הצלחה בניסוי לגרסה הימית של כיפת ברזל; תשמש להגנה על אסדות הגז
הצלחה בניסוי לגרסה הימית של כיפת ברזל; תשמש להגנה על אסדות הגז
במערכת הביטחון אומרים כי כיפת ברזל הימית מהווה שיפור נוסף בהגנה על נכסים אסטרטגיים במרחב המים הכלכליים של ישראל. עם כניסתה לפעילות מבצעית, כיפת ברזל הימית מצטרפת למערך שמבוסס על 4 מערכות מבצעיות: כיפת ברזל, שרביט קסמים, חץ – 2 וחץ – 3
משרד הביטחון, רפאל וחיל הים הודיעו היום (ה') בצהריים על השלמת ההליכים להכנסת הגרסה הימית של מערכת ההגנה כיפת ברזל לשימוש מבצעי של צה"ל. זאת, לאחר שמנהלת חומה של המנהלה לפיתוח אמצעי לחימה ותשתיות טכנולוגיות (מפא"ת) שבמשרד הביטחון השלימה בהצלחה ניסוי במערכת שהותקנה על סיפון אניית חיל הים 'עוז' שהיא אחת מבין 4 ספינות ההגנה שישראל רכשה מגרמניה.
הצורך ברכישת ספינות אלה עלה עם פיתוח הפקת הגז הטבעי בים התיכון והצורך בהגנה על האסדות מפני מגוון רחב של איומים, במרכזם טילים מדויקים וכלי טייס בלתי מאוישים. בקיץ האחרון שיגר ארגון חיזבאללה בלבנון 3 כלי טייס בלתי מאוישים לעבר אסדת כריש של אנרג'יאן. כלי הטייס יורטו באמצעות טילי ברק של התע"א ובאמצעות טיל ממטוס של חיל האוויר.
אח"י עוז היא הספינה השנייה שעליה הותקנה המערכת הימית של כיפת ברזל ובמהלך הניסוי שנעשה לה היא הצליחה לגלות וליירט איומים שהוגדרו לה, באופן שמדמה את התרחישים שאליהם נערך צה"ל. מדובר בספינה מסדרת סער-6 וספינה ראשונה מסדרה זו, אח"י מגן כבר הוכנסה לפעילות מבצעית ראשונית ואף יצאה למספר משימות הגנה בתחומי המים הכלכליים של ישראל.
במערכת הביטחון אומרים כי כיפת ברזל הימית מהווה שיפור נוסף ליכולת ההגנה של כוחות חיל הים במשימותיהם השוטפות שכוללות הגנה על נכסים אסטרטגיים במרחב המים הכלכליים של ישראל ושמירת העליונות הימית שלה באזור.
עם כניסתה לפעילות מבצעית, הגרסה הימית של כיפת ברזל מצטרפת למערך ההגנה הרב-שכבתית שכבר מבוסס על 4 מערכות מבצעיות שכוללות את כיפת ברזל, שרביט קסמים, חץ – 2 וחץ – 3.