סגור

למרות הקורונה, המנכ"לים בעולם אופטימיים לגבי הצמיחה ב-2022

77% מהמנכ"לים מאמינים שבשנה הקרובה יהיה שיפור בצמיחה הגלובלית; יעד הצמיחה העיקרי אותו מסמנים המנכ"לים הוא ארה"ב כאשר חלה ירידה בשיעור המנכ"לים שרואים את השוק הסיני כמוביל, כך עולה מסקר המנכ"לים הגלובלי של PwC

77% מהמנכ"לים מאמינים כי בשנת 2022 יחול שיפור בצמיחה הגלובלית, עלייה של 1% משיעור של 76% בשנת 2021, ושיא של עשור, כך עולה מסקר שערכה פירמת הייעוץ PwC.
כמו כן, 56% מהמנכ"לים מפגינים אמון בחברות אותן הם מנהלים ובטוחים כי הכנסותיהן יצמחו בשנה הקרובה, זאת לעומת 36% בשנת 2020. מנכ"לים של קרנות השקעות פרטיות ושל חברות טכנולוגיה מובילים את האמון בצמיחה בהכנסותיהם (67% ו-64% בהתאמה).
עוד עולה מהסקר כי ארה"ב ממשיכה להיות השוק המועדף על ידי המנכ"לים לצמיחה בשנה הקרובה עם 41% שציינו שוק זה כמועדף לצמיחה, עלייה מ-35% בשנת 2021. סין מדורגת כמדינה השניה כאשר 27% מסמנים אותה כיעד מועדף, שיעור המהווה ירידה לעומת 2021 אז השיעור עמד על 28%. הפער בין סין לארה"ב עומד על 14% לטובת ארה"ב כאשר בשנה שעברה הובילה ארה"ב על סין ב-7%.
מדינות נוספות שנכנסו לרשימת השווקים המועדפים היו: גרמניה (18% לעומת 27% בשנת 2021) ובריטניה (שעלתה ל-17% לעומת 11% בשנת 2021).
בדומה לשנה שעברה, הסיכונים הטמונים בבריאות האזרחים ואיומים מצד אירועי סייבר מדורגים כאיומים הגלובליים המובילים, וסומנו על ידי 48% ו-49% מהמנכ"לים בהתאמה. אחריהם נמצאת התנודתיות המקרו-כלכלית, שמביאה לכך ש-43% מהמנכ"לים מודאגים מאוד מההשפעות הפוטנציאליות של האינפלציה, תנודות בתוצר וסוגיות בשוק העבודה בשנה הקרובה. 69% מהמנכ"לים דואגים מסיכונים הנובעים מאי שוויון חברתי ומציינים זאת כנושא בעל השפעה משמעותית.
1 צפייה בגלריה
דורון סדן, PwC
דורון סדן, PwC
דורון סדן, PwC
(PwC)
"אני מאמין שבשנה הקרובה נראה המשך צמיחה של הכלכלה הישראלית. ראינו כיצד חברות ישראליות רבות מצליחות לצמוח תוך שהן מזהות את הצורך האנושי בטכנולוגיה והפוטנציאל הטמון בכך. יש התבגרות של החברות הישראליות, ראינו זאת במחירי העסקאות והשוויים הגבוהים, היזמים והמנהלים רוצים לבנות חברות אמיתיות. בנוסף לכך, ההתבגרות מתבטאת גם בעובדה כי חברות ציבוריות רבות בישראל מבינות את המשמעויות הקשורות בסוגיית האקלים ומאמצות תהליכים של אחריות תאגידית. יחד עם זאת, המגמה החיובית בישראל איננה יכולה להיות מנותקת משני היבטים חשובים: ראשית, המדינה חייבת להסב משאבים ולהשקיע בתשתיות מהותיות כמו חינוך, תחבורה ותשתיות ענן. שנית, אנחנו חייבים לטפל בפערים החברתיים הקיימים במדינת ישראל בין המרכז לפריפריה ולשלב מגזרים נוספים כגון המגזר החרדי והערבי, בקטר ההייטק שמושך את הכלכלה הישראלית קדימה", אומר דורון סדן, השותף המנהל של PwC Israel.
הסקר מצא גם קשר בין רמות אמון המנכ"לים בכלכלה העולמית לבין התחייבויות לאפס פליטות פחמן. מנכ"לים שדורגו גבוה מבחינת רמת האמון, נוטים באופן משמעותי להוביל ארגונים שמתחייבים לאפס פליטות פחמן. כמחצים מהמנכ"לים שמובילים ארגונים המדורגים גבוה מבחינת אמון מחזיקים גם בשיעור גבוה של שביעות רצון מצד הלקוחות (51%) ומדדים גבוהים של מעורבות עובדים (46%) הקשורים לתוכניות תמריצים אישיים.
יו"ר PwC העולמית, בוב מוריץ אמר: "בעוד שהמגיפה ממשיכה והופעתם של וריאנטים חדשים מטילות צל על השנה הקרובה, רמות האופטימיות הגבוהות של המנכ"לים מדברות על החוזק והחוסן של הכלכלה העולמית וכן על היכולת של מנכ"לים להתנהל באי ודאות. אין שום דבר "נורמלי" בעולם שבו אנו פועלים, אבל אנחנו מתרגלים לזה. אנחנו רואים פערים באמון בין מדינות, ולא חסרים אתגרים שצריך לנווט בהם, אבל זה מעודד שמנכ"לים ששוחחנו איתם בסך הכל מרגישים חיוביים לגבי 2022", אמר יו"ר PwC העולמית, בוב מוריץ.
לדבריו, "במהלך 25 שנים של ביצוע סקר מנכ"לים עולמי, ראינו מנכ"לים המתמודדים עם אתגרים שהתחילו בבועת הדוט-קום והגיעו עד למשבר הפיננסי העולמי. כיום, אתגרים חדשים שהגיעו עם המגיפה העולמית ושינויי האקלים מציבים המנכ"לים במבחנים שלא נראו כמותם בעבר. עם זאת, לא משנה מה הסוגיה או השנה, יש אלמנט קבוע אחד שאנחנו רואים שהוא בעל חשיבות בסיסית וזהו האמון. השנה, נראה שהאמון קשור לכל דבר, החל מהאמון של מנכ"לים בגידול בהכנסות ועד לשאלה האם הארגון שלהם התחייב לאפס פליטות פחמן. במבט קדימה, אנו מאמינים שחברות הבנויות על בסיס חזק של אמון יתבצרו והמנכ"לים שלהם יסומנו כטובים ביותר לספק תוצאות מתמשכות התורמות להצלחה ארוכת טווח".
בסקר שערכה פירמת ראיית החשבון והייעוץ PwC השתתפו 4,446 מנכ"לים מ-89 מדינות שונות.