סגור

בלעדי
נאמן חברת שולץ מעמיד אותה למכירה: "אין חשש שהפעלתה תפגע בנושים"

עו"ד אבנר כהן הגיש לביהמ"ש דו"ח ראשוני בתפקידו כנאמן זמני של חברת ההסעדה, וביקש להורות על צו פתיחת הליכים כנגדה ועל מינויו כנאמן קבוע; בנוסף הוא ביקש להתיר לו לפטר לאלתר את כל העובדים המצויים בחל"ת, והודיע כי הצליח לייצב את פעילות החברה, המתנהלת כעת כסדרה

על המדף: הנאמן של חברת ההסעדה שולץ מעמיד אותה למכירה, ופרסם הזמנה להציע הצעות לרכישת החברה ו/או פעילותה כעסק חי עד סוף נובמבר. עו"ד אבנר כהן, ממשרד כהן וילצ'יק ושות', שמונה לפני כשבוע לנאמן הזמני של החברה, הגיש דו"ח ראשוני וביקש מבית המשפט המחוזי בתל אביב להורות על צו פתיחת הליכים כנגד החברה ועל מינויו כנאמן קבוע.
עוד מבקש הנאמן, להתיר לו לשחרר לאלתר את כל עובדי החברה המצויים בחל"ת ולהפקיד בידיהם מכתבי סיום העסקה. במסגרת הדו"ח מציין עו"ד כהן כי יש לאשר את תוכנית ההפעלה הראשונית של החברה עד לסוף דצמבר, "שעה שיש סיכוי סביר לשיקומה הכלכלי של החברה ואין חשש כי הפעלת החברה תפגע בנושים, ואף יש אמצעים למימון ההוצאות הכרוכות בהפעלת התאגיד". מחר (ג') יתקיים דיון בעניין באולם השופט חגי ברנר.
בדו"ח מציין הנאמן כי החברה מפעילה כיום כ-60 תחנות הסעדה עבור מגוון של לקוחות מהשוק הפרטי, המוסדי והממשלתי, באמצעות כ-420 עובדים פעילים (וכן כ-60 עובדי קבלן), ומספקת כ-20 אלף ארוחות ביום לכלל לקוחותיה ברחבי הארץ. עובדים נוספים מצויים בחל"ת בשל משבר הקורונה, ונכון למועד כניסת החברה להליכי חדלות פירעון טרם נתקבלה על ידי החברה החלטה בדבר סיום העסקתם.
1 צפייה בגלריה
עו"ד אבנר כהן חדש
עו"ד אבנר כהן חדש
עו"ד אבנר כהן, נאמן חברת שולץ
הנאמן מציין עוד כי עלה בידיו לייצב את פעילות החברה המתנהלת כעת כסדרה, הן בכל הנוגע לכח אדם והתייצבות העובדים, והן בכל הנוגע לאספקת חומרי גלם ומתן שירותי ההסעדה ללקוחות החברה, וזאת תוך קיום כלל ההתקשרויות מול לקוחות החברה והמשך מתן שירותי הסעדה מסודרים.
עוד עולה, כי הוסכם שבנק מזרחי יעמיד בחשבון הנאמנות שהקים הנאמן הלוואת גישור בסך של 1.3 מיליון שקל, על מנת שסכום זה ישמש כהון חוזר לשם הפעלת החברה עד לסוף חודש נובמבר. כן הוסכם כי סכום זה יושב לבנק בהזדמנות הראשונה אשר תתאפשר לשם כך.
עו"ד רם דקל, בא כוח הנושה נטו, מסר בתגובה להחלטת בית משפט בשולץ: "מאחר ואנחנו לא רואים סיכוי שיתקבל תשלום משמעותי בגין פעילות החברה, ברור שתשלום כלשהו לנושים הלא מובטחים יכול וצריך להגיע מהדירקטורים ומבעלי השליטה. אני בטוח שהנאמן יפעל מיד לאחר שייצב את החברה גם לבדיקת עניינים אלה. גם השופט בהחלטתו מציין שהליכי חדלות פירעון אלו אינם מונעים הליכים נגד בעלי השליטה, וכך אכן יהיה".