דליפה בצינור קצא"א ליד אשקלון; המשרד להגנת הסביבה: "אירוע חמור, נפתחה חקירה פלילית"
דליפה בצינור קצא"א ליד אשקלון; המשרד להגנת הסביבה: "אירוע חמור, נפתחה חקירה פלילית"
החברה דיווחה כי "כמות קטנה" של דלק שדלפה נשאבה וכי היא פועלת לניקוי הקרקע. ההזרמה בצינור הופסקה באופן מיידי. לפי המשרד להגנת הסביבה, מאז הלילה פונו 800 טונות קרקע מזוהמת מהמקום. השרה תמר זנדברג: "אסור לאפשר לתקלות לקרות בסמיכות לאזורים רגישים, ביבשה או בים"
המשטרה הירוקה פתחה בחקירה פלילית נגד קצא"א בעקבות דליפת דלק באזור משען שבמועצה האזורית חוף אשקלון. בקצא"א טענו תחילה כי מדובר ב"דליפה בכמות קטנה שהתגלתה בצינור מאשקלון לחיפה", אולם השרה להגנת הסביבה תמר זנדברג שהגיעה למקום האירוע אמרה כי מדובר ב"אירוע חמור ביותר".
קצא"א דיווחה כי אמש, במסגרת הפעילות השוטפת של החברה זיהה חדר הבקרה באמצעים טכנולוגיים, "דליפה בכמות קטנה בשטח פתוח". לפי הודעת החברה, על פי הנהלים, מיד עם היוודע הדבר, הופסקה ההזרמה בצינור באופן מיידי. כמות קטנה של דלק שדלפה נשאבה והחברה פועלת לניקוי הקרקע. קצא״א מסרה כי עדכנה את כלל הגורמים הרלוונטיים, ובהם המשרד להגנת הסביבה. לא ידוע עדיין מהי הכמות שדלפה והדבר יבחן במסגרת תחקיר מסודר שתערוך החברה.
מהמשרד להגנת הסביבה נמסר כי המשטרה הירוקה של המשרד פותחת בחקירה פלילית וכי מאז הלילה פונו 800 טונות קרקע מזוהמת מהמקום.
השרה להגנת הסביבה, תמר זנדברג, מסרה ממקום האירוע בסמוך למושב משען: "מדובר באירוע חמור ביותר, שממחיש לנו שוב עד כמה מסוכנת ומזיקה עשויה להיות ההובלה של דלק פוסילי בלב מדינת ישראל. האירוע הזה מחדד שתקלות קורות, כל הזמן, ואסור בתכלית האיסור לאפשר לתקלות לקרות בסמיכות לאזורים רגישים, ביבשה או בים, כמו בסמוך לשונית אלמוגים בעלת חשיבות עולמית. נבחן את נסיבות האירוע ונפעל בהליכי אכיפה מול החברה ככל שיידרש".
בתחילת חודש יולי הגישה קצא"א את תגובתה לעתירה ארגוני הסביבה נגד ההסכם לשינוע נפט מהאמירויות לאירופה, שהופכים את מדינת ישראל לצינור שינוע נפט. באותה תגובה הציגה קצא"א סקר סיכונים שערכה ובו טענה כי הסיכונים לדליפת נפט במפרץ אילת הם קלושים ועומדים על סיכון של אחד ל-366,300 שנה אם מדובר באובדן מלא של מיכלית שיהרוס את שמורת האלמוגים. עוד נטען באותו סקר סיכונים כי הסיכון של "דליפה לא משמעותית" הוא אחד ל-24 שנה ואילו הסתברות לדליפה בצנרת המובילה דלק לאוניה היא אחת ל-1,111 שנה.
באותה תגובה טענה עוד קצא"א כי אין יסוד לטענות של ארגוני הסביבה שהועלו כלפיה באשר למצבה של תשתית החברה אותה כינו הארגונים "ישנה ומתאכלת". לפי קצא"א לא ברור על בסיס אילו נתונים נאמרו הדברים ובפועל צנרת החברה מתוחזקת באופן שוטף, עומדת בתקנים בינלאומיים מחמירים ונתונה תחת פיקוח הדוק של המשרד להגנת הסביבה.