סגור
צעדת מחאה ברחבי ירושלים נגד המהפכה המשפטית
מחאה בירושלים (צילום: נדב אבס)

הסגל האקדמי הבכיר באוניברסיטה העברית הכריז על סכסוך עבודה: "החקיקה תפגע בזכויות העובדים"

לדברי הארגון, שיוכל לשבות בעוד שבועיים, ביטול עילת הסבירות עלול לפגוע ביכולת של העובדים להתגונן מפני החלטות שרים; עילה נוספת להכרזה: "כוונה לקדם מהלכים שיובילו לפגיעה במעמדה הבינלאומי של מדינת ישראל"


הסגל האקדמי הבכיר באוניברסיטה העברית הכריז על סכסוך עבודה עקב ההפיכה המשטרית. זהו ארגון העובדים הראשון באקדמיה המכריז על סכסוך עבודה על רקע החקיקה. משמעות ההכרזה היא שבעוד שבועיים ניתן יהיה לשבש ולהשבית את המחקר וההוראה. הארגון כולל כ-1,000 חברי סגל במסלול האקדמי הרגיל מדרגת דוקטור.
העילה המידית של סכסוך העבודה שהכריז הארגון, בראשות פרופ' אורן תירוש, היא "כוונה לקדם מהלכים שיפגעו בעילת הסבירות באופן שעלול לפגוע בארגון העובדים ובעובדים. כך למשל פגיעה ביכולת של ארגון העובדים ועובדים להתגונן מפני החלטות של שרים לפעול או לא לפעול (למשל לא לכנס ועדות וגופים, לא להקצות תקציבים וכדומה), החלטות ממשלה או דברי חקיקה שפוגעים בזכות השביתה, בחופש האקדמי, בזכות השוויון, בחופש הביטוי ועוד".
ארגון הסגל האקדמי הבכיר מסביר את סכסוך העבודה ב"כוונה לקדם מהלכים שיפגעו באופן ממשי וישיר באמצעות 'רפורמה משפטית' (המירכאות במקור, ש"א) במעמד העבודה המאורגנת וזכות ההתאגדות, בדיני העבודה ובמרקם יחסי העבודה הקיבוציים בישראל, ובכך להביא לפגיעה בתנאי עבודתם של העובדים בישראל בכלל וחברי ארגון הסגל האקדמי בפרט". הוא מתייחס בפרט ל"כוונה לקדם מהלכים שיפגעו בזכות השביתה שהיא חלק מזכות ההתאגדות".
עוד עילה היא "כוונה לקדם מהלכים שיביאו להחלשתם של בית המשפט העליון ושל בתי הדין לעבודה ולהביא לפגיעה בהם כמערכות שיפוטיות עצמאיות, שעיגנו וביססו בפסיקתם רבת השנים נורמות יסודיות ובסיסיות בתחום יחסי העבודה ודיני העבודה".
סיבה נוספת היא "כוונה לקדם מהלכים שיובילו לפגיעה במעמדה הבינלאומי של מדינת ישראל אשר תביא לפגיעה ביכולת לגייס תרומות, תקציבי מחקר ומלגות מגופים בינלאומיים, ותקשה על שיתופי פעולה אקדמיים עם מוסדות בינלאומיים וחוקרים ממדינות זרות".