חשיפת שומריםמהיאכטה של עידן עופר ועד לאסטרונאוט הבא: הישראלים במקלטי המס / מסמכי פנדורה
חשיפת שומרים
מהיאכטה של עידן עופר ועד לאסטרונאוט הבא: הישראלים במקלטי המס / מסמכי פנדורה
נדל"ן, פיננסים, מטוסים, יאכטה והרשימה עוד ארוכה: 565 ישראלים מופיעים במסמכי פנדורה כמוטבים הסופיים של חברות אוף-שור שהוקמו למטרות מגוונות. חלק מהם החזיקו עשרות חברות כאלה, אחרים הסתפקו בחברה בודדת. הנה כמה מהם. חשיפת שומרים
565 ישראלים מופיעים בהדלפת הענק מסמכי פנדורה כמוטבים הסופיים (UBO) של חברות במקלטי מס. ב-40 אלף מסמכים נוספים מוזכרת ישראל, וחיפוש אחרי צירוף המילים "דרכון ישראלי" מעלה עוד אלפי תוצאות. ניתוח של המסמכים שביצע שומרים העלה שורה של אנשי עסקים מוכרים שהקימו חברות אוף שור למטרות מגוונות - מפעילות פיננסית ועד אחזקת נדל"ן, מטוס פרטי או יאכטה. במקרים אחרים מוזכרים במסמכים אנשי עסקים ישראלים על רקע עסקים, שותפיות או קשר אחר עם חברות אוף שור. הדלפת מסמכי פנדורה כוללת יותר מ-12 מיליון מסמכים מ-14 חברות שנתנו שירותים לנאמנויות ולחברות אוף-שור.
המסמכים הגיעו לארגון התחקירנים הבינלאומי ICIJ, שחלק אותם עם כ-600 עיתונאים חוקרים מ-117 מדינות ומעשרות כלי תקשורת. שומרים, באמצעות העיתונאים אורי בלאו ודניאל דולב, היה השותף הישראלי בפרויקט. יש להדגיש כי החזקת נאמנות או חברה במקלט המס אינה עבירה על החוק הישראלי, ואזכורם של הישראלים במסמכים אינו נובע מכך שביצעו עבירה כלשהי.
משפחת עופר: הקרן של אייל, היאכטה של עידן והנדל"ן של דורון
משפחת עופר היא מהמשפחות הישראליות העשירות בעולם. הנכסים שמחזיקים בני המשפחה כוללים בין היתר חברות ספנות מהגדולות בעולם, החברה לישראל, בנק המזרחי, קניונים, נדל"ן והרשימה עוד ארוכה. חלק מבני המשפחה, ומארג החברות שבבעלותם, מוזכרים במסמכי פנדורה מאות פעמים.
אחד הגילויים העולים מניתוח המסמכים הוא שאייל עופר, שהונו מוערך בכ-11.5 מיליארד דולר, הוא המוטב הסופי (UBO) של קרן בשם Ark. הקרן הוקמה באיי קיימן ב-2006 על ידי אביו, סמי, והועברה אליו לאחר מות האב ב-2011. ככל הידוע, דבר קיומה של קרן הנאמנות מעולם לא פורסם. מומחה מס הסביר לשומרים כי השימוש בקרנות לצורכי הורשה מקובל מאוד בקרב בעלי ההון, וזאת על מנת למנוע קרבות ירושה וכן על מנת לצמצם (בתנאים מסוימים) את חבות מס הירושה במדינות שבהן הוא קיים.
עוד כתבות בסדרת מסמכי פנדורה:
מבנה האחזקות של הקרן, שהנאמן שלה היא חברה שוויצרית בשם Butterfield, מורכב וייתכן שרומז על רצון לשמור על חשאיות. על פי המסמכים, Ark היא המוטב הסופי של חברה בשם Elm Holdings Group הרשומה באיי הבתולה.
מומחה מס הסביר לשומרים כי השימוש בקרנות לצורכי הורשה מקובל מאוד בקרב בעלי ההון, וזאת על מנת למנוע קרבות ירושה וכן על מנת לצמצם (בתנאים מסוימים) את חבות מס הירושה במדינות שבהן הוא קיים
כאשר נרשמה ELM, דרשה ממשלת איי הבתולה ציון שם של לפחות בעל מניות אחד. בעל המניות הרשום ב-ELM היא חברת ספנות מליבריה שנושאת את השם Marina Blue שהחזיקה מניה אחת בלבד. החיפוש יכול היה להיגמר כאן במבוי סתום אך טופס הרישום דרש גם כתובת פיזית ואיש קשר, ושם מופיעה כתובתה במונקו של חברת הספנות Zodiac בבעלותו של עופר. ומה ייעודה של ELM? טופס הרישום אינו משאיר הרבה מקום לדמיון וקובע: "להחזיק חשבון בנק". בטופס נאמר גם שמקור ההון של החברה הוא ב"עסקי הספנות של בעליה".
יועץ התקשורת של אייל עופר לא העביר התייחסות לדברים.
אחיו של אייל עופר, עידן, שהונו מוערך בכ-6.5 מיליארד דולר, מוזכר גם הוא במסמכים בשל שליטתו בחברה בשם Vardom Holdings מאיי הבתולה. החברה החזיקה ביאכטה באורך של כ-50 מטרים שקיבלה את השם Better Place המוכר לכל ישראלי ממיזם המכוניות החשמליות של עידן עופר. היאכטה, לפי פרסום בגלובס, כללה 300 מ"ר, מרפסות, סלון, מטבח, וסוויטה מפנקת של 60 מ"ר. מתמונה שצורפה לכתבה עולה כי גם הלוגו על מפרשיה של היאכטה היה זהה לזה של בטר פלייס היבשתית.
בשנת 2015, מגלים המסמכים, קיבל עידן עופר הלוואה של 15 מיליון יורו מבנק קרדיט סוויס כשהיאכטה מהווה עירבון להלוואה. מומחה מס העוסק בתחום הסביר לשומרים כי בעבר בחרו בעלי הון רבים במבנה דומה לזה שתואר - חברת אוף-שור המחזיקה רכוש מסוים - וזאת בין היתר כדי שיוכלו לקחת הלוואות נון-ריקורס.
יועץ התקשורת של עידן עופר, יניב חלילי, מסר כי "מבלי לאשר את הפרטים או להתייחס לנכונותם, כל החברות הקשורות לעידן עופר פועלות למטרות לגיטימיות, בהתאם לכל דין ולפי כללי הדיווח הנדרשים. ענייניו של עידן עופר מתנהלים תוך הקפדה מלאה על שמירת החוק".
בן משפחה אחר המוזכר בהדלפה הוא דורון עופר, בן דודם של אייל ועידן. על-פי המסמכים, דורון היה המוטב הסופי (UBO) של חברה בשם "Iabelka Limited" הרשומה באיי הבתולה. מטרת החברה החברה הייתה "להחזיק בזכויות קניין רוחני" אולם נכון ל-2018 החברה החזיקה דווקא בנדל"ן ובזכויות בנדל"ן בקרואטיה ובבריטניה בשווי 9 מיליון דולר. באותה שנה נרשם בחברה מוטב סופי נוסף - אזרח בריטי בשם דיוויד לוין.
עופר דורג ב-2019 במקום ה-49 ברשימת מאה עשירי ישראל של המגזין "פורבס", שהעריך אז את הונו ב-3.8 מיליארד שקלים. שמו נעדר מהרשימה האחרונה, שפורסמה ב-2021.
דורון עופר מסר בתגובה כי למיטב זכרונו המידע שבמסמכים כבר איננו עדכני, וכי הוא אינו מעוניין להתייחס מעבר לכך.
טדי שגיא: כ-60 חברות במקלטי מס
המיליארדר הישראלי טדי שגיא, שהונו מוערך בכ-5.4 מיליארד דולר, מוזכר מאות פעמים במסמכי פנדורה. שגיא עשה את הונו בסוף שנות התשעים מהשקעה בחברה שסיפקה תוכנות לבתי קזינו מקוונים ובהמשך השקיע גם בחברות טכנולוגיה נוספות, בנדל"ן ועוד. שגיא הוא גם אזרח קפריסאי וחלק ניכר מעסקיו מנוהל מבריטניה. במסמכים מאוזכרות כ-60 חברות במקלטי מס שקשורות לשגיא. בחלקן הוא המוטב הסופי שלהם (UBO), אחרות בבעלותו הישירה או בבעלות של חברות הקשורות אליו.
שלוש מהחברות הרשומות באיי הבתולה היו הבעלים של שלוש דירות בלונדון. חברה אחרת החזיקה במניות של Safecharge שעסקה בסליקה, וששגיא היה אחד מבעליה עד 2019
בחלק מהמקרים ניתן להבין מהמסמכים מהי מטרת החברה ברבים אחרים לא. כך למשל, שלוש מהחברות הרשומות באיי הבתולה היו הבעלים של שלוש דירות בלונדון. חברה אחרת החזיקה במניות של Safecharge שעסקה בסליקה, וששגיא היה אחד מבעליה עד 2019, מועד שבו מכר את אחזקותיו תמורת כ-600 מיליון דולר. חברה נוספת הוקמה במטרה "להשקיע בחברות הייטק" וחברה שישית הוקמה כדי "לפתח ולהפיץ במזרח הרחוק תוכנות גיימינג הקשורות לפלייטק (חברה של שגיא)".
שמו של שגיא הופיע גם ב"מסמכי פנמה" ב-2016. באותה הדלפה נחשפו לפי פרסומים 16 חברות אוף-שור שהוא נרשם כבעל המניות היחיד שלהן.
דוברו של טדי שגיא בתגובה: "בניגוד למשתמע מהכתבה, טדי שגיא והחברות בשליטתו משלמים את מלוא המסים החלים במדינות פעילותם, ומדווחים כדין על פעילותם ועל החזקותיהם. כך, גם החברות המוזכרות בפניה מדווחות בבריטניה – ומסים בגינם משולמים בבריטניה. טדי שגיא מחזיק ברכוש רב, ומעורב בעשרות פעילויות שונות ברחבי העולם בתחומי ההייטק, מסחר, נדל"ן ועוד. מטבע הדברים, רכוש זה מוחזק באמצעות חברות בהתאם ליעוץ שניתן על-ידי יועצים מקומיים בהתאם למדינה שבה מבוצעת ההשקעה. בין השיקולים הנלקחים בחשבון על-ידי היועצים נלקחים בחשבון שיקולים משפטיים, הנפקה עתידית של החברה ושיקולים אישיים כגון דיני ירושה וכו'. כך למשל, החזקה של נכסי נדל"ן באמצעות חברות אוף-שור היא פרקטיקה מקובלת בבריטניה, אף על ידי מחזיקי נדל"ן קטנים (מעמד הביניים).
"בניגוד לדעה הרווחת, חברות אוף-שור כלשונכם מחויבות לחשוף מיהו הנהנה שביושר ואין הסתרה של המידע. יתרה מכך, הרגולציה במדינות ה"אוף-שור" השתנתה, כיום קיימות דרישות לבסיס כלכלי נאות, חובות דיווח והגשת דוחות כספיים, במקרה של אי דיווח - חלות סנקציות שונות ומחמירות עד כדי סגירת חברות אשר אינן עונות על דרישות הציות".
משה חוגג והתביעה של עוזרו האישי
איש העסקים משה חוגג מוזכר במסמכי פנדורה בין היתר בשל קשר לחברה בשם IDC Global Services Ltd הרשומה בבליז. על פי מסמכי התאגדות החברה מנובמבר 2017, מי שהיה המוטב הסופי (UBO) שלה הוא רועי ברוכיאל, וחוגג מופיע כממליץ לצד אחד משותפיו בקרן סינגולריטים.
לפני כחצי שנה הגיש ברוכיאל בבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה בגובה 16 מיליון דולר נגד חוגג והשותפים האחרים בסינגולריטים. ברוכיאל מציג עצמו כמי שהיה חבר ילדות של חוגג וכמי ששימש כעוזרו האישי. את התביעה הוא הגיש יחד עם עדי עוקשי, שהיה מנהל חשבונות בקבוצת סינגולריטים. לפי הנטען בתביעה, השותפים בסינגולריטים ביצעו "מעשי מרמה והונאה חמורים שכמותם לא נראו בישראל עד היום, בהיקף של מאות מיליוני דולרים". טרם הוגשו כתבי הגנה בתיק.
אזכור אחר של חוגג במסמכים מגיע מעסקה שבוצעה ב-2014 עם חברה מסינגפור בשם Dragon Fortune שבמסגרתה רכשה האחרונה כמיליון מניות בחברת מובלי של חוגג תמורת כ-20 מיליון דולר. המסמכים חושפים כי מי שעמד בפועל מאחורי Dragon Fortune היה מולטי מיליונר קזחי בשם דינמוחמט אידריסוב. בעבר, יש לציין, נחשף שם של שותף קזחי אחר של חוגג בחברה - קגנס רקישב.
מהתכתבות בין נציגו של אידריסוב לבין ירון שלם, שהיה סמנכ"ל בקבוצת סינגולריטים, עולה כי אידריסוב החזיק ב-8.3% ממניות מובלי, וכן כי חוגג והחברה הסינגפורית היו שותפים לפחות בחברה אחת נוספת.
בשנים האחרונות נקלעה מובלי לקשיים, וב-2019 הוגשה נגד חוגג תביעה על סף 6 מיליון שקלים מצד משקיעים אמריקאיים שטענו כי רומו. התביעה נמחקה לבקשת התובעים, כמו גם בקשה נפרדת שהוגשה לבית המשפט לפירוק החברה.
חוגג וברוכיאל העדיפו לא להתייחס לדברים.
איתן סטיבה: מהטייסת ועד למקלטי המס
איש העסקים איתן סטיבה, שאמור להיות האסטרונאוט הישראלי השני, מוזכר במסמכי פנדורה כמה פעמים. סטיבה, טייס קרב לשעבר, החל את דרכו העסקית עם שניים מחבריו לטייסת, עמי לוסטיג ורועי בן ימי. החברה שהקימו - LR - זכתה לפרסום בשל עסקיה באנגולה בתקופה שבה המדינה הייתה שרויה במלחמת אזרחים. לפי הפרסומים החברה מכרה ציוד ביטחוני למשטרו של חוזה אדוארדו דוש סנטוס ששלט במדינה 38 שנים. השותפים בחברה יצוין, הכחישו כי מכרו נשק. בהמשך דרכה עסקה החברה בחקלאות ובתשתיות.
בשנת 2011 נפרד סטיבה מהשותפות ופנה לדרך עצמאית. הוא הקים את קרן Vital Capital, קרן להשקעות אימפקט באפריקה, ובמקביל את קבוצת מיטרלי, ביחד עם איש העסקים חיים טייב והיה פעיל בה עד 2019.
החברה התחתונה בשרשור החזיקה שש חברות נוספות, גם הן במקלטי מס, שבהן היו שותפים אזרח ישראלי שהיה מעורב בעבר באנגולה וכן חברת הנפט של אנגולה, Sonangol. על פי התרשים, החברות הללו החזיקו כמה נכסי נדל"ן באנגליה
במסמכי פנדורה מוזכרים שלושת השותפים ב-LR ועולה מהם שלמרות שסטיבה עזב את LR הם המשיכו להחזיק חברות יחד במשך עוד כמה שנים. אחד המסמכים בהדלפה הוא תרשים משנת 2013, שבו מתואר שרשור של כשלוש חברות אוף-שור בבעלות ישירה של השלושה. החברה התחתונה בשרשור החזיקה שש חברות נוספות, גם הן במקלטי מס, שבהן היו שותפים אזרח ישראלי שהיה מעורב בעבר באנגולה וכן חברת הנפט של אנגולה, Sonangol. על פי התרשים, החברות הללו החזיקו כמה נכסי נדל"ן באנגליה, כמו למשל בית משרדים מערבית ללונדון. בהתכתבות משנת 2017 נאמר כי רוב החברות בתרשים עומדות בפני פירוק.
מקבוצת LR נמסר: מבנה הקבוצה גלוי, שקוף ומדווח לשלטונות המס בישראל. בניגוד לנטען רוב רובם של יחסי השותפות עם סטיבה הסתיימו כבר בשנת 2012.
מסטיבה לא נמסרה תגובה.
חיים צוף: מקלט המס ופרשת ספינת 'מג'יק 1"
חיים צוף הוא שותפו של קובי מימון בשליטה בחברת ישראמקו המחזיקה 28% ממאגר הגז תמר. צוף הוא גם היו"ר של כמה חברות אחרות ובהן אקוויטל ואיירפורט סיטי. שמו מוזכר במסמכי פנדורה כמוטב הסופי (UBO) של מספר רב של חברות שנרשמו במקלטי מס.
אחת החברות הללו היא Goodrich Global Ltd הרשומה באיי הבתולה. שמה של החברה צף בעבר בדיווחים שהגישה חברת ישראמקו אינק (חברה אחות של ישראמקו) הרשומה בארה"ב. לפי הדיווחים הללו, ישראמקו אינק העבירה ל-Goodrich סכום שנתי של 360 אלף דולר עבור ייעוץ, סכום ששימש לתשלום שכרו של היו"ר שלה - חיים צוף.
הקשר הזה גרר בעקיפין תביעה משפטית של שני בעלי מניות ישראמקו אינק בארה"ב. התביעה אמנם נמחקה אולם לא לפני שעוררה חוסר נוחות בחברת הניהול השוויצרית OMC שטיפלה עבור Goodrich ברגולציה באיי הבתולה.
בהתכתבות פנימית בחברת הניהול הוצע לצמצם את היקף השירותים הניתנים ל-Goodrich. מנהלת בשם סמירה בוסארי, שהייתה אחראית על הקשר עם צוף, סברה שזו טעות. "רק כהערה, יש לנו יחסים מצוינים עם הלקוח הזה (צוף) זה שנים רבות", היא כתבה לעמיתיה וציינה כי תבקש ממנו מסמכים לצורך בדיקת נאותות. "יש לו פורטפוליו חברות חשוב אצלנו תחת חברת Goodrich, והוא לקוח קבוע מאז ומעולם".
ניסיון להתחקות אחר אותו "פורטפוליו" מעלה כי OMC, בהוראת Goodrich, פתחה כמה עשרות חברות נוספות במקלטי מס. במסמכים אין מידע נוסף על החברות הללו מלבד שמן אולם חיפוש בארכיון מעלה אזכור לאחת מהן ולפרשה שדווחה בזמנו בעיתונות הכלכלית הישראלית.
לפני יותר מעשור מכרה ישראמקו אינק את אוניית הקרוז "מג'יק 1" לחברה בשם צ'סני אסטייטס מאיי הבתולה. בזמנו פורסמה טענה כי צוף הוא מי שעומד מאחורי צ'סני, וכי ישראמקו אינק הציבורית מכרה את הספינה לצ'סני במחיר נמוך.
צוף הגיב בזמנו לפנייה של עיתון גלובס בעניין, וטען כי צ'סני הייתה בשליטת חבר קרוב שלו בשם גיל הוד וכי לו אין קשר לחברה. ממסמכי פנדורה עולה כי גיל הוד אכן היה רשום כדירקטור היחיד בצ'סני, אך המסמכים מעלים סימני שאלה לגבי גרסתו של צוף כי לא היה לו קשר לחברה: צ'סני היא אחת החברות שנרשמה בהוראת Goodrich וצוף העביר לחברת הניהול השוויצרית הוראות ביחס אליה כמו למשל הנחייה לשלוח אליו מסמכים שונים.
שומרים העביר לצוף בקשת תגובה אולם זו לא נענתה.
אהרון פרנקל: עשרות חברות ומטוס פרטי
איש העסקים אהרון פרנקל כמעט ואינו מוכר לציבור בישראל למרות פעילותו העסקית הנרחבת בתחומי התעופה והנדל"ן. פרנקל מתגורר במונקו ומחזיק גם אזרחות של גרנדה. במהלך 2020 דווח שפרנקל הגדיל את אחזקותיו בחברת גב-ים, העוסקת בייזום ופיתוח של פארקי הייטק ועסקים, ונחשבת לשחקן מרכזי בתחום המשרדים להשכרה בישראל.
שמו של פרנקל מוזכר כמה פעמים במסמכי פנדורה. אחד המסמכים המודלפים הוא רשימת אקסל של למעלה מ-50 חברות שונות הקשורות אליו הפועלות בכל העולם (ולא במקלטי מס). מהטבלה לא ברור מה עיסוקן של החברות הללו אך מהשמות נראה כי חלק נכבד מהן עוסקות בתעופה. שתי חברות אחרות שפרנקל הוא המוטב הסופי שלהן פעלו מאיי הבתולה. אחת מהן הוקמה ב-2016 לצורך אחזקת מטוס פרטי, השנייה הוקמה לצורך "הפצה של מטוסי VIP טורבו-פרופ באירופה".
פרנקל לא הגיב לדברים.
בוריס לוין ובית האבות בגרמניה
מסמכי פנדורה מזכירים כמה מאנשי העסקים הישראלים הפועלים בגרמניה בתחום הנדל"ן. כך למשל בוריס לוין, מבעלי השליטה בחברה הציבורית מגדלי הים התיכון, המפעילה מתחמים של דיור מוגן בישראל. לוין לפי המסמכים מחזיק בין היתר גם בית אבות בברלין דרך חברה הרשומה בקפריסין. כלי תקשורת בגרמניה, שלקח חלק בפרויקט מסמכי פנדורה, טען בתחקיר שפרסם כי ביקורות רשמיות שנערכו בבית האבות העלו ממצאים ביחס לטיפול לקוי. בתגובה לכלי התקשורת הגרמני הכחיש לוין את הדברים וטען כי בית האבות עמד בתקנים המחייבים וכי "הוא מעניק שירות טוב מאד".
דרור חוטר ישי: חברה באיי הבתולה
ממסמכי פנדורה עולה כי עו"ד דרור חוטר ישי, ראש לשכת עורכי הדין בשנים 1999-1991, היה הבעלים של חברה באיי הבתולה בשם Amco Finance Holding. עוד עולה מהמסמכים כי חוטר ישי החזיק בעבר גם חברה בפנמה בשם Kewdale Holding S.A.
לפי המסמכים, חברת Amco הייתה הבעלים של חברה ישראלית בשם "מרום הקריה השקעות בע"מ" שבאמצעותה החזיק חוטר ישי נדל"ן. החברה נרשמה בתחילת שנות האלפיים וכעבור תקופה לא ארוכה נמחקה מהמרשם. ביוני 2017 אישר בית משפט באיי הבתולה להשיבה לחיים, וביטל באופן רטרואקטיבי את המחיקה. מהמסמכים לא ניתן להבין מה עושה החברה הרשומה בפנמה או אם היא פעילה.
חוטר ישי לא הגיב לדברים.
אבי לאומי ומרדכי בראשי: אנשי התעשיות הביטחוניות
אבי לאומי, מייסד חברת אירונאוטיקס החזיק, לפי מסמכי פנדורה, בחברה בשם ALMA LTD שנרשמה ב-2015 בבליז. ממסמכי הרישום לא ברור מה היה הייעוד של החברה אולם ייתכן שמסמך אחר בהדלפה רומז על התוכניות העסקיות שלה: מדובר במכתב גנרי שבו מאשר הסוכן שרשם את ALMA - מבלי להזכיר את בעליה - כי היא רשומה כדין בבליז. מדובר במכתב הנדרש לעיתים בהתקשרויות חוזיות או פעולות עיסקיות שמבצעות חברות. הנמענת של המכתב הייתה חברת NSO הישראלית שעלתה לכותרות לאחרונה בעקבות התחקירים על תוכנת הריגול שלה, פגסוס.
אבי לאומי החזיק לפי מסמכי פנדורה, בחברה בשם ALMA LTD שנרשמה ב-2015 בבליז. ממסמכי הרישום לא ברור מה היה הייעוד של החברה אולם ייתכן שמסמך אחר בהדלפה רומז על התוכניות העסקיות: הנמענת של המכתב הייתה חברת NSO הישראלית שעלתה לכותרות לאחרונה בעקבות התחקירים על תוכנת הריגול שלה, פגסוס
לפי פרסום בכלכליסט, מאז שמכר את אירונאוטיקס עובד לאומי עם איש המוסד לשעבר דוד מידן. בכתבה נאמר כי "השניים הקימו חברה שמתווכת בעסקאות למכירת טכנולוגיות ביטחוניות ישראליות למדינות המפרץ הפרסי, כולל הטכנולוגיה של חברת NSO. ככל הידוע, זה עיסוקו העיקרי כיום".
ישראלי אחר הקשור לתעשיות הביטחוניות שמוזכר במסמכים הוא מרדכי יאיר בראשי, שמתואר במסמכי ההדלפה כ"דירקטור וסגן נשיא בחברת 'דיגיניה מערכות' ובחברת 'DS Worldwide'". שתי החברות, על פי אתרי האינטרנט שלהן, מספקות "פתרונות אבטחה והתגוננות", ובין לקוחותיהן ניתן למצוא "צבאות וארגוני ביטחון פנים, וכן סוכנויות מודיעין ואכיפת חוק ברחבי העולם".
לפי המסמכים, בראשי הוא המוטב הסופי (UBO) של שתי חברות שנרשמו באיי הבתולה בדצמבר 2016 ושמותיהן MBMB Holdings ו-MBA-H Ltd. אחת החברות מספקת "שירותי ייעוץ, ניהול פרויקטים, לוגיסטיקה ומסחר כללי", ואילו השנייה מחזיקה במניותיה של הראשונה. בראשי מחזיק ישירות במניות החברה העליונה בשרשור. על פי המסמכים, החברות פועלות בישראל, קפריסין, סינגפור, בוטסוואנה, סוואזילנד ודרום אפריקה.
"שומרים" פנה למספר הטלפון שרשום במסמכים כמספרו של מרדכי בראשי. האדם שענה אישר כי שמו מרדכי בראשי, אך טען כי הוא אינו עובד בחברת "דיגניה מערכות". הוא הוסיף שייתכן שהכוונה היא לקרוב משפחתו שאליו לא הסכים להפנות את "שומרים". הוא לא השיב לשאלה, שנשלחה בכתב, מדוע מספר הטלפון שלו הוא זה שמופיע במסמכים של שתי החברות באיי הבתולה.