האם אומיקרון יבטל את תחרות מיס יוניברס באילת בעוד שבועיים?
האם אומיקרון יבטל את תחרות מיס יוניברס באילת בעוד שבועיים?
התחרות הבינלאומית אמורה להתקיים בעיר הדרומית ב-12 בדצמבר, אולם התפשטות הזן החדש של הקורונה, מעלה חשש לקיומה. מלכות יופי וצוותיהן מאפריקה לא יוכלו להגיע, ומי שיוכל להיכנס לישראל יהיה חייב בבידוד של 3 ימים לפחות. ההפקה: "אנו עומדים בקשר ישיר עם משרד הבריאות והרשויות כדי להבטיח את המשך קיום התחרות בישראל בצורה הבטוחה והבריאה ביותר"
האם תחרות מיס יוניברס הבינלאומית באילת תיפגע מהתפשטות וריאנט אומיקרון של הקורונה באילת? בחודש יולי פרסם משרד התיירות כי התחרות תתקיים לראשונה בישראל, בעיר אילת ב-12 בדצמבר. כעת, עם סגירת הגבולות, יחד עם הדיווח על עובדת זרה שחלתה בווריאנט החדש ונסעה באוטובוס לאילת, מעלים חשש שהתחרות לא תוכל להתקיים כסדרה.
הימצאותו של וריאנט אומיקרון בישראל כבר החלה להשפיע באופן ישיר על התחרות. עיתון מנמיביה פרסם שלשום (ו') על כך שישראל אינה מאפשרת למלכות יופי ממדינות דרום אפריקאיות להיכנס לישראל, כאשר הכוונה היא לכ-50 מדינות אפריקאיות שהוגדרו אתמול כמדינות אדומות. מכיוון שרוב המתמודדים אינם צפויים להגיע לבדם, מדובר במאות אנשים שיאלצו לבטל את הגעתם לישראל – ולא ברור עדיין אם עוד מדינות יצטרפו לרשימה האדומה בהמשך.
כמו כן, לפי הנהלים החדשים, כל כניסה של זרים אסורה לישראל בשבועיים הקרובים – וגם אם המשתתפות וגופי התקשורת ייכנסו באופן חריג לישראל, הם ייאלצו לשהות בבידוד מינימלי של 3 ימים. מלבד המגבלות על ההגעה, ייתכן ויוטלו הגבלות על התקהלות שישפיעו על עצם קיום האירוע במתכונתו הנוכחית.
מלבד חוסר הוודאות בנוגע לווריאנט החדש, כבר עם ההכרזה על אירוח התחרות עלו שאלות רבות בנוגע לקיום האירוע. האירוע ממומן בכ-6.5 מיליון שקל על ידי משרד התיירות וזה כולל 1.5 מיליון על השתתפות בהפקה ו-5 מיליון שקל נוספים על שיווק התחרות. מימון נוסף מגיע מעיריית אילת ומארגון מיס יוניברס הבינלאומי. המדינה לא צפויה לקבל הכנסות ישירות מהאירוע, אלא רק לשווק אותו בכדי לקדם הכנסה עקיפה מתיירות לישראל ולאילת. במשרד התיירות מדגישים כי האירוע ישודר בלמעלה מ-170 מדינות ברחבי העולם ומספר הצופים מוערך במאות מיליונים.
בשלב זה לא ברור כיצד קידום המותג של אילת וישראל יהיה רלוונטי בתקופה שבה לתיירים אסור להיכנס לישראל. כמו כן, מלבד יחסי הציבור החיוביים לישראל, התחרות גררה אחריה גם ביקורת פנימית מצד ארגונים פמיניסטיים וביקורת חיצונית מצד גורמים המתנגדים לישראל. בין השאר, פעילי BDS מרחבי העולם קראו להחרים את התחרות וממשלת דרום אפריקה קראה למלכת היופי המקומית לא להשתתף בגלל "מדיניות האפרטהייד" של ישראל.
מהפקת מיס יוניברס בישראל נמסר: "אנחנו עומדים בקשר ישיר עם משרד הבריאות והרשויות כדי להבטיח את המשך קיום התחרות בישראל בצורה הבטוחה והבריאה ביותר בהתאם למדיניות התו הירוק ועורכים את השינויים הנדרשים כדי לעמוד בהגבלות החדשות. מרבית מהמתמודדות כבר נחתו בישראל ואנו ערוכים להתמודד עם השינויים אליהם נדרש לטובת שידור האירוע ל-600 מיליון איש ברחבי העולם. בנוגע לרוכשי הכרטיסים מחו״ל אשר כניסתם לא תותר לישראל נפעל בהתאם למדיניות הביטול".