סגור
משאית של טחינה הנסיך ב-2016
משאית של טחינה הנסיך ב-2016 (זהר שחר)

פרסום ראשון
בגלל הסלמונלה: טחינה הנסיך תובעת ממגדל ביטוח 25 מיליון שקל

טחינה הנסיך טוענת כי סירובה של מגדל לשלם לה את תגמולי הביטוח בעקבות פרשת הסלמונלה ב-2016 הביא לקריסתה שש שנים לאחר מכן. פעילות החברה נמכרה במרץ האחרון לטעמן שמפעילה את המותג

חברת הנסיך, מי שהיתה אחת מיצרניות הטחינה המוכרות ביותר בישראל, הגישה היום (חמישי) לבית המשפט המחוזי בתל אביב תביעה בסך 25 מיליון שקל נגד חברת הביטוח מגדל. זאת, בטענה לנזקים כלכליים שנגרמו לה לטענתה בעקבות סירובה של מגדל לשלם לה את תגמולי הביטוח בשל נזקים שנגרמו מפרשת הימצאות חיידקי סלמונלה ב-2016. בתביעה טוענת חברת הנסיך מפעל ליצור טחינה כי היא קרסה מפאת סירובה של מגדל לשלם לה את תגמולי הביטוח.
במסגרת התביעה נטען כי הנזקים שנגרמו לתובעת כתוצאה מפרשת הימצאות חיידקי סלמונלה ב-2016 מכוסים בפוליסות ביטוח שערכה אצל מגדל. מגדל דוחה טענה זו. עוד נטען כי מגדל שילמה לתובעת תגמולי ביטוח בסך של 750 אלף שקל בלבד. תביעה משפטית שהגישה התובעת לקבלת תגמולי ביטוח נגד מגדל עוד בטרם קרסה הוגשה בשנת 2019 ועדיין מתבררת.
בסוף יולי 2016 התקבלה אצל חברת הנסיך מפעל ליצור טחינה הודעה על הימצאות סלמונלה במלאי טחינה ששווק על ידה. התובעת מציינת כי היא פעלה לפתרון התקלה ובכלל זה הופסקה פעילות הייצור במפעל בקווי הייצור והמילוי. בתהליך הבדיקה לקו מילוי אריזות נמצא כי צינור גמיש אשר באמצעותו מולאו חביות בעמדת המילוי של מוצרים לתעשייה, התבקע, נסדק, נקרע והתפוצץ, וכתוצאה מכך נגרמו הנזקים המתוארים, כל זאת לאחר שבדיגום שבוצע בנקודה זו התקבלה תוצאה חיובית (לא תקינה) לסלמונלה.
טחינת הנסיך טוענת באמצעות עו"ד שלום סביון ועו"ד עידן עקיבא ממשרד חיים קליר ושות' כי היא ניהלה במשך יותר מ-30 שנה מפעל לייצור טחינה אשר ברבות השנים הפך להיות אחד המפעלים הגדולים והידועים בישראל לייצור ושיווק טחינה, תחת מותג מוביל בשם "טחינה הנסיך". ואולם ב-2022 נקלעה התובעת להליכי חדלות פירעון והוחלט למנות לה את עו"ד ליאור מזור כמנהל הסדר ואת עוה"ד רון חכים וישראל בכר ככונסי נכסים מטעם הבנקים הנושים לצורך קבלת הצעה מיטבית למכירת הפעילות העסקית.
יש לציין כי פעילות החברה נמכרה במרץ באישור בית משפט לחברת טעמן שמפעילה את המותג באופן סדיר ואין לה קשר לתביעה הנוכחית. אם התביעה הנוכחית תתקבל במלואה או בחלקה התמורה תעבור לקופת ההסדר שמנהלים בעלי התפקיד ותחולק לנושים.
התובעת טוענת בתביעה כי הפעילות העסקית שלה נקלעה למצוקה תזרימית וכלכלית חריפה אשר הביאה לקריסתה הכלכלית לאחר שהיקף החובות הגיע לכ-140 מיליון שקל. בתביעה טוענת הנסיך מפעל ליצור טחינה כי היא קרסה "מפאת סירובה של מגדל לשלם לתובעת את תגמולי הביטוח ובשל עיכוב תגמולי הביטוח, בעקבות פרשת הסלמונלה".
"אי תשלום גרם לקריסה"
בתביעה נטען כי "לסירובה של הנתבעת לשלם את תגמולי הביטוח הייתה השפעה מהותית על פעילותה הכלכלית של התובעת באופן שהביא בסופו של דבר לפגיעה אנושה בה עד אשר נקלעה לחדלות פירעון בין השאר בעקבות אי-תשלום תגמולי הביטוח אשר הביא בסופו של דבר לקריסת התובעת ולמתן צו של בית המשפט המחוזי בנצרת על חדלות פירעון ומינוי מנהלי הסדר לתובעת.
עוד נטען בתביעה כי מחוות הדעת הכלכלית שנערכה לתובעת עולה כי אלמלא סירובה של מגדל לשלם את תגמולי הביטוח היו תגמולי הביטוח משמשים בגדר "כרית הביטחון" שהייתה דרושה לתובעת, וכי אי תשלום תגמולי הביטוח הביא בסופו של דבר לידי חדלות הפירעון אליו נקלעה. טרם הוגש כתב הגנה.
ממגדל ביטוח נמסר בתגובה: "מגדל תגיש את התייחסותה לתביעה זו לביהמ"ש, כמקובל".