סגור
מפקח בנייה ב אתר בנייה
(ארכיון) (צילום: שאטרסטוק)

ברקע המלחמה: צו עיכוב הליכים לשתי חברות קבלניות שצברו חובות של כ-20 מיליון שקל

החברות ח.וליד ובניו ובניין עדי- עד, המנהלות 12 פרויקטים ברחבי הארץ, טוענות בין השאר כי בגלל המלחמה וחגי תשרי מועצות ועיריות נותרו סגורות, דבר שהביא לעצירת תשלומים; לדבריהן, "קיימת היתכנות ממשית לגיבוש תוכנית שיקום כלכלית משולבת"

החברות הקבלניות "בניין עדי-עד" ו-"ח.וליד ובניו פיתוח ותשתיות" הגישו היום לבית המשפט המחוזי בחיפה בקשה למתן צו לפתיחת הליכים להפעלת החברות, לשיקומן ולמינוי נאמן זמני. זאת, לאחר שצברו חובות של כ-20 מיליון שקל. השופטת בטינה טאובר קבעה דיון ליום רביעי ובשלב זה הוציאה צו עיכוב הליכים לבקשת החברות, שבבעלות ח'אלד יחיה.
במסגרת הבקשה שהוגשה באמצעות עו"ד תחסין עוואד נטען כי מדובר בחברות העוסקות בתחום קבלנות הבניין, ביצוע עבודות בנייה ופיתוח, לרבות עבודות תשתיות וביצוע עבודות כבישים ואספלט. שתי החברות מעסיקות בסך הכל 25 עובדים, ונטען כי הן מנהלות 12 פרויקטים פעילים ברחבי הארץ, חלק מהם מול מוסדות ציבוריים, מועצות וחברת המשק והכלכלה של השלטון המקומי.
כמו כן נטען בבקשה שהוגשה לבית המשפט כי "הפעילות העסקית נקלעה לסחרור תזרימי, בעיקר כתוצאה מעיכובים בגביית כספים מלקוחות 'ציבוריים' ונטילת מימון גישורי ביניים, תוך נשיאה בנטל כבד של עלויות מימון ואשראי.
1 צפייה בגלריה
עו"ד תחסין עוואד
עו"ד תחסין עוואד
עו"ד תחסין עוואד
"מבדיקה מעמיקה עולה כי הבסיס למצוקת האשראי אליה נקלעו החברות מקורו בעלייה משמעותית של תשומות הבנייה, תוך שרוב אם לא כל מכרזי וחוזי הביצוע נעדרו הצמדה של מחירי העבודות החוזיים למדד תשומות הבנייה. כלומר, החברות 'ספגו' את העלייה בתשומות הבנייה".
עוד נטען כי "חגי תשרי ומלחמת חרבות ברזל יצרו מצב שבו למשך כחודשיים מועצות ועיריות סגרו את שעריהן בפני תושבים, ספקים ונותני שירותים ו/או עובדים, דבר שהשפיע באופן ישיר על אישור חשבונות שהוגשו ומוגשים על ידי חברות ביצוע והחברות הנ"ל בפרט. חשבונות אשר אישורם התעכב בידי גורמי הנדסה וכן תשלומים שהתעכבו במחלקות הגזברות ברשויות. עיכובים אלה השפיעו גם באופן ישיר על תזרים המזומנים של החברה".
עוד נטען בבקשה כי נסיבות אלו הובילו למצב בו תזרים המזומנים של החברות נפגע עד כדי חוסר יכולתן לעמוד בהתחייבויותיהן השוטפות כלפי ספקיהן ונותני השירותים שלהן.
החברות מעריכות כי יש להן נכסים בשווי של יותר מכ-13 מיליון שקל. לעומת זאת , ההתחייבויות הפעילות העסקית נאמדות בסך כולל כ-20 מיליון שקל. לבסוף טוענות החברות כי "קיימת היתכנות ממשית לגיבוש תוכנית שיקום כלכלית משולבת, אשר תצמצם את הפגיעה בצדדים השונים להליך, תוך שימור מקומות תעסוקה לעובדים רבים של החברות".