סגור
מימין עורכת דין מיכל רוזנבוים  דוד אמסלם
מיכל רוזנבוים ודוד אמסלם. המינויים יחכו לחוות דעת של משרד המשפטים (צילום: אלעד מלכה אלכס קולומויסקי)

המלחמה לא עוצרת את מלאכת המינויים של אמסלם

דוד אמסלם נפגש עם מנהלת רשות החברות ולחץ עליה לקדם מינויי שלושה דירקטורים חדשים לדואר, אחד מהם חבר מרכז ליכוד. בנוסף, השר האחראי על רשות החברות ביקש להקפיא את הפרטת הדואר כדי למצות את האפשרויות של דפוס בארי

למרות המצב הביטחוני, השר דוד אמסלם ממשיך בשלו ודוחף למינוי דירקטורים חדשים בדואר, במקביל לנסיונותיו להדחת היו"ר מישאל וקנין, יחד עם שר התקשורת שלמה קרעי.
אמסלם ביקש ממנהלת רשות החברות מיכל רוזנבוים לטפל בדחיפות במינוי שלושה הדירקטורים החדשים שהוא מבקש למנות בדואר.
במכתב ששיגרה אליו רוזנבוים בעקבות הפגישה ביניהם עולה כי אמסלם לחץ עליה לקדם את מינויים של איריס שחר ודוד בר יוסף. שחר נשואה לחבר מרכז הליכוד ובר יוסף הוא חבר מרכז בעצמו.
לפי רוזנבוים המינויים הם פוליטיים והיא טוענת במכתב כי העבירה את הסוגיה לידי משרד המשפטים, אבל מלחמת חרבות הברזל מעכבת את קבלת חוות הדעת של משרד המשפטים. לגבי הדירקטורית השלישית שמבקש אמסלם למנות, יפעת חי שגב, טוענת רוזנבוים כי היא ממתינה לחוות דעת של משרד המשפטים גם כן וכי ביקשה לזרז את הטיפול.
כזכור, בג"ץ קיבל את עתירת הדואר ופסל את הדחתו של וקנין כפי שביקשו קרעי ואמסלם לפני המלחמה. לא מן הנמנע כי עתה מבקש הצמד לגבש רוב בדירקטוריון הדואר באמצעות שני המינויים הפוליטיים, וכך להדיח את וקנין דרך הדירקטוריון. נסיונות ההדחה של קרעי ואמסלם נמשכים למרות שווקנין הוביל תהליך הבראה מרשים בדואר ולראשונה המוסד גם התקדם לרווח.
אמסלם טוען כי הוא מבקש לאייש את כל הדירקטוריונים של החברות הממשלתיות כדי לאפשר להן לפעול ובין היתר חתם על המשך כהונה של ארבעה חברי דירקטוריון חברת החשמל שמסיימים קדנציה.
בהתייחסות לפעילות הדואר בימי המלחמה מציינת מנהלת רשות החברות כי הדואר מתפקד כהלכה למרות הפגיעה בהכנסות. לדבריה, "החברה שומרת על רציפות תפקודית ומעניקה פתרונות הולמים לציבור באזורי הלחימה ובכלל הארץ. בדירקטוריון החברה קיים קוורום של חברים ואף למעלה מכך - כולל מינויים אשר מונו על ידך ועל ידי שר התקשורת רק לאחרונה, ששון חדד ומרדכי מרדכי".
עוד בפגישה עם מנהלת רשות החברות, אמסלם ביקש להקפיא זמנית את הפרטת הדואר. הוא נימק את הבקשה בעובדה שדפוס בארי, שנפגע קשה במלחמה, מבקש להתמודד על הרכישה אבל רשות החברות טוענת כי העמדה הראשונית היא שבארי לא יקבל אישור להשתתף במכרז משיקולי תחרות. אסלם טוען שבארי נמצאת במצב לא פשוט וצריך לבוא לקראתם, ולהקפיא את המכרז לחודש הקרוב כדי לאפשר להם גם ערעור במקרה שלא יאושרו, ויש לתת למתמודדים את התנאים הנכונים והמצב הנפשי הנכון, כדי לשטוח את טענותיהם.
רוזנבוים טוענת במכתב כי "עיני המשק נשואות לממשלה בציפייה למתן ודאות כי תהליך ההפרטה יימשך כסדרו, על אף המלחמה. לפיכך יש לקדם את הליך ההפרטה באופן שמחד מספק מענה הולם לפונים ולגורמים מעורבים נוספים המושפעים מן המלחמה ומעוניינים להמשיך בתהליך, תוך התחשבות מירבית ככל שניתן בהשפעת המלחמה" ומדגישה כי "כל עיכוב בהפרטה עלול להביא את המדינה לצורך להוצאה נוספת כדי לייצב את החברה".
נזכיר כי 11 חברות ניגשו לשלב הראשוני של מכרז ההפרטה לפני כחודש. הליך הפרטת הדואר עבר את השלב הראשון של פרסום נוהל המכירה והכנה להליך תחרותי ומצוי בשלב השני של פעולות שיווק, אספקת מידע על חברה למתעניינים ברכישת החברה באמצעות כניסה לחדרי מידע, עד לקבלת הצעות.
השלב השלישי הוא בחירת הזוכה במכרז. המדינה מוכרת 100% ממניות הדואר במכרז.
בנוגע לאזכור של דפוס בארי, שחזר לעבוד בינתיים, מציינת רוזנבוים כי "לכשתידרש פעולה משמעותית במסגרת הליך ההפרטה מצד פונים כאמור, תטפל בכך הרשות באופן שיבטיח כי השתתפותם בתהליך לא תינזק, וכי יקבלו מענה הולם לנסיבותיהם הייחודיות".
המכתב נשלח כאמור בעקבות שיחה של השניים ואחרי שאמסלם ניסה להדיח את רוזנבוים לפני המלחמה.
רוזנבוים סיימה את המכתב עם עקיצה לעבר אמסלם וכתבה: "בימים שבהם המדינה במצב מלחמה, המוני בית ישראל קוברים את מתיהם ורבים לא יודעים גורל יקיריהם, על כל משרת ציבור להפנים את גודל השעה ולהקדיש את עיתותיו אך ורק למען התגייסות למאבק המלחמתי בו המדינה מצויה. אהיה נכונה לסייע לך בכך".