סגור
הפגנה מחאה נגד ההפיכה המשטרית בקיסריה 13.7
הפגנה בקיסריה, ביולי (צילום: איתן גליקמן)

המשטרה אסרה על קיום הפגנה מול בית נתניהו בקיסריה - וחזרה בה

מארגני ההפגנה נפגשו מוקדם יותר השבוע עם נציגי המשטרה - ואלה הציגו שורה של תנאים לקיומה; ואולם הלילה הודיעה המשטרה כי "אינה מאשרת בתקופת מלחמה קיום הפגנות שתכליתן מחאה בנושא פוליטי, מדיני או ביטחוני"; ואולם הבוקר, בעקבות לחץ ציבורי, היא חזרה בה והתירה את ההפגנה

המשטרה חזרה בה הבוקר מהודעתה מהלילה שלפיה "אינה מאשרת בתקופת מלחמה קיום הפגנות שתכליתן מחאה בנושא פוליטי, מדיני או ביטחוני", וזאת בנוגע להפגנה שמתוכננת להערב בסמוך לבית ראש הממשלה בנימין נתניהו בקיסריה, בקריאה להדחתו. בעקבות כך ההפגנה תתקיים כמתוכנן.
המשטרה ציינה כי "בתקופת המלחמה קיום מחאות מכל סוג שהוא יתאפשר בהתאם לחוק ולעמידה בתנאי המשטרה וכמובן עמידה בתנאי ההתקהלות שנקבעים על ידי פיקוד העורף".
ההפגנה תוכננה להערב בקיסריה לא רחוק מביתו של נתניהו תחת הכותרת "הדחה עכשיו כי מחר מאוחר". מארגני ההפגנה כתבו ברשתות החברתיות כי "אין זמן מתאים יותר, כי נתניהו אשם ויותר מזה - הוא מסוכן. עשור וחצי של ראשות ממשלה. כשלים על גבי כשלים, ריקבון ופירוק כל חלקה טובה... אין זמן אחר, כל שנייה שהקריאה להדחתו מחכה היא עוד שנייה שבה האיש המסוכן ביותר בתולדות מנהיגי מדינת ישראל ממשיך בשלו, במסלול המסוכן לכולנו ולעצם קיומה של המדינה... קול ההדחה לא יכול להאלם. אחרת נשארת המדינה ידיים של ראש ממשלה שאינו כשיר - מגמגם, מבולבל, חרדתי ובעיקר מסוכן לכולנו".
המארגנים ביקשו כבר ביום שלישי השבוע אישור ממחוז חוף במשטרה לקיים את ההפגנה, כאשר הפעם, בשונה מעצרות הזיכרון השקטות שנערכו בשבועיים האחרונים במקום שכללו הדלקת נרות לזכר הנרצחים, תכננו המפגנים להביע מחאה חריפה ולקרוא להדחת נתניהו.
לדברי מארגני ההפגנה, הם גם נקראו ביום שלישי השבוע לשיחה בתחנת המשטרה בחדרה, שם הובהר להם כי לא יוכלו להפעיל כריזה, להשתמש במשרוקיות וכדומה, אלא רק לקיים משמרת מחאה שקטה.
"אמרנו שאנו רוצים לקיים התכנסות מחאה שלא מבוססת רק על הדלקת נרות, כי החלטנו פחות לשתוק ולהשמיע את הקול שלנו", הם מספרים. במשטרה הציגו להם מסמך עם תנאים סטנדרטיים שונים כמו איסור קיום רעש חריג מעבר לשעות ההפגנה שהוגבלו ל-19:30-22:30, איסור לשאת שלטי הסתה, לשבש את התנועה וכדומה.
"בשיחה גם ניתנו לנו הנחיות ותנאים נוספים, כמו איסור להשתמש במגפונים, במשרוקית, בלי בידורית, בלי גנרטור", הם מספרים. לדבריהם, הם לא חתמו על המסמך הזה, אך הודיעו כי יעמדו בהנחיות ובימים שאחרי קיימו קשר מול המשטרה, ואף עדכנו אותה על צפי הגעה של כ-300-400 איש, כפול ממה שהוערך תחילה - ועדיין, נמוך מהוראות פיקוד העורף לגבי התכנסות באזור קיסריה (מוגבל ל-1,000 איש כיום).
ואולם הלילה, במשטרה הוציאו הודיעה לכתבים שמדובר ב"הפגנה בלתי חוקית המתוכננת למוצאי שבת ביישוב קיסריה", וכתבו ש"ככלל, משטרת ישראל אינה מאפשרת בתקופת מלחמה קיום הפגנות שתכליתן מחאה בנושא פוליטי-מדיני או ביטחוני". עוד הוסיפו כי "שוטרי מרחב מנשה במחוז החוף לא יאפשרו הפרת הסדר הציבורי או שימוש בציוד להגברת קול וכיוצא בזה. בהתאם לכך השוטרים יפעלו לפיזור כל מחאה או הפגנה שכזאת לרבות בקיסריה".
רק הבוקר, אחרי ביקורת ציבורית שהחלה על המשטרה, היא פרסמה הבהרה ובהודעה לתקשורת כתבה שתאפשר את קיום ההפגנה בקיסריה: "בהמשך לפרסומים שונים, משטרת ישראל רואה בזכות המחאה כאבן יסוד במדינה דמוקרטית. בתקופת המלחמה קיום מחאות מכל סוג שהוא יתאפשר בהתאם לחוק ולעמידה בתנאי המשטרה וכמובן עמידה בתנאי ההתקהלות שנקבעים על ידי פיקוד העורף".