סגור
בורסה בורסת תל אביב 4
בורסת ת"א (צילום: בלומברג)

חברי ועדת הכספים הגישו הצעת חוק להפחתת מס רווחי הון

לפי הצעת החוק, מס רווחי הון יופחת מ-25% ל-20% בכדי לתמרץ הגדלת השקעות בבורסה, ולשפר את יכולתה להתחרות באפיקי השקעות אחרים כמו נדל"ן; המכשול העיקרי להצעה יהיה הגירעון הגבוה של ישראל

חברי כנסת מהקואליציה והאופוזיציה הגישו הצעת חוק משותפת להפחתת מס רווחי הון מ-25% ל-20%. מטרת הפחתת המס היא למשוך משקיעים להשקעה בשוק ההון המקומי, ולשפר את יכולתה של הבורסה להתחרות באפיקי השקעות אחרים כמו השקעות בשוק הנדל"ן.
"לאורך השנים, נמנו מספר חסרונות למס רווח הון גבוה. ביניהם, השקעה באפיקי הכנסה אחרים או צמצום ההשקעות והחסכונות ביחס לצריכה. לפיכך, מוצע להפחית את מס רווח ההון לשיעור של 20% ליחיד במקום 25% כפי הנהוג כיום", נכתב בהצעת החוק. עוד מוצע להסדיר הוראות מעבר כך שההפחתה תהיה רלוונטית רק על רווחים שיצטברו החל ממועד ההפחתה, וזאת בכדי לעודד השקעות חדשות בשוק ההון.
הצעת החוק הוגשה ע"י חברי הכנסת אליהו רביבו, אחמד טיבי, יצחק קרויזר, מיכל שיר, ולדימיר ביאליק ואלי דלל, החברים בוועדת הכספים, מה שאמור לכאורה לסייע בקידומה. יחד עם זאת, מחכה להצעת החוק הזו לא מעט מכשולים, שכן בתקופה זו של עלייה חדה בגירעון, יהיה מאתגר לקדם הצעת חוק שמשמעותה הקלות במס וירידה בהכנסות המדינה כתוצאה מכך לפחות בטווח הקצר.
מס רווחי הון עמד בעבר על 15% מהרווח הריאלי, בשנת 2006 הוא עלה ל-20%, ובעקבות המחאה החברתית הוא עלה ל-25% בשנת 2012. בדברי ההסבר להצעת החוק מציינים חברי הכנסת כי הפחתת המס לאו דווקא תביא לפגיעה בהכנסות המדינה, ומזכירים בעניין מחקר של בנק ישראל משנת 2019, כאשר לפיו ככל שהמס עולה, הציבור עלול לצמצם את השקעותיו וחסכונותיו, או להעבירם לאפיקי השקעה אחרים הפטורים ממס, כך שהעלאה בשיעור המס לא תביא בהכרח לעלייה בהכנסות המדינה.