מנכ"לית משרד התקשורת צפויה לעזוב אחרי 9 חודשים בלבד - לטובת ניהול לשכת התעסוקה
מנכ"לית משרד התקשורת צפויה לעזוב אחרי 9 חודשים בלבד - לטובת ניהול לשכת התעסוקה
ועדת המינויים אישרה את מינוי ענבל משש לתפקיד מנכ"לית הלשכה; השר שלמה קרעי לא מצליח למנות מנכ"ל קבוע למשרד, שיקדם מדיניות לטובת הציבור
מנכ"לית משרד התקשורת ענבל משש אושרה בוועדת המינויים לכהן בתפקיד מנכ"לית לשכת התעסוקה. לפיכך היא צפויה לעזוב את התפקיד במשרד תשעה חודשים בלבד לאחר שמונתה, ויש לציין כי מאז כניסתו לתפקיד שר התקשורת, לא מצליח שלמה קרעי למנות מנכ"ל קבוע למשרד.
משש מונתה למשרד בינואר לאחר שקרעי לא הצליח למנות לתפקיד את מקורבו אלעד מלכא, שלא עמד בתנאי הסף ולא עבר את אישור נציבות שירות המדינה.
כבר עם כניסתו למשרד לאחר הבחירות ב-2022 ניסה קרעי למנות את מלכא לתפקיד, ולאחר שלא הצליח מינה אותו לתפקיד משנה למנכ"ל. בהמשך מינה קרעי למנכ"ל את מימון שמילה, סמנכ"ל ותיק במשרד שכיהן בעבר גם כמנכ"ל. בינואר, לאחר שניסיון נוסף למנות את מלכא לתפקיד לא צלח, מינה כאמור קרעי את משש לתפקיד הבכיר. מאז עזב מלכא את המשרד.
משש, עורכת דין בהשכלתה ומחזיקה בתואר שני במנהל עסקים. בטרם מינויה לתפקיד, כיהנה כראשת מינהל עובדים זרים ברשות האוכלוסין.
מלבד חוק הסלולריים הכשרים שמגדיל את הכוח של העסקנים החרדים ושליטתם בציבור החרדי, והטבה בגובה עשרות מיליוני שקלים לערוץ 14 (שעברה כהצעת חוק פרטית ללא עבודת מטה של המשרד), לא מצליח קרעי לקדם מדיניות לטובת הציבור במשרד. חוסר היציבות בתפקיד המנכ"ל אינו תורם לכך.
בפני מנכ"ל משרד התקשורת שלושה אתגרים מרכזיים כיום: הראשון הוא מיגון תשתיות התקשורת ברחבי הארץ, ובעיקר בצפון, לקראת עימות אפשרי בצפון. האתגר השני הוא הוועדה לקידום פרישת תשתיות דור 5 שבראשה עומדת משש וטרם פירסמה את מסקנותיה.
האתגר השלישי הוא חוק השידורים. טרם המלחמה קידם קרעי חוק שידורים שנועד על פניו להסדיר את תחום שידורי הטלוויזיה בישראל ולהתאים את הרגולציה לעידן האינטרנט. על אף שמדובר בצורך מהותי לשוק התקשורת בישראל, קרעי הלביש על החוק שורה של מהלכים מסוכנים לעתיד שוק התקשורת - ביניהם שליטה פוליטית בגוף שיהיה אחראי על הסדרת התקשורת בישראל