החשש מההפיכה המשפטית: ארגון הפרקליטים מכריז על סכסוך עבודה
החשש מההפיכה המשפטית: ארגון הפרקליטים מכריז על סכסוך עבודה
הארגון, המאגד כ-1,100 עורכי דין המועסקים בפרקליטות, הכריז על הסכסוך במחאה על הפגיעה הצפויה בהם בעקבות חלק מההסדרים שברפורמה. יו"ר הארגון, אורית קורין: "אם המהלכים יימשכו באופן חד צדדי, לא נהסס להשתמש בכלל הכלים, לרבות השבתה"
ארגון הפרקליטים, המאגד כ-1,100 עורכי דין המועסקים בפרקליטות המדינה, הודיע היום (ה') על סכסוך עבודה, וזאת במחאה על הפגיעה הצפויה בפרקליטים מחלק מההסדרים שמקדמת כיום הממשלה במסגרת ההפיכה המשפטית. הכרזה על סכסוך עבודה מאפשרת נקיטת צעדים ארגוניים ובהם השבתות בתוך 14 יום מרגע ההכרזה.
לפני כשבועיים, שני ארגונים המאגדים אלפי עורכי דין בשירות הציבורי כבר שלחו מכתבי התראה על כוונתם להכריז על סכסוך עבודה וצעדים ארגוניים בעקבות הפגיעה בהם, לטענתם, בשל הרפורמה המשפטית - ארגון הפרקליטים, המאגד כ-1,100 פרקליטים בפרקליטות, וארגון המשפטנים בשירות המדינה, המאגד יותר מ-3,000 עורכי דין בשלטון המקומי בחברות ובתאגידים הממשלתיים.
במכתב ששלחה אז יו"ר ארגון הפרקליטים, עו"ד אורית קורין, למנכ"ל משרד המשפטים איתמר דוננפלד, היא כתבה כי צעד זה נועד להתגונן מפני "השלכות צעדי חקיקה או צעדי מינהל שהצעות לגביהם מתגלגלות לעת הזו בחופזה ועלולות, אם תתקבלנה, לפגוע בוודאות באופן חמור בתנאי העבודה והשירות השונים של פרקליטי המדינה, בביטחונם התעסוקתי וביחסים הקיבוציים".
היא תקפה את הכוונה לקדם שינויי חקיקה הנוגעים בן היתר למערך הייעוץ המשפטי ומערך הייצוג המשפטי של המדינה ומוסדותיה, "לפיו העמדה של המשרד הממשלתי ושל גורמים נוספים תיקבע על ידי ראש הממשלה או השר הנוגע בדבר וכי אלה - ולא היועץ המשפטי לממשלה - יוכלו לקבוע מי ייצג את המדינה, לרבות עורכי דין פרטיים במקום פרקליטים".
לדברי ארגון הפרקליטים, חרף ההתראה שלהם אז לא החל מולם שיח, ועל כן הם הכריזו היום על סכסוך העבודה. במכתב שנשלח לממונה הראשי על יחסי עבודה במשרד המשפטים תחת הכותרת "הודעה על שביתה או השבתה" צוין כי במרכז ההכרזה על סכסוך העבודה נמצא עיגון ההגנות על תנאי העבודה ועל הביטחון התעסוקתי, כולל השלכות על מעמדם של הפרקליטים, קידומם, שכרם, תנאי שירותם ופרישתם.
לגבי מועד ההשבתה צוין כי המועד יהיה "בהתאם להוראות הדין והפסיקה". הפרקליטים ם מציינים עוד כי "הפעלת אמצעי השבתה בפועל תישקל, ככל הניתן, לאור התקדמות הליכי החקיקה ומעשי המנהל והשלכותיהם ובכפוף להתפתחויות".
יקורין מסרה היום כי "הכוונה של המדינה לבצע שינויים ארגוניים באופן חד צדדי היא בדרך שתפגע בצורה קשה בביטחונם התעסוקתי של הפרקליטים כעובדי מדינה, במעמדם, בקידומם ובתנאיהם. מדובר במהלך פוגעני ומתגלגל שנעשה בחוסר תום לב ובדרך שאינה מקובלת ביחסי עבודה בכלל, וביחסי עבודה קיבוציים בשירות הציבורי בפרט. הדברים נעשים באופן חד צדדי, תוך עקיפת מערכת היחסים הקיבוצית המוסכמת וללא כל הידברות מוקדמת עם הארגון". היא מוסיפה עוד כי "אם המהלכים יימשכו באופן חד צדדי, כפי שנעשו עד כה, הארגון לא יהסס להשתמש בכלל הכלים העומדים לרשותו, לרבות השבתה".