בגלל הקורונה: רשת סטודיו סי מבקשת להורות על פירוקה
בגלל הקורונה: רשת סטודיו סי מבקשת להורות על פירוקה
רשת מכוני הכושר לנשים, המפעילה 26 סניפים, הגישה לבית המשפט בקשה למתן צו לפתיחת הליכים בעניינה. הרשת מבקשת להורות על פירוקה בעקבות חובות של 3 מיליון שקל שצברה עקב הקורונה: "נאלצנו להחזיר מיליוני שקלים ללקוחות, נגרם לנו נזק אנוש"
רשת אימוני הכושר לנשים "סטודיו סי" מבקשת מבית המשפט המחוזי בירושלים להורות על פירוקה. היום (ב') הגישה הרשת בקשה לבית המשפט למתן לצו לפתיחת הליכים בעניינה.
מהבקשה עולה כי הרשת שמעסיקה 237 עובדים צברה חובות של כ-3 מיליון שקל, לאחר שנפגעה באופן אנוש מאז פרוץ נגיף הקורונה. לטענת הרשת, בעקבות המשבר שאילץ אותה לסגור שוב ושוב את סניפיה היא נאלצה להחזיר ללקוחותיה בחודשים האחרונים כ-9.5 מיליון שקל, בשל ביטולי מנויים והחזרים שונים.
לטענת הרשת, הפסדים אלה,לצד הוצאות השכירות הגבוהות שלה על 26 הנכסים שהיא שוכרת, הכריעו אותה. "אין אפשרות להמשיך ולהפעיל את החברה במתכונתה הנוכחית", טוענים בבקשה באי כוח הרשת עורכי הדין אשר אקסלרד, יהודה ספז ועמנואל שלמון.
לבקשה צורף, תצהיר של אריה ניצן, מבעלי החברה שציין כי "סך ההתחייבויות של סטודיו סי עולה באופן משמעותי על סך הכנסותיה ואין צפי להעלאת ההכנסות. נראה כי אין מנוס מלהורות על פירוקה של החברה וחלוקת יתרת קופת החברה בין נושיה".
בעלי המניות הנוכחיים של הרשת הם חברת כוונון שיווק וייעוץ ארגוני (2010), חברת השתדלות יועצים וכן חברת חלמיש נכסים והשקעות המחזיקה רק 5% מהון המניות של החברה.
"בעלי המניות של הרשת שרכשו אותה מבעליה הקודמים רק בנובמבר 2019 עשו את כל אשר ביכולתם כדי לשקם את החברה מהנזקים הכבדים שנגרמו לה", נטען בבקשה, אך אלה לא הועילו. "בית המשפט מתבקש לפתוח בהליכי הקפאה או או פירוק נגד הרשת, כך שיתרת נכסיה תחולק בין נושיה, והחברה תחוסל".
מסטודיו סי נמסר בתגובה: "החברה נפגעה באופן אנוש וחסר תקדים במהלך השנה וחצי האחרונות מאז פרוץ מגיפת הקורונה, שהביאה לגל נטישה של לקוחות שלא הסתיים עד ליום הזה. מ-20,000 מינויים משלמים טרום משבר הקורונה, לכ-4,500 היום, דבר שהביא לירידה משמעותית בהכנסות החברה. מנגד, הוצאות שנבעו מתשלום של כ-10 מיליון שקלים ללקוחות שביטלו דמי מנוי והוצאות שכירות ודמי ניהול.
"על אף שהחברה הקפיאה את ההתקשרות עם חלק מהמשכירים באופן חד צדדי במהלך סגרי הקורונה הדבר לא בא לידי ביטוי בהוצאות בעיקר עקב חילוטי ערבות. בנוסף, סטודיו סי נאלצת להתמודד משפטית עם שוכרים שדורשים תשלום שכירות מלא עבור ימי הסגר שבהם לחברה לא היו הכנסות. סטודיו סי לא זכתה כמעט למענקי קורונה מהמדינה, בין היתר בשל מבנה אחזקות שאינו מבוסס על זכיינות אלא פועל על ניהול מרכזי.
בעלי המניות עשו את כל הפעולות האפשריות על מנת לשקם את החברה מהנזקים הכבדים ביותר שנגרמו לה, תוך חתימה על ערבויות אישיות, צמצום מצבת העובדים, העתקת מטה החברה, סגירת סניפים, והכל בכדי לעמוד בהתחייבויותיה העסקיות, מתוך ציפייה שלכשתסתיים מגיפת הקורונה תתחיל החברה לייצר פעילות משמעותית, שתוביל אותה לרווחיות.
"למרבה הצער, דבר זה לא קרה, ולא צפוי לקרות, בפרט נוכח התפרצותו המחודשת של נגיף הקורונה, הפוגעת קשות בוודאות העסקית ומקשה באופן מיידי על גיוס לקוחות חדשים, שעשויים להוות מנוע הצמיחה העיקרי של החברה.