סגור
השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ומנכ"ל המשרד לביטחון לאומי עו"ד שלמה בן אליהו שסיים תפקידו
בן גביר ובן אליהו. מנה את ההישגים ונימק את העזיבה בסיבות אישיות (צילום: EPA/MENAHEM, דוברות המשרד לביטחון לאומי)

המנכ"ל של בן גביר התפטר: "הרגיש שראש המטה חנמאל דורפמן מתערב לו בכל"

מנכ"ל המשרד לביטחון לאומי שלמה בן אליהו הודיע לשר על סיום תפקידו תשעה חודשים בלבד לאחר מינויו. במכתב ששלח לעובדי המשרד נימק את ההחלטה ב"סיבות אישיות", אך ההערכה היא שהרקע הוא התערבות יתר של ראש המטה

מנכ"ל המשרד לביטחון לאומי שלמה בן אליהו, מינוי אישי של השר איתמר בן גביר, מתפטר אחרי תשעה חודשים בלבד בתפקיד. בן אליהו, שכיהן בעברו בתפקידים בכירים בשירות הציבורי, בין השאר כמנכ"ל משרד החקלאות ומשרד הבינוי והשיכון, הודיע לבן גביר בימים האחרונים על החלטתו, שאותה נימק בהודעה שהוציא המשרד לתקשורת כ"סיבות אישיות".
עם זאת, גורמים במערכת אומרים כי בין השאר הרקע להחלטתו הוא התערבות יתר של בן גביר ובעיקר ראש המטה שלו חנמאל דורפמן, שהפך לגורם הדומיננטי במשרד. גורם בשירות המדינה המכיר את הנעשה מאחורי הקלעים, אמר ל"כלכליסט" כי "בן אליהו הרגיש שראש המטה של בן גביר חנמאל דורפמן מתערב לו בכל". מי שיכהן החל מ-11 באוקטובר כממלא מקום מנכ"ל המשרד הוא אליעזר רוזנבאום, המכהן היום כמשנה למנכ"ל.
במכתב לעובדי המשרד ששלח היום בן אליהו הוא כתב: "עקב סיבות אישיות, הודעתי לאחרונה לשר לביטחון לאומי על כוונתי לסיים את כהונתי כמנכ"ל המשרד. בראשית דברי אני רוצה להודות לשר על שמינה אותי לתפקיד חשוב זה, בעת כה רגישה ונדרשת. בהובלתו, קידמנו שורה של הישגים, חלקם כבר נותנים פירות וחלקם ייתנו פירות בחודשים ובשנים הבאות"
עוד סקר בן אליהו במכתב את מה שכינה הישגי המשרד במהלך כהונתו, ביניהם הגדלת תקציב המשרד, ושל משטרת ישראל, רשות הכבאות ושירות בתי הסוהר בפרט, העלאת שכר משמעותית לשוטרים ולסוהרים; הגדלה של תקני כוח האדם במשרד ובגופיו השונים; וסיום עבודת הוועדה להקמת המשמר הלאומי שהוא עמד בראשה.
שלמה בן אליהו הוא בנו של הרב מרדכי אליהו ז"ל, מי שהיה הראשון לציון והרב הראשי לישראל; הוא אחיו של רב העיר צפת שמואל אליהו ודודו של עמיחי אליהו, שר המורשת מסיעת עוצמה יהודית. בן אליהו היה אחד הגורמים הקרובים לבן גביר אך היה מינוי מקצועי על רקע ניסיונו בניהול משרדים ממשלתיים. בן גביר היה מי שלחץ על בן אליהו לחזור לכהונת מנכ"ל משרד ממשלתי ולקחת על עצמו את התפקיד, לאחר שבן אליהו היה חבר בכיר בצוות המו"מ מטעם בן גביר במהלך חתימת ההסכמים הקואליציוניים של עוצמה יהודית.
אלא ש"ירח הדבש" הזה, כך נראה לא נמשך זמן רב, כאשר בן אליהו מצד אחד לא אהב את הדומיננטיות של ראש המטה של בן גביר, חנמאל דורפמן, שלדברי גורמים שונים, "הוא קובע הכל במשרד", כמו גם לא את מה שלדברי גורמים במערכת הוא "שיטות העבודה הכוחניות של השר" – בין אם בתוך המשרד לביטחון לאומי ובין אם בקשר שלו מול גורמים שתחת המשרד, כמו המשטרה, שירות בתי הסוהר ונציבות כבאות והצלה. בימים האחרונים, אומר גורם בשירות המדינה, בן אליהו ניהל שיחות עם בן גביר שבהן הודיע על רצונו לעזוב, כאשר בן גביר מצידו ניסה לשכנעו להישאר, אולם בן אליהו סירב וכעת הדבר הפך לרשמי.
בן גביר מסר בהודעה על עזיבת בן אליהו כי הוא "מודה למנכ"ל המשרד שנעתר לבקשתי לכהן בתקופה שבה בנינו תקציב עתק למשרד, המאפשר למשרד, למשטרה, לכבאות והצלה, ולשב"ס להיות ערוכים לאתגרים העומדים לפתחם, לחזק את יכולותיהם וליישם את המדיניות שלי לחיזוק הביטחון ותחושת הביטחון האישי. בתקופה זו הגענו להישגים משמעותיים וביניהם הובלת תוכנית חירום להקלה במתן רישיונות לנשיאת כלי ירייה פרטי לאזרחים, הגדלת השיטור העירוני, תקצוב השיטור הרגלי ועוד רשימת הישגים רבה. לאור הסיבות האישיות, נענתי לבקשת המנכ"ל לסיים את כהונתו. בן אליהו בעל ניסיון רב בשירות הציבורי וכיהן כמנכ"ל של משרדים רבים ואני מודה לו על תרומתו המשמעותית למדינת ישראל".