פרשנותהפלרטוטים של משה חוגג עם עבריינים חשפו את החשדות להונאה ועבירות מס
פרשנות
הפלרטוטים של משה חוגג עם עבריינים חשפו את החשדות להונאה ועבירות מס
מעדי שלג, עד המדינה נגד נוחי דנקנר שהיה שותפו לעסקים, דרך רועי חיון, עבריין שהורשע בהלבנת הון ונתן לקרן סינגולריטים הלוואות, ועד חבר הילדות והעוזר האישי שטען בתביעה שהיה חלק ממערך הונאה משומן. יזם הקריפטו משה חוגג ניסה לשדר בשנים האחרונות עסקים כרגיל, אבל עוד ועוד תביעות ותחקירים חשפו שמתחת לפני השטח קורה משהו. עורכי דינו: "חשדות שהגיעו מבעלי אינטרסים"
איש העסקים משה חוגג, החשוד המרכזי בפרשת ההונאה שנחשפה היום, הרבה להסתבך ולהסתכסך בשנים האחרונות עם שותפים ומשקיעים מפוקפקים במיזמי קריפטו, מטבעות דיגיטליים, שהשיק באמצעות קבוצת סינגולריטים שהפכה כמעט לשם המשפחה השני שלו. "זה רק שאלה של הזמן עד שמישהו מהמשקיעים או השותפים שלו יגיע לרשויות האכיפה וישתף במידע עליו", העריך לאחרונה גורם המכיר את הפעילות של חוגג מקרוב.
על אף הפרסומים הרבים שהעלו סימני שאלה לגבי שותפים שונים וכן פעילותו בתחום הקריפטו - תחום חדשני שאינו מפוקח די, למשל על ידי רשות המסים ורשות ני"ע, מה שהופך אותו אוטומטית לכר פורה להונאות, לעיתים תוך חוסר הבנה ומורכבות כלכלית שמאפשרת זאת – חוגג ניסה לשדר תמיד עסקים כרגיל. חדשנות, טכנולוגיה מזהירה, עסקאות ענק. וגם הצטייד בקבוצת כדורגל מפורסמת, בית"ר ירושלים, כדי להפוך לחביב הקהל.
לא פעם חוגג גם איים במכתבים מעורכי דין ובתביעות ותקף ברשתות החברתיות באגרסיביות עיתונאים שהעלו סימני שאלה על עסקיו. למשל כאשר נחשפו ב"כלכליסט" קשריו העסקיים עם רועי חיון - עבריין שהורשע בארגון הימורים לא חוקיים והלבנת הרווחים בהשקעה בבורסה של ת"א – שהעביר לו למעלה מ-1.5 מיליון שקל. חיון עצמו אגב, שלא קשור לפרשה הנוכחית, נחקר לאחרונה באזהרה במסגרת חקירה נוספת שנפתחה נגדו על עבירות מס והונאה בהיקף של 200 מיליון שקל.
ברשתות החברתיות חוגג התגאה דווקא בקשרים עם אנשי עסקים מובילים כגון יצחק תשובה, שבגיוסי הון של חברת דלק שבשליטתו הוא השקיע כ-25 מיליון שקל, כדי לשדר תדמית של עסקים נקיים.
אבל הטענות והשותפים המפוקפקים הלכו ונערמו. שניים מהם - חבר ילדותו ועוזרו האישי לשעבר של חוגג, רועי ברוכיאל, וכן מנהל הכספים בסינגולריטים עד 2015, ערן עוקשי - חשפו בתביעת ענק שהגישו נגד איש העסקים חלק מהחשדות שעולים כיום בחקירת המשטרה ורשות המסים. חשדות שהן לא רק מהתחום הכלכלי, אלא תחום עבירות המין והמוסר.
ברוכיאל ועוקשי טענו בתביעה על סך 18 מיליון שקל, שהוגשה באמצעות עוה"ד אילן סופר ואלעד בקר, כי במיזמי הקריפטו שהקים חוגג עם שותפיו בוצעה הונאת משקיעים. לטענתם, לאחר שסינגולריטים גייסה עשרות מיליוני דולרים דרך חברות בנות לצורך פיתוח והנפקה של מטבעות וירטואליים, חוגג ושותפיו משכו כספים ומטבעות וירטואליים מהחברות בניגוד להצהרותיהם כלפי המשקיעים. על חלק מהכספים שמשכו, כך טען, הם לא דיווחו לרשויות המס.
המעורבים, נטען בתביעה, עשו שימוש בכספים למימון אורח חיים ראוותני, אותו הם תיארו כ"מסע בזבוזים חסר תקדים שלא היה מבייש את "הזאב מוול סטריט" – רכישת מכוניות יוקרה, טיסות סביב הגלובוס במטוסים פרטיים, הזמנת סוייטות במלונות פאר ועוד". חוגג הכחיש בזמנו את כל הטענות.
בין העצורים בחקירה הפעם נגד חוגג גם אנשי עסקים מפוקפקים ששיתפו איתו פעולה במיזמי הקריפטו. כך למשל פעיל שוק הון, סוחר נירות הערך לשעבר עדי שלג, ששימש עד מדינה בפרשת הרצת המניות באי.די.בי אחזקות נגד נוחי דנקנר ואיתי שטרום.
זהו כאמור לא הפלירטוט היחיד של חוגג עם העולם הפלילי. כפי שנחשף ב"כלכליסט", חוגג גם לקח בעבר ספק הלוואות ספק השקעות לסינגולריטים מרועי חיון, עבריין שהורשע בארגון הימורים לא חוקיים והלבנת הכספים בבורסה של ת"א.
מטעמם של עורכי הדין משה מזור ועמית חדד המייצגים את משה חוגג, נמסר: "מדובר בנושאים שהתפרסמו בעבר מטעם גורמים בעלי אינטרס ואשר כעת המשטרה בודקת אותם. חוגג מכחיש בכל תוקף את החשדות נגדו ומשתף פעולה באופן מלא עם חוקריו. אנו בטוחים שבסיום החקירה יתברר שאין שחר לטענות כלפיו".