תקציב 2024עידן פלוס ימשיך לפעול; 40 מיליון שקל יושקעו בתשתיות סלולר
תקציב 2024
עידן פלוס ימשיך לפעול; 40 מיליון שקל יושקעו בתשתיות סלולר
תקציב 2024 שאישרה הממשלה יאפשר את המשך הפעלתו של עידן פלוס - בניגד לכוונה המקורית של האוצר. במקביל הודיע שר התקשורת כי נתניהו הנחה למצוא תקציב ראשוני לשדרוג תשתיות הסלולר
במשרד האוצר התכוונו אמנם לסגור את עידן פלוס - ואולם לפי התקציב שאישרה הממשלה הערב - השירות ימשיך לפעול.
במסגרת חוק השידורים שקידם קרעי טרם המלחמה, הוא הציע לסגור את שירותי עידן פלוס ולהקים אפליקציה ייעודית שתרכז את השידורים מהערוצים המופצים כיום בפלטפורמה. עלות הפצת שידורי עידן פלוס עומדת על כ-40 מיליון שקל בשנה, כאשר עלות ההפצה של האפליקציה שקידם קרעי הייתה כ-1-2 מיליון שקל.
לצפייה בתקציב 2024 לחצו כאן
במקרה או שלא, מוקדם יותר היום, הודיע קרעי על כך שראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה את עובדי משרד האוצר למצוא תקציב ראשוני לתוכניתו לשדרוג תשתיות הסלולר בישראל של כ-40 מיליון שקל.
קרעי גיבש תוכנית להשקעה של 1.7 מיליארד שקל מכספי הציבור בשדרוג וחיזוק תשתיות סלולר בישראל – על אף שמדובר במהלך חריג, שכן בשוק התקשורת יש כדאיות כלכלית לפרישת התשתיות כך שהמדינה באופן מסורתי לא משקיעה כסף ציבורי בפיתוח התשתיות. התוכנית של קרעי כוללת שדרוג ופרישת 1,000 אנטנות סלולריות חדשות, גם של דור 5, והגדלת הגיבוי האנרגטי במתקנים הסלולריים.
כיום, כל מתקן סלולרי מחויב בגיבוי אנרגטי (כלומר גנרטור שיאפשר המשך הפעלת המתקן גם בעת הפסקת חשמל) של שעתיים. קרעי רוצה להגדיל את מספר השעות ל-12-48, דבר שיוביל לעלות משמעותית נוספת בהקמת התשתית.
על אף שקרעי ביסס את הרצון לשדרוג תשתיות הסלולר לאחר אירועי ה-7 באוקטובר אז נהרסו יותר מ-40% מהמתקנים הסלולריים המרוחקים עד 10 ק"מ מרצועת כזה, מדובר בהצעה חריגה. ראשית, טרם גובשו ההמלצות הביטחוניות למספר השעות בהן צריך גיבוי אנרגטי ובצורך בעיבוי רשתות הסלולר. שנית, מדובר בהעברת כספי ציבור למה שרוב הסיכויים היה נעשה על ידי חברות התקשורת בעצמן, אם כי היא תקצר את הדרך לפרישת התשתיות, ובכך יוכל השר לרשום "הישג" בתקופת כהונתו.