דעהלא להרחבת ועדות הקבלה
דעה
לא להרחבת ועדות הקבלה
ראש הממשלה מקדם תוכנית לאומית לרמת הגולן שתכלול השקעה של מאות מיליוני שקלים. תושבי הרמה מסכימים בטוב לבם שהממשלה תשקיע, תפתח ותרחיב את הגולן, הם רק מבקשים להחליט מי יוכל ליהנות מכל הטוב הזה
ראש הממשלה נפתלי בנט הצהיר בשבוע שעבר כי הכפלת ההתיישבות ברמת הגולן היא יעד של ממשלת ישראל. באותו נאום אף הבטיח להקים במהרה שני יישובים חדשים. בעוד שישה שבועות, הבטיח, תתקיים ישיבת ממשלה חגיגית שבה תאושר תוכנית לאומית לרמת הגולן. התוכנית תכלול השקעה ממשלתית של כמה מאות מיליוני שקלים, בין היתר בתשתיות תחבורה ותקשורת. הכפלת התושבים ברמה תהיה באמצעות שתי שכונות חדשות בקצרין, שבהן 3,000 דירות, ועוד 4,000 וילות ב־33 יישובים כפריים במועצה האזורית גולן.
באותו אירוע הסבירה שרת הפנים איילת שקד שהדרך להכפלת ההתיישבות בגולן היא באמצעות תיקון חוק שהיא מקדמת לבקשת המועצה האזורית גולן. כיום יישובים שבהם עד 400 משפחות יכולים לערוך ועדות קבלה. שקד מבקשת לתקן את החוק כך שיישובים גדולים יותר, שבהם עד 600 משפחות, יוכלו לסנן תושבים חדשים באמצעות ועדות קבלה.
כלומר תושבי הרמה מסכימים בטוב לבם שהממשלה תשקיע, תפתח ותרחיב את הגולן, הם רק מבקשים להחליט מי יוכל ליהנות מכל הטוב הזה.
אפשר להבין את הפוליטיקאים. בממשלה הטרוגנית, שמחציתה מפלגות שמתנגדות להרחבת ההתיישבות ביו"ש, הרמה היא תחליף סביר שמאפשר להישמע לאומי בלי להסתבך עם קולגות מהשמאל.
אבל ממתי התבדלות והתנשאות הן ערך לאומי שראוי לשאת בגאון?! אין כאן ציונות, אלא הרבה ציניות.
היישובים ברמת הגולן הוקמו על קרקע של המדינה, והמגרשים לבנייה נמסרים למתיישבים בחינם.
לכל אזרח הזכות ליהנות מהאפשרות הזו, גם אם נכשל במבדק של מכון מיון פסיכולוגי. העיקרון הזה חשוב תמיד, והוא חשוב במיוחד כעת בתקופה שבה מחירי הדירות מאמירים. תקופה שבה רבים מתפשרים על מה שבעיניהם נחשב איכות חיים, לטובת דירה טובה פחות, אך כזו שהם יכולים לקנות.