סגור
מוסף שבועי 24.5.23 ניר ברקת
שר הכלכלה ניר ברקת (צילום: דנה קופל)

ברקת: הנחיתי את יצרני המזון לא להעלות מחירים; חברות המזון: ברקת כלל לא הגיע לדיון שקבע

שר הכלכלה הודיע ששוחח עם ראשי חברות המזון, אך בחברות טוענים שמי שניהל את הדיון היה מנכ"ל משרד הכלכלה אמנון מרחב

משרד הכלכלה פרסם הודעה לפיה שר הכלכלה ניר ברקת שוחח עם ראשי חברות המזון והזהיר אותם שלא יעלו מחירים בתקופת המלחמה. בחברות המזון טוענים כי מדובר בשקר מוחלט וכי ברקת כלל לא הגיע לפגישה שאליה זימן אותם.
״שר הכלכלה ניר ברקת קיים לפני זמן קצר שיחה עם ראשי רשתות המזון, יצרנים, יבואנים ומפעלים בישראל והזהיר אותם מפני העלאות מחירים בזמן המלחמה", נכתב בהודעה ששלחו דוברי השר.
להודעה צורף ציטוט של ברקת, לפיו אמר ליצרני המזון: ״מדינת ישראל בשעה קשה של מלחמה. מי שינצל את המצב באופן ציני כדי להעלות מחירים לאזרחי ישראל יגלה שאנחנו נפעל נגדו בנחישות. אם אדרש אשתמש בסמכויות המוקנות לי מתוקף תקנות לשעת חירום. נגלה אפס סבלנות לעושק הציבור בזמן מלחמה. הקמעונאים קיבלו את עמדת השר ברקת והודיעו כי לא יעלו מחירים".
בחברות המזון נדהמו מההודעה, שכן השר כלל לא השתתף בדיון אליו זימן את בכירי הענף. מי שניהל את הדיון היה מנכ"ל משרדו אמנון מרחב.
זאת ועוד, בדיון נאמר לחברות כי יצטרכו להעביר בימים הקרובים את הנתונים הרבים שדרש מהם השר לפני מספר חודשים. בכיר בענף מסר: "ניר ברקת הוא ליצן שגם בשעה קשה זו לעם ישראל ממשיך להסית ולשקר. הוא אפילו לא טרח לעלות לשיחה עם היצרנים אך גם זה לא הפריע לו להוציא הודעה שקרית על דברים שלא נאמרו על ידו מעולם. ברקת ממשיך לנסות לעשות יחסי ציבור על גב התעשייה הישראלית אשר עובדת בשעה זו מסביב לשעון בתנאים לא תנאים על מנת לספק מוצרי מזון בסיסים לעם ישראל. אוי לעם שאלה מנהיגיו".
בכיר נוסף מסר: "הוא (ברקת) בכלל לא בשיחה, רק המנכ"ל שלו. הם מדברים כל כך יפה ומצד שני דורשים דרישות נתונים שמרתקות את כל האירגון ונותנים דחייה של 5 ימים בלבד. הם לא מבינים שזאת מלחמה". מסר בכיר בענף שהשתתף בדיון.
כפי שפרסמנו מוקדם יותר, ראשי חברות המזון הגדולות זומנו לדיון זום הערב עם שר הכלכלה ניר ברקת. לחברות נאמר כי מדובר ב"שולחן עגול" להבנת צרכי התעשייה. הדיון זומן בעוד המדפים הריקים ברשתות המזון, בעקבות הסתערות הצרכנים בהתאם להנחיות פיקוד העורף לצייד את חדרי הבטחון במזון ומים ל-72 שעות, לצד הקושי של הספקים והקמעונאים לחדש אספקות בשל מחסור כבד בעובדים שגוייסו או נעדרים מהעבודה מסיבות אחרות.
לדיון זומנו ראשי אסם, שטראוס, תנובה, החברה המרכזית, חוגלה-קימברלי קלארק, מאפיית אנג'ל, מאפיית ברמן, מאפית דגנית עין-בר, טמפו, יוניליוור,מזחטות עוף ירושלים, עוף עוז ועוף טוב. בפגישה השתתפו באופן חריג לא רק מנכ"לי החברות הגדולות, אלא גם יו"ר שטראוס עופרה שטראוס, ויו"ר תנובה חיים גבריאלי.
הבכירים בחברות הופתעו לגלות כי ברקת, שלא הגיע לפגישה שזימן, הוציא הודעת יח"צ במהלך הדיון ואיימו לצאת מהדיון.
הזעם בחברות נוגע לכך שבמקום להביע תמיכה בתעשייה המייצרת תחת אש ועם אתגרים גדולים בשל מחסור בעובדים, כללה הודעת ברקת איומים.
אתמול מסר ברקת כי משרדו גייס 4,000 מתנדבים צעירים לסיוע לענף המזון, שחלק ניכר מעובדיו גוייסו, או משתייכים למגזר הערבי ולא מגיעים מחשש או מחוסרת יכולת לעבור במחסומים לישראל. קיים גם ניסיון להעביר עובדים זרים ממשקי הדרום, שכרגע לא יכולים לצאת לשטח, למפעלי תעשיה. בחברות המזון טוענים שהקושי הגדול שלהם נובע מגיוס נהגי חלוקה, דבר שמתנדבים צעירים לא יכולים לסייע להם בו.
דוגמה נוספת לקושי הענפי, ניתנה אתמול על ידי רמי לוי, מנכ"ל ובעל השליטה ברשת שיווק השקמה, שאמר כי באחד מסניפיו, בו עובדים בשגרה 150 עובדים ביום, הגיעו ארבעה עובדים בלבד.