ליברמן נגד העלאת שכר המינימום ל-6,500 שקל: "למה לא דורשים להעלות כבר ל-8,500 שקל?"
ליברמן נגד העלאת שכר המינימום ל-6,500 שקל: "למה לא דורשים להעלות כבר ל-8,500 שקל?"
שר האוצר הזהיר בישיבת סיעת ישראל ביתנו מפני היענות לדרישת העבודה ומרצ להעלות את שכר המינימום: "זה יגרום לעליות מחירים. מי שיספוג את עיקר העלייה יהיו המעסיקים הפרטיים והתעשיינים, והיא תתגלגל לצרכן ותגרום לאינפלציה"
שר האוצר אביגדור ליברמן הזהיר היום (ב') בישיבת סיעת ישראל ביתנו מפני היענות לדרישה להעלות את שכר המינימום ל-6,500 שקלים בחודש, דרישה שאותה תבעו במפלגת העבודה ובמרצ. לדברי ליברמן, "העלאת שכר המינימום תתגלגל לצרכן ותגרום לעליות מחירים ולאינפלציה".
שר האוצר דיבר על הדרישה בלגלוג ותהה: "אני לא מבין למה דורשים להעלות את שכר המינימום ל-6,500 שקל, ולא ל-8,500 שקל. כשמעלים את שכר המינימום זה מתגלגל לצרכן. מי שיספוג את עיקר העלייה הם המעסיקים הפרטיים והתעשיינים. לכן, אותה עלייה תתגלגל לצרכן ותגרום לעליות מחירים ולאינפלציה".
ליברמן הזהיר כי "יהיו לא מעט מעסיקים שיתקשו לשלם שכר מינימום מוגדל, וזה ייצור גם אבטלה. הכלכלה היא איזון עדין ביו רצוי למצוי, ועסקת החבילה שעליה חתמנו משקפת את אותו איזון עדין. מי שרוצה לעזור לאותם אנשים שמקבלים שכר מינימום צריך לתת להם מענק עבודה. בחודש יולי כל מי שמקבלים שכר מינימום יקבלו תוספת של לפחות 800 שקל במסגרת מענק עבודה. זה מכשיר נכון יותר משכר המינימום - אתה עוזר לאלה שזקוקים לעזרה בלי להשית הוצאות על מעסיקים" .
ביחס לעסקת החבילה המתוכננת במשק הוסיף ליברמן: "מוזר שעד לפני 10 ימים לא שמענו רבע מילה על הנושא הזה (העלאת שכר המינימום - צ"ז). עסקת החבילה שנחתמה בנובמבר 2021 פורסמה בכל כלי התקשורת, ורק לפני 10 ימים נזכרו בכך".
לייברמן הוסיף: "אי אפשר באופן חד צדדי לשנות את עסקת החבילה הזו. אצלי מילה זו מילה. אנחנו יכולים לשנות את העסקה רק בתנאי אחד, וזה לא קשור לגורמים פוליטיים. אותם 4 צדדים שהיו חלק לעסקת החבילה: המעסיקים, התעשיינים, ההסתדרות והמדינה - אם כולם מסכימים אז אפשר לשנות. לא מדובר במהלך פוליטי או בהורדת ידיים".
ליברמן: "ביולי כל מי שמקבלים שכר מינימום יקבלו תוספת של לפחות 800 שקל במסגרת מענק עבודה. זה מכשיר נכון יותר משכר המינימום - אתה עוזר לאלה שזקוקים לעזרה בלי להשית הוצאות על מעסיקים"
ביחס לסכסוכים בקואליציה אמר ליברמן כי הוא "זוכה לגיבוי מלא של כל הקואליציה. אנחנו נמצאים במצב מצוין. נעשה את כל ההחלטות בנוגע לעצמאים ולסקטור הפרטי בסוף פברואר או בתחילת מרץ כשיהיו לנו את כל הנתונים על החודשים האחרונים. אני לא יודע לקבל החלטות ללא נתונים".
לדברי ליברמן, "נכון ליום חמישי האחרון, 94% מהמשק עובדים בתפוקה של 110%-115%. רק 6% מהכלכלה נמצאת בקשיים. חצי מזה לא קשור לקורונה. גם בשנת 2019, שנת טרום הקורונה נסגרו 76 אלף עסקים, וחצי מהעסקים שנמצאים בקשיים בגלל הקורונה להם חייבים לסייע באופן ממוקד, כפי שנעשה".
בהתייחסו ל"חוק הפנסיות" שלמענו ניאבק שר הביטחון בני גנץ אמר ליברמן: "בלי קשר צריך לקדם ולהשלים את הסאגה זו. אני אישית תומך בכך. זו הפעם הראשונה שבה עשינו סדר בכל הנושא של הגדלות הרמטכ"ל והפנסיה של אנשי קבע. זה אנשים שמצד אחד עובדים קשה, מסכנים את עצמם, והשוק מציע הרבה יותר. אני לא רואה בכך שום פסול, להיפך- כסיעה נתמוך בהצעת החוק הזה בלב שלם".
בתוך כך, גנץ מבקש עוד היום להעלות את הצעת החוק בנושא הגדלות הרמטכ"ל להצבעה בקריאה ראשונה בכנסת. מאחר שח"כים בעבודה, מרצ וימינה מתנגדים לנושא, הוא מפעיל עליהם לחצים כבדים על מנת שיסירו את התנגדותם. כזכור, המדינה התחייבה להשיב לבג"ץ עד יום שני הבא על מהלכיה לקידום החקיקה בנושא.
מיכאלי: "לא נאפשר פגיעה בשכר המינימום"
יו"ר מפלגת העבודה ושרת התחבורה מרב מיכאלי, התייחסה בישיבת סיעתה לעסקת החבילה: "מצד אחד הגדלנו את חבילת הסיוע שאיזושהי ממשלה נתנה כבר הרבה מאוד שנים לאוכלוסיות המוחלשות במדינת ישראל ובמקביל, ובאותה נשימה הגדלנו את הצמיחה באופן ניכר ל-8.1% והגדלנו את הכנסות המדינה ממסים הרבה מעבר לציפיות.
"ולכן בדיוק, הממשלה לא יכולה לפגוע היום בחוליה הכי חלשה של העובדים - אלו שמשתכרות ומשתכרים בשכר מינימום. על זה מפלגת העבודה נאבקת עכשיו ולא תוותר. אנחנו אומרות בצורה ברורה: המדיניות של הממשלה חייבת לדאוג לכולן ולכולם".
"אנחנו לא יכולות ולא יכולים לאפשר פגיעה בשכר המינימום. לא נאפשר פגיעה באלה שהשכר הזה הוא בשבילם באמת להיות או לחדול. אנחנו מאמינות ומאמינים בהגעה להסכמות. אנחנו לא מנהלות כיפופי ידיים או קרבות אגו, אנחנו לא יוצאות בהצהרות אישיות נגד אף אחד, וודאי לא נגד אף אחד ואחת משותפותינו בממשלה.
"אנחנו מאמינות בממשלה הזאת, אנחנו מחויבות ומחויבים אליה ואנחנו מחויבות לזכויות עובדים ועובדות במדינת ישראל. רוב הציבור הישראלי הן עובדות ועובדים. מפלגת העבודה מחויבת לשמור על הזכויות שלהם. שכר המינימום חייב להישמר, אסור לנו לאפשר לפגוע בו. אני בטוחה שבעבודה משותפת בוועדת העבודה והרווחה אנחנו נגיע לפיתרון המוסכם והנכון".