בעלים של חברה להחזרי מס חשוד בהעלמת מס
בעלים של חברה להחזרי מס חשוד בהעלמת מס
על פי החשד יאיר שרון, הבעלים של חברת "המכרז למימוש זכויות" מראשל"צ המציעה שירותי החזרי מס ואיתור זכויות פנסיוניות, לא דיווח לרשות המסים על הכנסות של לפחות 4.6 מיליון שקל במשך 6 שנים. שרון הכחיש בחקירה כי לא דיווח על מלוא ההכנסות
יאיר שרון, בעליה של חברה להחזרי מס ואיתור זכויות פנסיוניות מראשל"צ, נחקר אתמול (ג') באזהרה בחשד להעלמת מס מהכנסות בהיקף של לפחות 4.6 מיליון שקל במשך 6 שנים. רשות המסים פנתה לבית המשפט בבקשה להטיל עליו תנאים מגבילים, ובהם ערבות עצמית של 300 אלף שקל וצו עיכוב יציאה מהארץ ל-180 יום.
על פי הבקשה, שרון הוא הבעלים של חברה בשם "המרכז למימוש זכויות", המעניק שירותים בתחום הפיננסי שעיקרם החזרי מס ואיתור זכויות פנסיוניות. מממצאי החקירה עולה כי שרון לא מדווח לכאורה על מלוא התקבולים מעיסוקו, שרובם מתקבלים בכרטיסי אשראי.
מדובר, לטענת הרשות, במקרים רבים מאוד ובהיקף של למעלה מ-4.6 מיליון שקל בין השנים 2013-2019. מיוחסות לו עבירות של שימוש במזיד בדרכי עורמה ותחבולה במטרה להתחמק מתשלום מס. שרון הכחיש בחקירתו כי לא דיווח על מלוא ההכנסות לרשויות.
בשנת 2019, בפסק דין שניתן במסגרת תביעה שהגיש שרון נגד חברת כרטיסי האשראי ישראכרט שהחליטה להפסיק לסלוק כרטיסי אשראי מחשש להונאת לקוחות, התגלה כי המשטרה והרשות לסחר הוגן חקרו תלונות בנושא נגד שרון. זאת לאחר שלקוחות, שחלקם התראיינו לערוץ 12, טענו שהחברה נטלה מהם כספים ולא סיפקה את השירות המובטח. אחרים טענו, כי שרון חייב את כרטיס האשראי שלהם בסכומים ניכרים - וזאת למרות שלא התירו לו לעשות זאת.
בפסק הדין כתב אז השופט ישראל פת, מבית משפט השלום ברחובות כי "התעורר אצל הסולק (ישראכרט) חשש ממשי כי בפעילותו של בית העסק יש משום הונאת לקוחות, הטעיית לקוחות, או הפעלת השפעה בלתי הוגנת עליהם, והוא היה רשאי לסרב לתת לבית העסק שירותי סליקה או לבצע עבורו פעולה מסוימת".