סגור

דעה
מקדימים תרופה למכה: בילינסון מקדם חדשנות טכנולוגית למען עתיד הרפואה

ההווה סולל את הדרך לרפואת העתיד, אחד מעוגני הפעילות בבי"ח בילינסון הוא חדשנות שנוגעת בתחומי הפעילות הרפואית: בבינה מלאכותית, VR וברובוטיקה. חלק מהעתיד כבר קורה באמצעות מחלקת מחקר ופיתוח, בעתיד המחלקה תעבוד בשיתוף פעולה עם כל יחידות ביה"ח ותהיה ה- HUB של המדע

מתוך ההבנה שבאמצעות רפואת ההווה, אנחנו סוללים היום את הדרך לרפואת העתיד, אחד מעוגני הפעילות המרכזיים שלנו הוא העיסוק בחדשנות שנוגעת בכל תחומי הפעילות הרפואית. החדשנות כוללת בין היתר עולמות של בינה מלאכותית, VR ורובוטיקה.
חלק מהעתיד קורה כבר כעת בבתי החולים המובילים באמצעות מחלקת מחקר ופיתוח המפתחת בסיסי נתונים בשילוב בינה מלאכותית ומדפסות תלת מימד. אני צופה שבלב כל בית חולים תפעל מחלקה דיגיטלית שתתבסס על ביג דאטה עם פיתוחים של בינה מלאכותית ומדפסות תלת ממד. המחלקה הזו תעבוד בשיתוף פעולה פורה עם כל מחלקות ויחידות ביה"ח ותהיה ה- HUB של המדע - זו למעשה "הספרייה הלאומית" החדשה.
הביג דאטה יהווה את הבסיס הקליני של בתי החולים ויאפשר טיפול בחולה 24/7 בניטור מלא ללא תלות בעומס במחלקות השונות.
מתוך ההבנה שבעתיד הקרוב העשייה והטיפול הרפואיים יהיו מעוגנים בביג דאטה, אנחנו פועלים במספר גזרות שמייצרות סינרגיה ובסיס רחב לפעילות משמעותית זו. ברובד הראשון אנחנו מקיימים שיתופי פעולה נרחבים עם חברות טכנולוגיה ורפואה גלובליות שבחרו בבילינסון כבטא סייט שלהן. למשל ענקית הטכנולוגיה אינטואיטיב סרג'יקל, ששווייה 120 מיליארד דולר, בחרה בנו לבטא סייט שלה בתחום ה-AI בגסטרו. "מדטרוניק" מפתחים איתנו AI בתחום הכירורגי, "איידוק" מפתחים AI בתחום הרדיולוגיה וחברת "ננוקס" בתחום הסתיידות העורקים.
רובד נוסף של פעילות הוא עם אוניברסיטאות והכשרת דור העתיד בתחום החדשנות. בין המוסדות עימם אנו פועלים: מכון ויצמן, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת אריאל ו-HIT. באוניברסיטת רייכמן סטודנטים מבצעים את פרויקטי הגמר של התואר השני במדעי המחשב בשיתוף עם בית חולים בילינסון - פרויקטים מבוססי נתונים רפואיים ובינה מלאכותית.
בנוסף, לאחרונה פתחנו את תוכנית ההכשרה leap עם עמותת bio 8200, קרן aMoon, ו-aws, ומטרתה לחבר קלינאים מובילים מבית החולים ליזמים עם יכולות טכנולוגיות, כדי להקים חברת הזנק בתחום הרפואה הדיגיטלית.
רובד פעילות מרכזי נוסף בו בילינסון פועל באופן מואץ, מתבסס על תפיסת הביודיזיין מסטנפורד. באופן זה מזוהים צרכים אותנטיים מהשטח והקלינאים בהדרכת אנשי מערך החדשנות מייצרים איתם את מהלך ההנבטה לפיתוח מוצר.
אחד הפיתוחים שלנו בתחום מתמקד בזיהוי שבץ מוחי במאושפזים. על פי הנתונים העולמיים, מיליוני אנשים שמאושפזים בבתי חולים בעולם נמצאים בסיכון ללקות בשבץ מוחי עקב פעולה רפואית שעברו או שינוי תרופתי. אצלנו פותחה מערכת מבוססת AI שיודעת לזהות אסימטריה קלה בגופו של המטופל, שינויים בשרירי הפנים והעיניים ובתנועת הגפיים ובכך להתריע שהמאושפז חווה אירוע מוחי. המערכת נמצאת בשלב הפיתוח השני והיא מפחיתה דרמטית את ההסתברות לנזקים מוחיים ארוכי טווח ואף מצילה חיים. המטופל, ללא קשר לעומס בבית החולים בזמן השהות שלו, נמצא תחת השגחה דיגיטלית צמודה ששומרת עליו ומפקחת על מצבו.
מערכת נוספת שלנו שזוכה לתשומת לב עולמית מתמודדת עם הקושי בזיהוי מוקדם של סרטן הלבלב. סרטן הלבלב מאותר בשלב מאוחר מאוד, כאשר 80 אחוזים מהמאובחנים כבר לא יכולים להיעזר בניתוח ולהירפא. פיתחנו אב טיפוס של מערכת מבוססת AI שמזהה גידולים בלבלב בזמן אמת במהלך בדיקת אולטרסאונד. מערכת הבינה המלאכותית למדה לזהות גידולים מתוך אלפי סריקות. קיימת התעניינות עצומה בעולם לפיתוח הזה שעתיד להיות שובר שוויון בתחום. למעשה, בכל שנה מפותחים אצלנו כ-40 פרויקטים חדשניים והם מניעים את בית החולים לקדמת זירת החדשנות העולמית.
חיבור בין הידע הקליני והצרכים שעולים מהשטח לפיתוח הטכנולוגי במערך החדשנות של בית חולים בילינסון, לבין התעשייה העולמית המובילה בשילוב הכשרת דור העתיד, מציב אותנו בעמדת זינוק משמעותית לעבר רפואת העתיד.
ועידת Mind The Tech היא כנס הדגל של כלכליסט ומחברת בין מומחים מבוססים בתעשיית הטכנולוגיה ומייסדי חברות הזנק שמשתפים בתובנות שלהם על התעשייה. השנה ההתמקדות תהיה על הדרך להתגבר על אתגרים בתקופות קשות. ועידת Mind The Tech של כלכליסט ובנק לאומי תיערך בלונדון ב-20-21 במרץ ותעסוק בפיתוח . לתוכנית הוועידה לחצו כאן
ד"ר איתן וירטהיים הוא מנהל בילינסון
לכתבה זו פורסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של כלכליסט לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.