חוששים להיכנס לעיירות ולכפרים הלא מוכרים של הבדואים בדרום, וקיים בחנויות מחסור גדול במוצרי מזון יבש, מוצרי חלב ומזון לתינוקות. יש חנויות ריקות". כך אמר הערב (א') סלימאן אל-עמור, מנכ"ל ארגון אגי'ק –מכון הנגב, וחבר בחמ"ל החירום שהוקם ביישוב חור'ה על ידי הרשויות הערביות, כדי לסייע למשפחות ולנפגעים בעיירות ובכפרים הלא מוכרים.
מאז תחילת המלחמה בדרום נהרגו 19 תושבים בדואים מהפזורה בדרום, ויש ביניהם 10 נעדרים. בישובים אלה מתגוררים יותר מ-100 אלף תושבים ללא מיגון. בימים אלו, כך אומר אל-עמור, עשרות משפחות ישנות בבתי הספר בדרום מפאת החוסר במיגון".
"למדינה יש תפקיד לדאוג גם לנו בזמן מלחמה", אומר אל-עמור. "בעלי חנויות מתקשרים לספקים, אומרים להם: בואו, אתם מכירים אותנו, אנחנו נלווה אתכם, נשמור עליכם בדרך ונוודא שהכל יהיה בסדר – אבל הם מסרבים להגיע. מפחדים".
אל-אמור מוסיף כי הבדואים מצידם גם חוששים לצאת מהכפרים ולנסוע לערים הגדולות בגלל המצב הביטחוני. "מי שיש לו כסף יכול אולי לנסוע לבאר שבע להצטייד, אבל אנשים בכפרים מפחדים להגיע לערים. להיות ערבי שמסתובב בערים יהודיות זה לא פשוט בימים האלה".
לדברי אל-אמור, בשלב זה הישובים מסתמכים בין היתר על תרומות שמגיעות לחמ"ל - מיהודים ומערבים. "האזרחים פה במדינה נותנים כתף, אבל המדינה מפנה לנו גב. יש אנשים שאני אומר להם 'תגיעו עד צומת שוקת אני אגיע אליכם כדי שתרגישו בטוחים', אבל הם אומרים לי 'לא, נכנס לחור'ה ונוריד שם'. האנשים דואגים ועוזרים, אבל המדינה לא בתמונה. צריך למצוא דרך שהספקים יגיעו גם ליישובים. אם צריך שמשטרה תלווה אותם פנימה לכפרים אז שהמדינה תדאג לזה".