סגור

מנהלים 2024
מקומות 40-31 בדירוג

הבנק הבינלאומי תחת אלי כהן מלווה את תושבי ניר עוז מאז האסון ב-7 באוקטובר; רונן גינזבורג, מנכ"ל דניה סיבוס, שם לו ליעד את פיתוח ושימור ההון האנושי; וברק עילם מנייס מאמין ש"השינוי יגיע כשרוב האזרחים יגידו שהגיע הזמן להנהגה שרואה את טובת המדינה"

מקום 31

אלי כהן, מנכ"ל הבינלאומי: "חשוב להגיע לאיזון בתרומה בין כל חלקי החברה"

גיל: 49 • מגורים: קרית אונו • ותק בתפקיד: שנה • דירוג קודם: לא דורג • ציון סופי: 7.57
מה צריך לעשות כדי לאושש את המשק?
"המשק הישראלי הוכיח מספר רב של פעמים את יכולת ההתאוששות המהירה שלו אחרי מלחמות. הפעם אני חושש שהמצב קצת שונה בשל אורך וחומרת המלחמה, בשל השסע הפוליטי־חברתי, ובשל הירידה במעמדה של ישראל בעולם.
לדירוג המלא של 50 המנהלים לחצו כאן
"עם זאת, אני אופטימי ואני חושב שבניהול נכון, ובהתגייסות מלאה תהיה התאוששות. תקציב מאוזן ואחראי זה חלק הכרחי מהטיפול. מצד אחד, נדרש לקצץ במקומות רבים וכנראה שלא יהיה מנוס גם מהעלאת מסים. מצד שני, תידרש השקעה גדולה בשיקום האזורים והאוכלוסיות שנפגעו. חשוב גם להגיע לאיזון אמיתי בתרומה בין כל חלקי החברה. כולנו במדינה הזאת חולקים שותפות גורל וכולנו נצטרך לערוך התאמות כדי שהמדינה תוכל להמשיך להתקיים ביום שאחרי".
10 צפייה בגלריה
מנכ"ל הבינלאומי אלי כהן
מנכ"ל הבינלאומי אלי כהן
מנכ"ל הבינלאומי אלי כהן
(צילומים: אייל טואג ,דנה קופל)
איזה רגע מהשנה האחרונה לא תשכח?
"ביקור שערכתי יחד עם ההנהלה שלי בקיבוץ ניר עוז, שנפגעה קשות מהמתקפה באוקטובר. הבנק הבינלאומי חבר לתושבי הקיבוץ האמיצים ומאז האסון מלווה אותם. המראות בביקור, שהתקיים שבועות אחדים לאחר 7 באוקטובר היו קשים מנשוא, הסיפורים שסופרו בגוף ראשון מצמררים, והרגעים שחוויתי שם נצרבו בזיכרוני לנצח".
האם המלחמה שינתה משהו בניהול שלך?
"התחלתי את תפקידי עם פרוץ המלחמה והדבר בהחלט חייב התאמות משמעותיות, וניהול סיכונים מושכל ומדויק. בהיבט הפיננסי נדרש לוודא שאיתנות הבנק גבוהה כדי שנוכל להמשיך ולעמוד לצד הלקוחות ולסייע להם. בהיבט הניהולי — דאגה לעובדים בסניפים בדרום, בצפון, חלקם מפונים תקופה ארוכה, וגם דאגה לעובדים שיצאו למילואים ולבני משפחותיהם שנותרו חודשים לבדם".

מקום 32

רונן גינזבורג, דניה סיבוס: "נפתח את מרכז הקניות מהגדולים בארץ"

• גיל: 54 • מגורים: רעננה • ותק בתפקיד: 15 שנים • דירוג קודם: מתחת ל־50 • ציון סופי: 7.56
מיהו בעיניך המנהל המצטיין לשנת 2024?
"איתן בר זאב — יו"ר ביג ויו"ר אפי נכסים. איתן מהווה מודל מוצלח למנהל ללא אגו שיורד לפרטים מקיף את עצמו בצוות איכותי, ומוביל יחד איתם את הפרויקטים המורכבים והגדולים בארץ. יחד איתו נפתח בקרוב את ביג גלילות, מרכז הקניות מהגדולים בישראל".
10 צפייה בגלריה
רונן גינזבורג מנכל חברת דניה סיבוס
רונן גינזבורג מנכל חברת דניה סיבוס
רונן גינזבורג מנכ"ל דניה סיבוס
(צילום: אוראל כהן)
איזה רגע מהשנה האחרונה לא תשכח?
"החזרת החטופים וההירתמות המדהימה של העם שלנו לעזור אחד לשני בתקופה כזו מאתגרת וממושכת".
האם המלחמה שינתה משהו בניהול שלך?
"המלחמה הדגישה את החיבור שלנו לארץ, ונתנה לי מוטיבציה גדולה יותר ותחושת שליחות לקדם את בנייתה. המשבר בשוק רק חיבר אותנו עוד יותר לאנשים שלנו ודחף אותנו לבחור באסטרטגיה של עשייה, חיפוש אחר פתרונות יצירתיים, פיזור סיכונים והובלת הענף קדימה".
מה היעד המרכזי שלך לשנה הבאה?
"פיתוח ושימור ההון האנושי, בדגש על משרתי המילואים וליווי חזרתם לעבודה סדירה. ככלל, האמונה שלנו בדניה היא שההון האנושי הוא המפתח לארגון מצליח, שיודע להתגבר על כל מכשול".

מקום 33

ברק עילם, נייס: "השינוי יגיע כשרוב האזרחים יגידו שהגיע הזמן להנהגה שרואה את טובת המדינה"

גיל: 49 • מגורים: ניו ג'רזי, ארה"ב • זמן בתפקיד: 11 שנים • דירוג קודם: 12 • ציון סופי: 7.55
האם הירידה במעמדה המדיני של ישראל בעולם משפיעה על המגזר העסקי?
"המותג של ישראל נחלש באופן משמעותי בשנתיים האחרונות. צריך להטריד אותנו בעיקר מה שקורה בשקט מתחת לפני השטח. משקיעים, לקוחות וחברות גלובליות שלא מרחיבים ואף מצמצמים פעילות בישראל, ובכך המדינה מפספסת הזדמנויות שאת השפעתן נראה רק בעוד 5–10 שנים".
10 צפייה בגלריה
ברק עילם מנכ"ל נייס
ברק עילם מנכ"ל נייס
ברק עילם מנכ"ל נייס
(צילום: תומריקו)
האם התקציב שצפוי לעבור הוא נכון לישראל?
"אין בתקציב שום בשורות חיוביות למשק או לאזרחים. השינוי האמיתי במישור הכלכלי, ביטחוני, חברתי ומדיני יגיע כאשר רוב משמעותי מספיק של אזרחי ישראל יגידו בקול רם שהגיע הזמן להנהגה צעירה ורעננה שרואה את טובת המדינה".
האם המלחמה שינתה משהו בניהול שלך?
"המלחמה העמידה למבחן את עוצמת שדרת הניהול בנייס. אני מאוד גאה בעובדי נייס בישראל שגם בימים הקשים ביותר המשיכו בשגרת העסקים הגלובלית שלנו ובמקביל סייעו ועזרו בכל דרך אפשרית למתגייסים שלנו ובני משפחותיהם".

מקום 34

צחי נחמיאס, מגה אור: "היעד המרכזי הוא להיכנס לתחום הדאטה סנטרים"

גיל: 54 • מגורים: קיסריה • זמן בתפקיד: 17 שנים • דירוג קודם: מתחת ל־50 • ציון סופי: 7.53
מי לדעתך המנהל המצטיין לשנת 2024?
"המנהלים המצטיינים הם המג"דים, המח"טים ומפקדי השדה שלחמו בחירוף נפש בצפון ובדרום. אמנם הכישלון של 7 באוקטובר היה חמור וטרגי, אך מאותו רגע המפקדים שלנו הוכיחו מנהיגות יוצאת דופן וערכים של דבקות במשימה ואחריות אישית. רבים מהם שילמו בחייהם, אחרים נפצעו קשה — בין היתר כי הם הפגינו דוגמה אישית וצעדו בראש הכוח מלפנים.
10 צפייה בגלריה
צחי נחמיאס  מגה אור
צחי נחמיאס  מגה אור
צחי נחמיאס מנכ"ל מגה אור
(צילום: ורד פיצ׳רסקי)
"המפקדים האלה הוכיחו שיש לנו דור מופלא. קשה למצוא אנשים שהיו מסוגלים לתפקד בצורה כה מרשימה תחת אש, תוך סיכון חייהם וחיי פקודיהם. יכולת העמידה שלהם, הובלת הקרבות בנחישות ובמקצועיות, והאופן שבו הם מובילים את הלחימה בתקופה המורכבת הזו — כל אלה מעידים על איכויות מנהיגות מהשורה הראשונה.
"המפקדים האלה מצליחים לשלב בין לחימה בשטח לשמירה על רוח הלחימה של הכוחות, תוך הפגנת ערכים של רעות וערבות הדדית. זה דור של מנהיגים שמהווה השראה לכולנו".
מהו היעד המרכזי שלך לשנה הבאה?
"היעד המרכזי שלנו הוא להיכנס לתחום הדאטה סנטרים. עולם הנדל"ן משתנה במהירות יחד עם השינויים הטכנולוגיים הגלובליים, ואנחנו רואים דרישות ואתגרים חדשים בשוק.
"תחום מרכזי הנתונים מייצג חלק משמעותי מעתיד תעשיית הנדל"ן המניב, ומגה אור שואפת לתפוס מקום מוביל ומשמעותי בסגמנט הזה. השוק הזה צומח במהירות, והביקוש למרכזי נתונים איכותיים רק הולך וגובר. הפרויקט הראשון שלנו צפוי לקום ברבעון השני של שנת 2025 ואנחנו כבר בוחנים מספר הזדמנויות נוספות בתחום".

מקום 35

דינה בן טל גננסיה, אל על: "מדינת ישראל צריכה לפעול להחזרת חברות התעופה, לטובת שוק תקין"

גיל: 50 • מגורים: אור יהודה • ותק בתפקיד: 2.5 שנים • דירוג קודם: מתחת ל־50 • ציון סופי: 7.52
מה ההצלחה ומה הפספוס המרכזי שלך השנה?
"ההצלחה הגדולה שלנו, שאני זוקפת לזכותם של אנשי אל על, היא הפעלת לוח הטיסות לאורך המלחמה, ושמירה על הגשר האווירי המחבר בין ישראל לעולם. אני לא מכירה עוד חברת תעופה בעולם שמצליחה לקיים תעופה אזרחית רציפה עם לו"ז טיסות מלא, תחת מציאות ביטחונית כמו שחווינו.
10 צפייה בגלריה
דינה בן טל גננסיה מנכ"לית אל על
דינה בן טל גננסיה מנכ"לית אל על
דינה בן טל גננסיה מנכ"לית אל על
(צילום: גיא כושי ויריב פיין)
"אל על מתחה את יכולותיה התפעוליות עד הקצה בהפעלת צי המטוסים ושעות העבודה המותרות של הטייסים, כשלאורך השנה כ־15% מאנשי אל על שירתו במילואים, ובין היתר טייסינו 'חולקים' את שעות הטיס המותרות להם עם חיל האוויר.
"הפספוס השנה נוגע לחוסר היכולת לממש את התוכניות להשקת יעדים חדשים. לאחר החתימה על הסכמי אברהם, התעופה הישראלית חוותה מומנטום חיובי עם המון תקווה, במסגרתו השקנו טיסות ליעדים חדשים דוגמת שארם א־שייח’. במקביל, האפשרות לטוס במסלולים מקוצרים ליעדי המזרח הרחוק, אפשרה חשיבה על יעדים נוספים דוגמת קו ישיר וראשון מישראל לאוסטרליה. המצב הביטחוני אילץ אותנו לחזור לנקודת הפתיחה, והתקווה היא שנורמליזציה עם סעודיה תחזיר את המומנטום לענף התעופה הישראלי".
מחירי הטיסות באל על זינקו, מה התשובה שלך לנוסעים שמלינים על כך שהחברה ניצלה את המצב שנוצר במלחמה וגבתה מחירים גבוהים על כרטיסי טיסה?
"הבעיה האמיתית לאורך התקופה היא המחסור העצום במושבים, הנובע מריבוי ביטולי טיסות, בעיקר של החברות הזרות. אנחנו פועלים בשוק שבו אין הלימה בין ההיצע, כלומר מספר המושבים הזמינים מנתב"ג, לבין הביקוש, לרבות ביעדי ליבה כמו ניו יורק, לונדון או פריז.
"במצב כזה המטוסים מתמלאים במהירות וחיפוש מושב — גם בטווח של חודש לפני טיסה, משול לחיפוש ב'רגע אחרון', מפני שברוב הטיסות יישארו מושבים פנויים רק במחלקת עסקים או במחלקת פרימיום, שמטבעם יקרים יותר.
"מתחילת המלחמה אנחנו מתערבים באופן ידני ומכוון במערכות התמחור, תוך קביעת מחירי 'גג' ליעדים במחלקת התיירים שתקפים גם בתקופות שיא. כשקבענו מחירים נגישים בטווח של עד 349 דולר לארבעה יעדים, הטיסות התמלאו במהירות חודשים קדימה.
"מצד אחד, אפשרנו לנוסעים לרכוש טיסות במחיר נגיש, אך מאידך, במצב שבו אין מושבים פנויים במטוסים אנחנו חווים אתגרים במציאת פתרונות מיידיים להטסות דחופות, של מקרים רפואיים או אחרים. המציאות הזו מביאה אותנו לצמתי קבלת החלטות שלא יכולנו לדמיין בעבר.
"חשוב גם להבין שענף התעופה בכל העולם מושפע ממגמות מתמשכות המשפיעות על מחירי הטיסות כפועל יוצא של מחסור בהיצע מושבים. גם בעולם אנחנו רואים ביקוש גדול לטיסות ומולו מחסור בהיצע המתבטא במחסור במטוסים שרק הולך ומעמיק, כאשר אספקה של מטוסים חדשים ממפעלי הייצור נעשית במקרה הטוב בטווח של 4–6 שנים".
מה צריך לעשות כדי לאושש את המשק?
"אנחנו עקביים לאורך התקופה במסר שיש לעודד כמה שיותר חברות תעופה לחדש את פעילותן בישראל, בדגש על חברות אמריקאיות. חלק מהחברות הכריזו על חידוש טיסות אך בהיקף נמוך בהרבה מזה שהיה לפני המלחמה, כך שעדיין נוצר פער בין ההיצע לביקוש. מדינת ישראל צריכה לפעול להחזרת חברות התעופה, לטובת שוק תקין".
האם המלחמה שינתה משהו בניהול שלך?
"המלחמה בעיקר חיזקה את ההבנה עימה גם הגעתי לתפקיד, שיחסים טובים עם מנהלים ועובדים ועם ראשי הוועדים הם הבסיס להצלחה של כל חברה. אל על הגיעה להסכמים עם ועדי העובדים מספר חודשים לאחר היציאה ממשבר הקורונה, מה שללא ספק אפשר לנו להגיע לאתגרים הנוכחיים מוכנים יותר. ההסכמים מהווים את הבסיס לגמישות הנדרשת מאיתנו בתקופה הנוכחית".
מיהו בעיניך המנהל המצטיין לשנת 2024?
"יו"ר הוועד הפראלימפי, משה מוץ מטלון, שהוביל את החזון להנפת דגל ישראל והשמעת 'התקווה' באצטדיונים, על רקע האווירה העוינת נגד ישראל. הייתה לנו הזכות להטיס השנה את המשלחת הפראלימפית הישראלית לפריז, שהגיעה להישגים מרשימים ביותר וחזרה לארץ עם 10 מדליות ואינספור רגעים מרגשים. הוועד הפראלימפי פעיל בפרויקט שיקום פצועי המלחמה דרך ספורט. חלקם ייצגו את ישראל במשחקים הבאים בלוס אנג'לס וימשיכו להביא גאווה למדינה".
האם הירידה במעמדה המדיני של ישראל בעולם משפיעה על המגזר העסקי?
"המגזר העסקי הישראלי מוערך בפן המקצועי, אך החשש מדעת הקהל עקב נוכחות ישראלית לעיתים מכתיב את האג'נדה לדוגמה בכנסים ובאירועים. אנו נתקלים בזה גם באקדמיה, בתרבות ובספורט. מנגד, יש הערכה לתעשייה ולמגזר העסקי בישראל. אנחנו רואים הערכה לתעופה הישראלית, שהביאה לכך שחתמנו על כמה הסכמי שיתוף קוד ("קוד שייר") משמעותיים עם חברות תעופה מובילות. ההסכמים מאפשרים לנו להגדיל את רשת הנתיבים ואת היצע היעדים באמצעות טיסות שמבוצעות על ידי חברות זרות".

מקום 36

קובי הבר, איי.די.איי ביטוח: "הפחתת הגירעון היא תנאי הכרחי אך לא מספיק לתקציב"

• גיל: 56 • מגורים: הוד השרון • זמן בתפקיד: 6.5 שנים • דירוג קודם: מתחת ל־50 • ציון סופי: 7.49
מה היעד המרכזי שלך לשנה הבאה?
"קודם כל, אני מקווה שבשנה הבאה מדינת ישראל תסיים בהצלחה את המלחמה בכל החזיתות, תשיב במהרה את כל החטופות והחטופים, ושאנחנו, אזרחי המדינה, נדע להתאושש מהמלחמה הארוכה שנכפתה עלינו ולחזור למסלול ההגשמה של החזון הישראלי.
"מבחינה מקצועית, היעד שלי הוא להמשיך להצעיד את החברה קדימה בצמיחה, בתוצאות העסקיות, ברמת השירות ללקוחות, באטרקטיביות המחירים ולהמשיך את המהפכה הטכנולוגית. בשנים האחרונות הנהגנו כאן מהלך של שיפור החברה והפיכתה לחברה שנותנת ללקוחותיה יותר מביטוח".
10 צפייה בגלריה
Kobi Haber קובי הבר
Kobi Haber קובי הבר
קובי הבר, מנכ"ל איי.די.איי ביטוח
(צילום: כפיר סיון)
איזה רגע מהשנה האחרונה לא תשכח?
"לצערי היו הרבה רגעים בשנה האחרונה שלא אשכח, יותר מדי 'הותר לפרסום', יותר מדי מקרים שהיו שייכים למעגלים הקרובים אליי, וכמו כולם היו יותר מדי לילות ללא שינה עם דאגה לבן שבצבא, לחבריו ולעובדים שלי שהיו במילואים. עם זאת היו גם רגעים מרגשים כמו זכייתה של ענבר לניר במדליה האולימפית. ביטוח ישיר מלווה את ענבר מזה כמה שנים, אנו רואים בה עובדת חברה וגאים עד אין קץ בהישגיה".
מה צריך לעשות כדי לאושש את המשק?
"עם סיום המלחמה העצימה, וכדי לחזק את החוסן של הכלכלה הישראלית, על הממשלה לפעול לייצוב יחס חוב תוצר ולהפחתתו על פני השנים הקרובות. המדינה צריכה לנקוט צעדים בוני צמיחה בכל התחומים – רפורמות מבניות נכונות, הגברת התחרות, הגדלת היקף ההשקעות בתשתית, הפחתת פרמיית הסיכון, ייעול וטיוב השירות הציבורי, הרחבת שיעור התעסוקה ואיכותו וחיזוק האקדמיה. כל זאת יחד עם צמצום ככל הניתן של צעדים שאינם מעודדי צמיחה".
האם התקציב שצפוי לעבור הוא נכון לישראל?
"הכי חשוב להעביר תקציב לשנה מלאה ובזמן. במידה שהתקציב שהוגש יעבור עם גירעון שבין 4.3%–4.8%, אנחנו בכיוון נכון. זה הכרחי אך אינו מספיק לתקציב בונה צמיחה, צריך יותר".

מקום 37

אסא לוינגר, אנרג'יקס: "המלחמה האטה את קצב הקמת הפרויקטים"

גיל: 48 • מגורים: קיסריה • ותק בתפקיד: 15 שנים • דירוג קודם: מתחת ל־50 • ציון סופי: 7.49
מה ההצלחה ומה הפספוס המרכזיים שלך השנה?
"ההצלחה המרכזית הוא הסכם שיתוף הפעולה הייחודי עם גוגל לאספקת אנרגיה מתחדשת. בעקבות מהפכת ה־AI, צריכת החשמל של ענקיות הטק עולה ובמקביל הן צריכות לעמוד ביעדי האנרגיה הירוקה שהן הציבו לעצמן. חתימה על הסכם השותפות האסטרטגי עם גוגל מאפשרת לקדם אותה ליעדיה להפוך לנטולת טביעת רגל פחמנית עד 2030. מנגד, המלחמה אתגרה אותנו בקצב הקמת הפרויקטים".
10 צפייה בגלריה
אסא לוינגר אסי לוינגר מנכל אנרגיקס
אסא לוינגר אסי לוינגר מנכל אנרגיקס
אסא לוינגר מנכ"ל אנרג'יקס
(צילום: עמית שעל)
איזה רגע מהשנה האחרונה לא תשכח?
"רגע האישור של ההסכם שלנו עם גוגל בהנהלת גוגל העולמית".
האם הירידה במעמדה המדיני של ישראל בעולם השפיעה עליכם?
"אנרג'יקס מוכוונת לשווקים בארצות הברית ובאירופה, שנמצאים בצמיחה מואצת. בכל מדינה שבה אנו פועלים יש לנו פעילות מקומית ענפה. לכן, אנרג'יקס נתפסת כמקומית ובהיבט הזה האירועים בישראל לא משפיעים על הפעילויות שלה".

מקום 38

ענת בוגנר, דלתא מותגים: "דלתא היתה עבורי השנה עוגן שפוי, מקום לברוח אליו"

גיל: 48 • מגורים: תל אביב • ותק בתפקיד: 6 שנים • דירוג קודם: 33 • ציון סופי: 7.63
מה היעד המרכזי שלך לשנה הבאה?
"היעד המרכזי שלי לשנה הבאה הוא להבטיח שהחברה תישאר יציבה וגמישה, תוך התמקדות בהזדמנויות חדשות לצמיחה לצד המשך פיתוח אישי ומקצועי של צוות העובדים על מנת למקסם את התוצאות והביצועים".
האם את צופה שדלתא תמשיך לצמוח בקצב שהיא צמחה בארבע השנים האחרונות?
"השאיפה היא כמובן להמשיך לצמוח. דלתא תמשיך להתמקד באיתור הזדמנויות בשווקים קיימים וחדשים, תוך שימור ושיפור הנכסים הקיימים של החברה".
10 צפייה בגלריה
ענת בוגנר מנכ"לית דלתא
ענת בוגנר מנכ"לית דלתא
ענת בוגנר מנכ"לית דלתא
(צילום: אוראל כהן)
איזה רגע מהשנה האחרונה לא תשכחי?
"זו הייתה שנה מורכבת ומאתגרת, מלאה במנעד שלם של רגשות ותחושות. עם זאת, דלתא היוותה עבורי ועבור רבים עוגן יציב ושפוי — מקום שאפשר היה לברוח אליו, להתמלא בכוחות מחודשים, ולזכור שאפשר גם אחרת. השגרה והערכים שלנו העניקו תחושת ביטחון בתקופה של אי־ודאות".
האם המלחמה שינתה משהו בניהול שלך?
"המלחמה לא שינתה את הניהול שלי, אבל היא חידדה ערכים ודפוסים שכבר היו קיימים. שמתי דגש על שקיפות מלאה, יכולת להגיב במהירות, ומתן תחושת יציבות לעובדים גם ברגעים הקשים ביותר. התמיכה בצוותים והיכולת להקשיב ולהיות שם עבורם התחזקו אף יותר, מתוך ההבנה שבזמנים כאלה המנהיגות הופכת למשמעותית במיוחד".

מקום 39

רם דרורי, מנועי בית שמש: "הממשלה מנותקת מהשטח"

גיל: 57 • מגורים: הרצליה • ותק בתפקיד: 7.5 שנים • דירוג קודם: מתחת ל־50 • ציון סופי: 7.45
האם הירידה במעמד הבינלאומי של ישראל משפיעה על המגזר העסקי?
"אנחנו מאותגרים מהסיטואציה הזאת, אבל עומדים באופן מלא בתוכניות העבודה שלנו ופעילותנו לא נפגעת. במעגלים ובממשקים הקרובים שלנו כחברה – כמו ספקים, לקוחות ונציגים בחברות הבנות בחו"ל – אני לא מזהה בעיה, ושם אפילו מגלים כלפינו אמפתיה נוכח המצב. עם זאת, ברמה הפוליטית יש אתגרים, יותר קשה להשיג אישורי יבוא, לפעמים יש מקומות שמורידים תריס, וזה מאוד מדאיג. זה כואב לי ברמה האישית, כאזרח. זה מצב שחייב להשתנות, אחרת יתחילו להיווצר נזקים בלתי הפיכים".
ממשלת ישראל מסייעת לעסקים באופן משביע רצון נוכח המלחמה?
"לא, ועם שלושה סימני קריאה. אני לא רואה אסטרטגיה. הממשלה מנותקת מהשטח. זה לא התחיל במלחמה, המצב הזה ניכר עוד לפניה אבל בימים האלה זה מתעצם.
10 צפייה בגלריה
רם דרורי מנכל מנועי בית שמש
רם דרורי מנכל מנועי בית שמש
רם דרורי, מנכ"ל מנועי בית שמש
(צילום: עמית שאבי)
"אני תעשיין, ובעיניי התעשייה חשובה מאוד לחוסן הכלכלי של המדינה מכל מיני היבטים שקשורים לכוח היצרני שלה והביטחון התעסוקתי. אני לא רואה ולא מרגיש שיש כאן יד מכוונת בנושא, והבנת הצרכים. כשאתה שואל מה האסטרטגיה של מדינת ישראל בכל הקשור לחיזוק התעשייה הישראלית לא תקבל תשובה, רק יספרו לך סיפורים. אני מחריג מכל האמירה הזאת את משרד הביטחון, שאיתו יש לנו שיתופי פעולה פוריים וההתנהלות ברורה. זה מחדד את המצב שאיפה שלא מתנהלים כך, לא קורים דברים".
מה המדינה צריכה לעשות כדי לאושש את המשק, לטפל בגירעון הגבוה ולהניע צמיחה?
"לעשות יותר, ולהתעסק פחות בפוליטיקה. יש כאן תעשייה חזקה שיודעת לעבוד גם בלי מהלכים מיטיבים מצד המדינה, אבל זה לא צריך להיות ככה".
מה המלחמה שינתה באופן הניהול שלך?
"המלחמה חידדה את הצורך להיות עוד יותר קשוב לעובדים. יש לנו פעילות גם בחיפה וחלק גדול מעובדינו חוו שם את המלחמה בעוצמות יותר חזקות מאזורים אחרים בארץ, וזה חייב אותנו להיות יותר רגישים לצרכים שלהם. באתר הפעילות המרכזי שלנו בבית שמש יש לנו הרבה עובדים שמגיעים מהדרום, חלקם מיישובי עוטף עזה, אשקלון ואשדוד, אחרים היו בשירות מילואים והיינו צריכים להיות ערים יותר לסיטואציה שבה הם נתונים".
רגע שתתקשה לשכוח מהשנה הזאת?
"כבר באותה שבת התחלנו לעבוד כדי לספק מענה לצרכים של חיל האוויר וזה לא דבר שהוא מובן מאליו. כ־90% מהעובדים כאן דתיים ושומרי מסורת, ומנועי בית שמש לא עובדת בשבת. נאלצנו לתפקד בתוך המצב הזה".

מקום 40

ניר שטרן, פז: "העובדים שלנו בתחנת צומת מגן ניצלו בנס"

גיל: 53 • מגורים: סביון • ותק בתפקיד: 5 שנים • דירוג קודם: מתחת ל־50 • ציון סופי: 7.43
מיהו בעיניך המנהל המצטיין לשנת 2024?
"סאטיה נאדלה, מנכ"ל מיקרוסופט, שהוביל את החברה להישג מרשים כששווי השוק שלה חצה את רף 3 טריליון דולר. ההישג הזה הגיע בזכות השקעתו האסטרטגית בתחום הבינה המלאכותית, בעיקר דרך שיתוף הפעולה עם OpenAI, וחיזוק משמעותי של מעמדה של מיקרוסופט בשווקים הארגוניים ובשירותי הענן. נאדלה מציג חזון רחב ואחראי בפיתוח הבינה המלאכותית, תוך שמירה על עקרונות אתיים וראייה עתידית. יכולתו המיוחדת לזהות מגמות שוק, לשלב חדשנות טכנולוגית עם הצלחה עסקית מתמשכת, הופכת אותו למנהל מעורר השראה בעולם העסקים הטכנולוגי".
10 צפייה בגלריה
ניר שטרן מנכל סלקום
ניר שטרן מנכל סלקום
ניר שטרן מנכ"ל פז
(צילום: נמרוד גליקמן)
איזה רגע מהשנה האחרונה לא תשכח?
"בפברואר השנה פתחנו מחדש את תחנת פז בצומת מגן, שהותקפה בידי מחבלים ב־7 באוקטובר ועובדיה ניצלו בנס כשהתחבאו שעות במקרר. קראנו לתחנה המחודשת 'אשכול מגן־דרך גיא' על שמו ולזכרו של גיא אילוז ז"ל, בנה של דוריס, עובדת פז, שנחטף ממסיבת הנובה ונרצח בשבי חמאס. טקס חנוכת התחנה בהשתתפות המשפחה, העובדים שניצלו מהטבח, ועובדי פז, היה רגע עוצמתי שלא השאיר עין אחת יבשה. זו היתה עדות חיה לכך שלמרות כל מה שעברנו, אנחנו עדיין כאן, וממשיכים בכל הכוח".