בלעדירפאל תקים עם ממשלת הונגריה חברה לייצור מערכות נ"ט מתקדמות
בלעדי
רפאל תקים עם ממשלת הונגריה חברה לייצור מערכות נ"ט מתקדמות
הייצור באירופה נדרש כדי לספק מענה לדרישות של לקוחות רפאל במזרח הרחוק ובאירופה. רפאל תשקיע במיזם כ־10 מיליון אירו. פרטי ההסכם סגורים למעשה וממתינים לאישור שתי הממשלות
אחרי שרכשה את חברת פירסון הבריטית מסמנת חברת רפאל את היעד הבא בפעילותה בחו"ל. ל"כלכליסט" נודע כי רפאל מנהלת מו"מ מתקדם להקמת חברה משותפת עם ממשלת הונגריה שתעסוק במערכות נ"ט קצרות טווח מתקדמות.
רפאל פעילה כבר בהונגריה באמצעות חברת DND, שמוחזקת באמצעות זרוע הפעילות באירופה של רפאל, ERCAS. ארקאס הוקמה על ידי רפאל, נרשמה בהולנד ופועלת מבריטניה. החברה הוקמה כדי לסייע בשיווק מוצרי רפאל באירופה ולשמש שם כחברת אחזקות של תאגידים שאותם רפאל מבקשת להקים או להיכנס אליהם כבעלת מניות.
DND תקים חברה משותפת עם N7, חברה בבעלות מלאה של ממשלת הונגריה. החברה המשותפת תקים קווי ייצור חדשים למערכות נ"ט. הקווים נדרשים כדי לספק מענה לדרישות של לקוחות רפאל במזרח הרחוק ובאירופה.
רפאל תשקיע במיזם כ־10 מיליון יורו בצורה של ערבות פרויקטאלית. הזמנה ראשונה מהמיזם המשותף כבר קיימת בידי ממשלת הונגריה שאף העבירה מקדמה עבור ההזמנה בגובה של כ־10 מיליון יורו.
DND תחזיק ב־51% ממניות החברה המשותפת וביתרה ת תחזיק N7 ההונגרית. פרטי ההסכם סגורים למעשה וממתינים לאישור שתי הממשלות. רשות החברות אישרה את העיסקה אולם משרד הביטחון והממשלה טרם אישרו אותה.
הונגריה רכשה לפני שנה וחצי, לצד סלובקיה וצ'כיה, מערכות של כיפת ברזל מרפאל. הונגריה רוכשת בשנים האחרונות מערכות הגנה ומכ"מ מהתעשיה האווירית, מרפאל ומאלביט מערכות.
רפאל, שרוב מכירותיה הן עדיין למערכת הביטחון בארץ, מנסה להגדיל את המרכיב של מכירותיה בחו"ל. בחודש שעבר רכשה את פירסון הבריטית תמורת 100 מיליון ליש"ט ועוד 30 מיליון ליש"ט המותנים בביצועים עתידיים.
פירסון מייצרת ציוד מכני הנדסי לפינוי מיקוש, להגנה ממיקוש וציוד לגישור. מוצרי החברה נועדו למיגון רכב קרבי משוריין. על פי הערכות, רפאל מנסה להשיג דריסת רגל בתחום זה באירופה באמצעות ייצור בבריטניה, וכתחום משלים לפעילות הקיימת שלה. בנוסף, רפאל עשויה למנף את פעילות "מעיל רוח" שלה (מערכת הגנה אקטיבית לטנקים ורכב קרבי משוריין) כפעילות מרחיבה לפעילות של פירסון.
במחצית הראשונה של 2022 הכנסותיה של רפאל הסתכמו ב־4.8 מיליארד שקל, גידול של 7% ביחס לעומת 2021. עם זאת, הרווח התפעולי בתקופה זו עמד על 105 מיליון שקל – שולי רווח תפעולי של 2.2% בלבד. את המחצית סיימה בהפסד של 161 מיליון שקל.