הסדר הטיעון אושר: ארנון גלעדי יישלח ל-8 חודשי מאסר על חלקו בפרשת ביטן
הסדר הטיעון אושר: ארנון גלעדי יישלח ל-8 חודשי מאסר על חלקו בפרשת ביטן
חבר מועצת עיריית ת"א והמשנה לשעבר לראש העיר, נשלח ל-8 חודשי מאסר בפועל במסגרת "פרשת דוד ביטן" לאחר שהורשע בהסדר טיעון בעבירות מרמה והפרת אמונים. בנוסף, בית המשפט גזר עליו גם 8 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים וקנס של 35 אלף שקל
ארנון גלעדי, חבר מועצת עיריית תל אביב והמשנה לשעבר לראש העיר, נשלח ל-8 חודשי מאסר בפועל במסגרת "פרשת דוד ביטן" לאחר שהורשע בהסדר טיעון בעבירות מרמה והפרת אמונים. כך קבע היום (ב') בגזר דינו בית המשפט המחוזי מרכז, שבנוסף גזר על גלעדי 8 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים וקנס של 35 אלף שקלים.
עוד קבעה השופטת דנה מרשק מרום, בהתאם להסכמת הצדדים בהסדר הטיעון, כי דבק קלון במעשיו של גלעדי ובהתאם לכך הוא יתפטר מכל תפקידיו הציבוריים.
גלעדי הוא אחד הנאשמים בכתב האישום עב הכרס בפרשת השוחד והמרמה בה הנאשם המרכזי הוא ח"כ דוד ביטן (ליכוד). בתחילת חודש דצמבר חתמו גלעדי ופרקליטות מיסוי וכלכלה על הסדר טיעון במסגרו הוא הודה והורשע בשתי עבירות של מרמה והפרת אמונים, והצדדים ביקשו מבית המשפט לגזור עליו עונש מוסכם.
בכתב האישום המתוקן שהגישה הפרקליטות ושבו הודה גלעדי נטען כי בעת שגלעדי כיהן כמשנה לראש עיריית ת"א, חבר מועצת העיר וחבר הוועדה המקומית לתכנון ובניה, הוא ניצל את תפקידו והשפעתו בעירייה, על מנת להיענות בשנים 2011 ו-2017-2015 לבקשותיהם של ח״כ דוד ביטן ושל עד המדינה בתיק, לקידום ופתרון בעיות בשלושה פרויקטים נדל"ניים בתחום שיפוטה של העיר תל אביב.
לפי כתב האישום המתוקן, בשלהי 2017 קיבל גלעדי 30 אלף שקל משלושה יזמי נדל"ן שונים, בזיקה לתפקידו, וסייע להם בקידום הליכים תכנוניים מול גורמי מקצוע בעירייה ובוועדות התכנון, תוך הימצאות בניגוד עניינים חמור. הכספים שהתקבלו נועדו למימון אירועים ופעילויות שונות, בין היתר, לצורך טיפוח תדמיתו הציבורית של גלעדי.
השופטת מרשק מרום ציינה בגזר דינה כי "הסדר הטיעון הוא סביר, ובכוונתי לכבדו". היא כתבה כי התרשמה מהחרטה הממשית שהביע גלעדי על מעשיו ומהסכמתו לפרוש מכל תפקידו הציבוריים ושיוטל עליו קלון.
לצד זאת ציינה כי גלעדי פגע בפעולותיו בשלושה ערכים מוגנים חשובים – אמון הציבור, טוהר המידות ותקינות פעולת המינהל, "לאור ניצול תפקידיו המשמעותיים ומעמדו הרם בעירייה, משך זמן ביצוע העבירות וריבוי המעשים – בין השאר, תוך התערבות בהליכי תכנון הנוגעים לפרויקטים משמעותיים".
היא ציינה עוד בגזר הדין: "הצדק עם המאשימה, כי בעבירות מן הסוג הנדון, על נקודת המוצא להיות מאסר מאחורי סורג ובריח, ובשנים האחרונות יוצא מפסיקת בית המשפט העליון מסר ברור של החמרה בכל הנוגע לעבירות שחיתות, לרבות מי שהורשע בעבירה של מרמה והפרת אמונים".
השופטת סיכמה את גזר הדין באמירה לפיה "הסדר הטיעון מבטא איזון נכון בין הצורך ליתן מענה לאינטרס הציבורי המחייב השתת עונש מוחשי על הנאשם ועובדי ציבור כמותו, לבין נתוניו האינדיבידואליים של הנאשם, לרבות לקיחת האחריות בשלב מוקדם בהליך ונסיבותיו האישיות והמשפחתיות". נסיבות אלה הביאו אותה לדחות את כניסתו של גלעדי לכלא לתחילת חודש מאי 2023.
בפרקליטות ציינו היום כי בשבוע שעבר גזר ביהמ"ש על נאשם נוסף בפרשה, רענן יוסף, 4 חודשי מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס בגובה 15 אלף שקל, לאחר שהודה והורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירות של הלבנת הון. יוסף, שריכז את תקציב מטה הליכוד בבחירות לרשויות המקומיות ב-2013, בהן התמודד ארנון גלעדי בראש רשימת הליכוד, אסף בשמו ומטעמו של גלעדי כספים מגורמים שונים. כספים אלה נועדו, בין היתר, למימון פעילויות שונות שמטרתן טיפוח מעמדו ותדמיתו הציבורית של גלעדי וקידום מועמדותו לקראת הבחירות.
התיק נחקר ביחידה הארצית לחקירות הונאה בלהב 433 של משטרת ישראל בשיתוף עם רשות המסים והרשות לאיסור הלבנת הון, ומטופל על ידי עורכי הדין אתי בן-דור, יעל שניידר, רוי גורדון ותומר וירט מפרקליטות מיסוי וכלכלה.
עורכי הדין טל שפירא, דפנה וינברג ורעות סרנת, שייצגו את גלעדי, מסרו כי "מתחילת הדרך נאבק גלעדי באישומי השוחד שיוחסו לו שלא בצדק. משעלה בידינו לשכנע את התביעה לחזור בה מעבירות השוחד שיוחסו לגלעדי נסללה הדרך להסדר הטיעון, במסגרתו נטל גלעדי אחריות לפגמים מסוימים שנפלו בהתנהלותו, שבנסיבות העניין עלו כדי עבירה מתונה של הפרת אמונים".