מתקציב רשות העתיקות ועד טקסים: במה בוחרת ממשלת ישראל לעסוק באמצע המלחמה?
מתקציב רשות העתיקות ועד טקסים: במה בוחרת ממשלת ישראל לעסוק באמצע המלחמה?
בעיצומה של הלחימה בחרה הממשלה לאשר באופן בהול תקציב של 400 מיליון שקל לרשות העתיקות. במקביל אושרה החלטות הנוגעות להתקשרויות סביב אירועים וטקסים. משרד המורשת: "רשות העתיקות מוגדרת כמפעל חיוני ללחימה. ארכיאולוגים שלה משתמשים בידע המקצועי שלהם לאיתור נעדרים וחללים בבתים שרופים"
דווקא בעיצומה של המלחמה בחרה הממשלה לקבל שלשום (ו') שורה של החלטות תקציביות תמוהות. כך למשל, אושר באופן מזורז תקציב רשות העתיקות לשנת 2023 בסך של 400 מיליון שקל המיועד להוצאות שוטפות, ואושרו גם 76 מיליון שקל המיועדים לתקציבי פיתוח.
רק לפני שבועיים הכריז שר האוצר בצלאל סמוטריץ' על שינוי סדרי העדיפויות בעקבות הטבח בעוטף עזה ופתיחת המלחמה. לפיכך, לא ברור מדוע אושר כעת במהירות דווקא תקציב רשות העתיקות על ידי הממשלה.
מאחר שתקציב המדינה לשנת 2023 אושר בכנסת באמצע חודש מאי השנה (לרבות תקציב רשות העתיקות) לא ברור מדוע היה צורך כעת באישור הממשלה לתקציב, ומדוע לא הוסטו תקציבים מהרשות ליעדים תומכי לחימה ושיקום. יצוין כי רשות העתיקות הועברה לאחר הקמת הממשלה אל משרד המורשת בראשות עמיחי אליהו.
בתוך כך, שלשום אישרה הממשלה גם החלטה המאפשרת למנכ"ל משרד רה"מ יוסי שלי לחתום על חוזים הקשורים לטקסים ולאירועים ממלכתיים בלא הגבלה.
משרד המורשת בתגובה: "רשות העתיקות מוגדרת כמפעל חיוני ללחימה. ארכיאולוגים שלה, יחד עם כוחות צה״ל, משתמשים בידע המקצועי שלהם לאיתור נעדרים וחללים בבתים שרופים בעוטף עזה. עד כה, איתרו הארכיאולוגים עשרות עדויות משמעותיות שבתקווה, יביאו ודאות למשפחות שנותרו באפלה. בנוסף, הרשות מסייעת לכוחות הביטחון בטיפול בתשתיות של מים, ביוב וחשמל שנפגעו עקב הלחימה. הרשות אף מעבירה פעילויות הפוגה בעשרות בתי מלון ברחבי הארץ למען המפונים".
לא נמסרה תגובה ממשרד רה"מ.