סגור
ספי צביאלי ו מלון בראון ב ירושלים
ספי צביאלי ומלון בראון בירושלים (צילום: שאול גולן)

פרסום ראשון
המאבק על רשת בראון: ספי צביאלי מציע 125 מיליון שקל תמורת כל המלונות

יזם הנדל"ן הגיש לביהמ"ש הצעה נגדית לזו של ישראל קנדה - שכללה תשלום של 112.5 מיליון שקל עבור שמונה ממלונות הרשת שנקלעה לחדלות פירעון; צביאלי מתחייב לרכוש את כלל פעילות מלונות בראון ולשמור על מקומות העבודה

יזם הנדל"ן ספי צביאלי, שכפי שנחשף בשבוע שעבר בכלכליסט, מתכנן לחטוף לישראל קנדה את מלונות בראון, שנקלעה לחדלות פירעון וחובות של כ-980 מיליון שקל, הגיש היום (ד') הצעה נגדית לרכישת הרשת תמורת 125 מיליון שקל.
ישראל קנדה, שבבעלות ברק רוזן ואסי טוכמאייר, הציעה במסגרת הסדר החוב שהוגש לבית המשפט תשלום של 112.5 מיליון שקל בעבור חלק ממלונות הרשת - שמונה מהמלונות בתל אביב וירושלים.
בהצעה שהוגשה לביהמ"ש המחוזי בת"א ולידי רשת בראון הוטלס ומנהל ההסדר הטרי עו"ד מור נרדיה, מציעה קבוצת צביאלי "לרכוש 100% מהפעילות הנרכשת ו-100% ממניות בראון הוטלס, כאשר בחברה יוותרו כל בתי המלון ויתר פעילות החברה וכל עובדי החברה, לרבות אלו שעובדים ביתר בתי המלון והנכסים שאינם כלולים בעסקת מכירת חלק מהפעילות (רק 8 בתי מלון) במסגרת הסדר החוב".
במלים אחרות, בעוד חברת המלונות של קנדה ישראל מתכננת לרכוש את פעילות הרשת ולהטמיע אותה בתוך קנדה תוך שמירת מותג "בראון", צביאלי, שהוא נושה של בראון ומנהל איתה כיום סכסוך משפטי, מתכנן למעשה לרכוש את מניות חברות המלונות עצמן ולהמשיך את פעילות החברות. צביאלי טוען ש"יש בהצעה המשופרת כדי לאפשר את המשך ההפעלה של כלל נכסי בראון ופעילותה".
לפי הסדר החוב שהוגש בחודש שעבר, הרשת מפעילה 15 מלונות ברחבי הארץ ובנוסף מנהלת עוד 4 מלונות.
בהצעה של צביאלי נכתב כי לקבוצה יש ניסיון רב בהפעלת מלונות, "כך שיהיה ביכולתה להמשיך את הפעילות הקיימת של קבוצת בראון ולשמור עליה כ'עסק חי' לטובת ניצול הערך הקיים במלונות הרשת, מזעור נזקים ושמירת מקומות העבודה של כל עובדי בראון ב-8 מלונות שקנדה הציעה לרכוש ובכל יתר המלונות שקנדה לא כללה בהצעתה".
עם זאת יש לזכור כי ההסכם בין קנדה לרשת בראון, שבשליטת ניר ויצמן, כלל סעיף לפיו קנדה מלונות תמשיך לנהל מו"מ עם צדדים שלישיים להעברת הבעלות במותג בראון ביוון לקנדה מלונות וכן להתקשרות בהסכמי שכירות או ניהול ביחס למלונות נוספים בישראל – כך שלמעשה התמורה הסופית יכולה בפועל לגדול במקרה של הגעה להסכם נוסף, וכך גם מספר המלונות שיעברו לניהולה של קנדה מלונות.
עוד כותב צביאלי בהצעתו, שהוגשה באמצעות משרד עוה"ד ש.הורוביץ, כי היא "מיטיבה עם הנושים ומשפרת את מצבם משמעותית, בעיקר בכל האמור בעסקים ונותני השירותים 'הקטנים' שאינם מובטחים, ובתוך כך – כלל עובדי בראון". לדבריו, הצעתו "מבטיחה גם את הרצף התעסוקתי ושימור מקומות העבודה של מאות עובדי קבוצת בראון – אלה העובדים בבתי המלון אשר קנדה מציעה לרכוש את פעילותם, וכן, את כלל העובדים בשאר מלונות בראון".
צביאלי מצטט חלק מההסכם שגובש בין בראון לבין קנדה ישראל הנוגע לעתיד עובדי הרשת, לפיו תסתיים העסקת כלל עובדי מלונות בראון בתום גמר החשבון כדין, והם יישכרו מחדש על ידי קנדה ישראל מלונות, כאשר הדבר נתון לשיקול דעתה הבלעדי. צביאלי טוען כי "בשונה מההצעה של קנדה, ההצעה של קבוצת צביאלי מבטיחה שימור אמיתי של פעילות בראון כ'עסק חי' בכל האמור בעובדים, שיזכו לשמר את מקום עבודתם וכן להמשך רצף תעסוקתי בכל האמור בזכויותיהם".
יש לציין שבקנדה ישראל הדגישו לאחרונה בשיחות סגורות שחרף הסעיף בהסכם, עובדי מלונות בראון שייקלטו מחדש בקבוצת קנדה כן ייהנו מרצף זכויות, כנהוג בענף המלונאות.
התמורה שמציע צביאלי תתחלק, לפי הצעתו, באופן הבא: 42.8 מיליון שקל עבור נושים כלליים של בראון, 38.8 מיליון שקל עבור הסבת החובות הפיננסיים של הרשת ו-43.4 מיליון שקל עבור הסבת החוב של חברת הביטוח מנורה (החלוקה באחוזים זהה לזו שבהצעה של קנדה). הוא מתחייב להעמיד ערבות בנקאית של 3.5 מיליון שקל בנאמנות לטובת בראון הוטלס להבטחת ההתחייבות.
צביאלי גם תוקף בהצעתו את העסקה בין קנדה מלונות לבראון, שלטענתו "נתפרה" למידותיה של קנדה, וכותב כי לצורך גיבוש הסדר מפורט ומלא הוא נדרש לקבל עוד פרטים, כפי שהיו בפני קנדה, ומבקש את שיתוף הפעולה של רשת בראון בכך.