"לא אחכה 20 שנה כדי שיעלו לי את השכר"
"לא אחכה 20 שנה כדי שיעלו לי את השכר"
מירב רהט, מחנכת כיתות קטנות בעתלית, אומרת שמורים צעירים לא יכולים לחכות 20 שנה להעלאה בשכר כי בני הדור שלה לא נשארים שני עשורים רצופים באותו המקצוע
- מירב רהט, 27
- מצב משפחתי: נשואה + 2
- תפקיד: מחנכת כיתה ב' בבית ספר משעולים בעתלית. פעילה ב"מורים מובילים שינוי"
מירב רהט, פעילה בארגון "מורים מובילים שינוי", לא אופטימית בנוגע לתוצאות סכסוך המורים דווקא מכיוון שהיא מעריכה כי הממשלה תיכנע להסתדרות המורים. "לפני בחירות הרבה יותר קל לתת ליפה בן דוד את מה שהיא רוצה מאשר להתעקש וללכת לשביתה ארוכה". שני שינויים שמאוד חשובים בעיניה הם צמצום פערי השכר הגדולים בין מורים חדשים לוותיקים והנהגת חוזים אישיים.
"אני מאוד מרוצה מההחלטה שלי להיות מורה", היא אומרת. "אבל אני בת 27 ורוב הסיכויים שלא אשאר מורה לאורך כל הקריירה". לדבריה, "אומרים לנו שבעוד 20 שנה תשמחו שנותנים יותר למורים ותיקים. אבל אנשים בגיל שלי לא עושים קריירה של 20 שנה באותו מקצוע. יכול להיות שאלך לעשות משהו בחינוך לא פורמלי, אני חושבת שצריך לחכות מקסימום 10 שנים עד השכר המקסימלי".
בניגוד לעמדת הסתדרות המורים היא סבורה שצריך חוזים אישיים במערכת "כדי למשוך אנשים שאחרת היו הולכים להייטק".
לדבריה, "אחרת הילדים יקבלו את האנשים שלא היתה להם שום ברירה מלבד להיות מורה לפיזיקה. אתה רוצה את המורים למתמטיקה ופיזיקה הכי טובים".
רהט מלמדת ילדי כיתה א' שעולים לכיתה ב' ("אני מאוד מחכה לפגוש אותם"), כלומר ילדים שלא היו בגיל בית ספר בסגרי הקורונה.
אבל היא אומרת ש"בבית הספר יש מצבים מאוד מורכבים בעקבות הקורונה. למערכת הציבורית הרגילה אין אפשרות להגיע לכל ילד עם קשיים רגשיים או לימודיים, ילד שסתם מתמודד למשל עם חרדה או עם דיכאון או אפילו קושי לימודי".
לדבריה, "צריך קושי מאוד דרמטי כדי שהמערכת תקצה לך שעות פרטניות או פגישה עם יועצת. בניגוד לחינוך המיוחד, בחינוך הרגיל טיפול רגשי או טיפול באומנות בבית ספר זה משהו שאפשר לחלום עליו. אני יכולה רק לומר להורים שייקחו את הילד להוראה מתקנת".
בנוגע לעלות של טיפול פרטי היא אומרת ש"לרוב האוכלוסייה שלנו יש אמצעים. אבל בית הספר הקודם שעבדתי בו בקריית מנחם בירושלים היה הפוך בדיוק".
רהט היא מורה דתית שעובדת בבית ספר חילוני. "זכור לי שיעור תנ״ך שבו סיפרנו על זה שליעקב היו שתי נשים, ולקחנו את זה לדיון על משפחות חדשות: אם מישהו מכיר משפחה שיש בה שני אבות או שתי אימהות, כאלה דברים".
היא מספרת ש"ביקשתי מההורים שאם מישהו מרגיש לא נוח עם משהו שעשיתי, שיגיד לי כדי שאוכל ללמוד ותקן. אבל בינתיים אף אחד לא פנה אליי בעניין".