בלעדיעוד מכה לדואר: סמנכ"ל הסחר עוזב
בלעדי
עוד מכה לדואר: סמנכ"ל הסחר עוזב
גלעד תירוש האחראי על האי־קומרס – הפעילות הצומחת בחברה – יפרוש בסוף השנה. מדובר בסמנכ"ל שלישי שעוזב בתוך שנה
רגע לפני שהיא מפרסמת את דו"חותיה למחצית הראשונה של 2021, דואר ישראל מאבדת את אחד הסמנכ"לים הבכירים והמשמעותיים ביותר בחברה. לכלכליסט נודע כי גלעד תירוש, סמנכ"ל הסחר של החברה, הודיע על עזיבתו בסוף השנה. בדואר ישראל כבר הוציאו מכרז לאיתור מחליף לתירוש אך ההליך נעשה בדיסקרטיות ולא במכרז רגיל של דואר ישראל, שכן דבר העזיבה טרם פורסם.
תפקיד סמנכ"ל הסחר נחשב לאחד המשמעותיים בהנהלת הדואר, והוא כולל את האחריות המלאה על פעילות האי־קומרס, הפעילות הצומחת והמשמעותית ביותר של הדואר בשנים האחרונות. בין היתר תירוש היה אחראי על ההסכמים עם החברות הגלובליות כמו אמזון, עלי אקספרס ו־Shein, על תנאי המשלוחים מול הספקים המקומיים המייבאים ומייצאים סחורה באמצעות הדואר וכן על מערך השליחים של החברה. תירוש מונה לתפקיד בינואר 2018 ויסגור ארבע שנים בתפקיד בטרם עזיבתו. הוא עוזב לטובת תפקיד אחר בחברה בינלאומית.
תירוש אינו הבכיר היחיד שעוזב את הנהלת הדואר בשנה האחרונה. בסוף 2020 עזב את החברה שמעון פסח, סמנכ"ל הקמעונאות של החברה, ובסוף החודש צפויה לעזוב גם סמנכ"לית השיווק והמכירות, בשמת שדה. בתחילת השבוע נסגר המכרז להחלפתה של שדה, שהסיכום על עזיבתה נקבע כבר במאי האחרון. העזיבות של הבכירים מגיעות בתקופה רגישה במיוחד לדואר ישראל. בחברה אמנם רשמו ברבעון הראשון של השנה רווח נקי של 3 מיליון שקל, אך הוא אינו מייצג שכן הוא כלל רווח שרשמה החברה ממכירת חלקה במבנה שעליו פועל מלון "אברהם הוסטל" בתל אביב. ברבעון המקביל אשתקד רשמה דואר ישראל הפסד של 105 מיליון שקל. היום תדווח החברה על התוצאות הכספיות שלה לרבעון השני, כשלפי ההערכות בשוק היא תרשום הפסד בשורה התחתונה.
במקביל נערכת דואר ישראל להליך ההפרטה שבמסגרתו ירכוש משקיע חיצוני 20% ממניות החברה. בדואר מקווים לגייס בהליך זה כ־200 מיליון שקל לפי שווי של מיליארד שקל לחברה. בשבועות האחרונים קיים מנכ"ל הדואר דני גולדשטיין פגישות עם המשקיעים הפוטנציאליים, אך ההליך כולו ממתין למינוי קבע של מנכ"ל רשות החברות. לצד ההפרטה מקדם שר התקשורת יועז הנדל רפורמה מקיפה בדואר, שצפויה לפתוח את תחום משלוח הדואר לצרכנים פרטיים לתחרות.
מדואר ישראל נמסר: "אין קשר בין העזיבות. תירוש הודיע על רצונו לפרוש לאחר כ־4 שנים, ויישאר בתפקידו עד להגעת מחליף. שדה פורשת לאחר כ־6 שנים ועם תום קצובת הכהונה. אנו מודים לשניהם על תרומתם לחברה. בימים אלה החברה החלה באיתור מועמדים לתפקידים לאחר סגירת שני המכרזים".