סגור

שלמה דרעי יודה בעבירות מס; המדינה תסתפק בעבודות שירות וקנס כספי

אחרי הסדר הטיעון לשר לשעבר אריה דרעי, גם אחיו עו"ד שלמה דרעי חתם מול הפרקליטות על הסדר משלו: יודה בעבירות מס בשלוש פרשות שונות והצדדים יעתרו להטיל עליו 9 חודשי מאסר שיבוצעו בעבודות שירות וקנס של 280 אלף שקל

אחרי שאריה דרעי, השר וחבר הכנסת לשעבר, חתם על הסדר טיעון שבו הודה בעבירות מס ונגזרו עליו מאסר על תנאי וקנס של 180 אלף שקל וכמו כן הוא התפטר מהכנסת, כעת מגיע גם תורו של אחיו עו"ד שלמה דרעי לחתום על עסקת טיעון משלו. אלא שבמקרה של האח, שיודה במסגרת ההסדר בעבירות מס בשלוש פרשות שונות (לעומת אריה דרעי שהורשע בשתיים מהפרשות), ההסדר קובע עונש חמור יותר.

על פי ההסדר שהוגש הבוקר (א') על ידי פרקליטות מיסוי וכלכלה לבית משפט השלום בירושלים, שלמה דרעי יודה בעבירות לפי פקודת מס הכנסה וחוק מיסוי מקרקעין, והצדדים יבקשו בהסכמה מבית המשפט לגזור עליו עונש של תשעה חודשי מאסר בפועל שירוצו בדרך של עבודות שירות. בנוסף הוא ישלם קנס של 280 אלף שקל, וזאת בכפוף להחזר המס.

1 צפייה בגלריה
שלמה דרעי
שלמה דרעי
שלמה דרעי
(צילום: אבי מועלם)

בדומה לאחיו, גם שלמה דרעי התפטר מהתפקיד הציבורי שבו כיהן כדי לסלול את הדרך להסדר הטיעון: באמצע חודש מרץ הגיש שלמה דרעי את התפטרותו מתפקיד יו"ר עמית בקק"ל, כפי שכבר דווח. כך, גם אריה דרעי התפטר מהכנסת כמה ימים לפני שהפרקליטות הגישה לבית המשפט את כתב האישום נגדו במסגרת הסדר הטיעון עמו.
כתב האישום מייחס לשלמה דרעי, שהוא עורך דין בתחום הנדל"ן, עבירות בגין מעשיו בשלוש פרשות שונות:
הפרשה הראשונה היא פרשת גבעת שאול: בעסקת נדל"ן משנת 2013 מכר אריה דרעי לאחיו שלמה דרעי נכס בשכונת גבעת שאול בירושלים. לפי הנטען, שלמה דרעי הגיש חוזה כוזב לרשויות מיסוי מקרקעין ודיווח דיווחים כוזבים, אשר לא שיקפו את מלוא פרטי העסקה, לרבות גובה התמורה שבעסקה (הוצהר על סכום של כ-4.25 מיליון שקל במקום כ-5.8 מיליון שקל שסוכמו בפועל) ולרבות מהות הנכס הנמכר. בשל הדיווח החסר לרשויות מיסוי מקרקעין, מס הרכישה שנדרש שלמה דרעי לשלם הופחת שלא כדין. העבירה המיוחסת לשלמה דרעי בפרשה זו היא הכנת חוזה כוזב או הרשאה להכין חוזה כוזב ומסירת הצהרה כוזבת לפי חוק מיסוי מקרקעין.
הפרשה השנייה היא פרשת הנכס בגרמניה: בדוחות השנתיים שהגיש בשנים 2014-2007 ובהצהרות ההון שהגיש לשנים 2007 ו-2011, שלמה דרעי לא הצהיר, כך נטען באישום, ללא הצדק סביר, על זכויותיו בחברות זרות שהקים ושהחזיקו בנדל"ן בגרמניה. בפרשה זו מייחסת הפרקליטות לשלמה דרעי 10 עבירות מס שונות של הכנת דוחות וידיעות לא נכונים.
הפרשה השלישית היא פרשת גרין אושן: אריה דרעי קיבל מאז שנת 2011 עמלות מקרן ההשקעות האמריקאית גרין אושן בעבור שירותים שנתן לחברה, וזאת באמצעות חברה בבעלותו. החל מינואר 2013, עם שובו לחיים הפוליטיים, הורה אריה דרעי לגרין אושן להעביר את סכומי העמלות שלהם היה זכאי בעצמו, בסכום של כ-630 אלף שקל, לאחיו שלמה דרעי. בהתאם לכך, בשנים 2015-2013 שולמו העמלות לחברת עורכי הדין של שלמה דרעי ודווחו באמצעותה. בכך, נטען באישום, סייע שלמה דרעי לאריה דרעי בעבירות דיווח על ההכנסות האמורות, וזאת ללא הצדק סביר. העבירות על פקודת מס הכנסה המיוחסות לשלמה דרעי בפרשה זו הן סיוע להגשת דוח וידיעות לא נכונים, סיוע לאי-הגשת דוחות וסיוע לאי-ניהול פנקסי חשבונות.
יצוין כי התיק נחקר על ידי חקירות מס הכנסה תל אביב ברשות המסים, בשיתוף היחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433 של משטרת ישראל והרשות לאיסור הלבנת הון, וטופל על ידי עורכי הדין ירון גולומב, נגה בליקשטיין שחורי ואיתי שהם מפרקליטות מיסוי וכלכלה.
מעו"ד שרון כהנא, שותפה ומנהלת מחלקת צווארון לבן במשרד AYR - עמר רייטר ז’אן שוכטוביץ ושות׳, המייצגת את שלמה דרעי, נמסר בתגובה: "במכלול הנסיבות מדובר בהסדר ראוי ובדרך הנכונה והצודקת לסיים את ההליך בעניינו של שלמה דרעי. חלק ניכר מטענותינו בשימוע התקבלו, והפרקליטות בחרה להאשים את מרשנו בכתב אישום מצומצם ולסיימו בעונש מידתי ההולם את חלקו בפרשה. נדגיש כי מדובר במעידה חד-פעמית, שהתרחשה לפני כעשור, וכי החשדות לטוהר המידות, שעליה נסבה חקירה ארוכה של שש שנים, התפוגגו והתגלו כחסרי בסיס".