מקורות החלה בהקמת טורבינה הידרו-אלקטרית בדרום הארץ
מקורות החלה בהקמת טורבינה הידרו-אלקטרית בדרום הארץ
הטורבינה תייצר חשמל בהיקף של 3.5 מיליון קוט"ש בשנה - השווה ערך לצריכת חשמל שנתית של יישוב עם 500 משפחות. החשמל יועבר לרשת החשמל הארצית. השלמת הפרויקט צפויה בשנה הבאה
חברת המים מקורות החלה בהקמה של טורבינה הידרו-אלקטרית (הפקת חשמל באמצעות אנרגיה ממפל מים) במתקן החברה שבדרום הארץ. הטורבינה מתוכננת לייצר חשמל מאנרגיה מתחדשת בהיקף של כ-3.5 מיליון קוט"ש בשנה. היקף ייצור שווה ערך לצריכת חשמל ביישוב של 500 משפחות במשך שנה שלמה.
הטורבינה תשתמש בעודף הלחץ במערכת אספקת המים ממאגר דימונה בגובה 600 מטר לבריכות צפית בגובה של 450 מטר. החשמל המופק מהמערכת עובר לרשת החשמל הארצית. לפי הערכה, עלות הקמת הפרוייקט היא כמה מיליוני שקלים ומועד השלמתו הצפוי הוא 2025.
למקורות, שבניהולו של עמית לנג, מספר טורבינות הידרו-אלקטריות נוספות: במעלה אדומים (חצי מגה-וואט), כפר יהושע (שליש מגה-וואט). הטורבינה הגדולה ביותר של מקורות היא במוביל הארצי בהיקף של (3.5 מגה וואט). מקורות החלה בפיילוט לייצור חשמל באמצעות טורבינה הידרו-אלקטרית כבר ב-2005, בסמוך לכפר יהושע.
טורבינות הידרו-אלקטריות מנצלות את הפרש הגבהים שבין מאגרי המים (אנרגיה פוטנציאלית). במקום "לבזבז" את האנרגיה הפונציאלית הנוצרת מהפרש הגבהים, המים יועברו דרך טורבינה וייצרו חשמל. החשמל עובר לקו מתח של חברת החשמל שנמצא באזור.
בישראל השימוש במים לייצור חשמל כמעט ולא קיים, שכן אין מפלים או סכרים משמעותיים מספיק להקמת טורבינות בהיקף רחב. בעולם, ייצור חשמל באמצעות מים היא הדרך הנפוצה ביותר להפקת חשמל מאנרגיות מתחדשות. על פי סוכנות האנרגיה העולמית, אנרגיה הידרו-אלקטרית צפויה להמשיך להיות המקור המרכזי להפקת חשמל ירוק גם בעשור הקרוב. המדינה המובילה בייצור חשמל בצורה זו היא סין.