סגור

פרסום ראשון
נאמן מייק בן ארי לביהמ"ש: "הוא העביר לגרושתו השנייה סכומי עתק"

לטענת עו"ד ליאור דגן, הדבר בוצע הן מחשבונות החברה והן מחשבונותיו האישיים של בן ארי; הנאמן מבקש להוציא כנגד ורד כלש בן ארי צו זמני שימנע ממנה לבצע פעולות ברכושה, וטוען כי קיימת סבירות גבוהה שמקור הכספים שקיבלה מבעלה לשעבר הוא בכספי משקיעים - אותם, כך לפי החשדות נגדו, הונה לאורך השנים

הנאמן לנכסי מייק בן ארי, עו"ד ליאור דגן, הגיש היום (ה') לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה דחופה לאסור על גרושתו השנייה של בן ארי לבצע פעולות בנכסיה. עוד ביקש הנאמן מבית משפט כי יורה לגרושתו השנייה של בן ארי, ורד כלש בן ארי, להעביר לידי הנאמן תצהיר נכסים מפורט ביחס לכלל הנכסים, הכספים והזכויות שבבעלותה. כזכור, בן ארי חשוד בהונאת משקיעים בהיקף של מאות מיליוני שקלים ועזב את ישראל. לטענת הנאמן "עולים חשדות שהנכסים שהוקנו לורד כלש בן ארי על ידי החייב מייק בן ארי לאורך השנים וכן סכומי העתק שהועברו אליה, מקורם בכספי משקיעים".
עו"ד דגן טוען כי "מייק בן ארי העביר לכלש לאורך השנים סכומי עתק, הן מהחברה שבפירוק (החברה של מייק בן ארי - ל.ד), והן מחשבונותיו האישיים (בהיקפים של מיליוני דולרים), הן בהעברה של נכסים לבעלות גרושתו (בשווי של מיליוני שקלים), הן באמצעות העברות כספים חודשיות בהיקף של כ-60 אלף שקל בחודש, הן בדרך של תשלומים במזומן מדי חודש, והן בדרך של תשלום 'בונוסים' בהיקפים של מאות ומיליוני שקלים לאורך השנים (בכובעה, כביכול, כמשקיעה ב'בלו ריבר'). בנסיבות אלה, יש צורך להטיל צווי איסור דיספוזיציה על נכסי המשיבה (הגרושה - ל.ד), וזאת עד לאחר סיום הליכי החקירות והבדיקות הנדרשות".
הנאמן מציין במסגרת הבקשה שהגיש לבית המשפט כי "מבדיקות ראשוניות שביצע עולים הממצאים הבאים: סך של 15 אלף שקל שולם למשיבה מדי חודש בהעברה בנקאית, מחשבון של החברה שבפירוק; סך נוסף של 6,875 דולר שולם למשיבה, מדי חודש, בהעברה בנקאית מחשבון החברה שבפירוק לחשבון המשיבה; סך של 15 אלף שקל נוספים שולמו במזומן למשיבה ונמסרו לה במעטפה מדי חודש. בן ארי היה זה שמכין ומוסר את המעטפות החודשיות בעצמו, אולם כאשר הוא נעדר מהארץ הוא הטיל זאת על מי מהעובדים; סך של 1,400 דולר במזומן שולם למשיבה במעטפה מדי חודש. בסך הכל, מדובר בתשלום חודשי כולל (הן הסכום שהועבר בהעברה בנקאית והן סכומי המזומן) של כ-57 אלף שקל בחודש".
1 צפייה בגלריה
מייק בן ארי חברת EGFE
מייק בן ארי חברת EGFE
מייק בן ארי
(מתוך אתר EGFE)
עוד טוען הנאמן, כי בנוסף לתשלומים החודשיים שהועברו לגרושתו השנייה של בן ארי מחשבון החברה שבפירוק, אותרו מספר העברות בנקאיות שבוצעו בתקופה האחרונה לגרושתו. כך למשל נטען כי ביום 28.2.2021 בוצעה העברה בנקאית בסכום של 300 אלף שקל מחשבון הבנק של החברה שבפירוק לחשבונה של ורד כלש בן ארי. עוד נטען, כי ימים ספורים לפני שנחקר, ביום 4.4.2021, בוצעה העברה בנקאית בסכום של 250 אלף שקל מחשבון הבנק של החברה שבפירוק אל חשבונו הפרטי של בן ארי, כאשר מטרת ההעברה, כפי שמופיעה על גבי דף אישור ההעברה, הינה "VBA" - קרי ההעברה המיועדת ל-Vered Ben Ari. יתרה מזו, ממסמכים המצויים בידי הנאמן עולה כי בחודש אוקטובר 2018 העביר בן ארי לוורד – מחשבון הבנק של החברה שבפירוק - "בונוס" בסך של 300 אלף שקל בגין "השקעותיה בבלו ריבר", וכן העביר לה סכום נוסף בסך של 700 אלפי שקל. "גם כאן", נטען, "בדומה לכספים והנכסים שהועברו לידי ורד, מדובר במיליוני שקלים רבים שהועברו לידיה מחשבונות בנק של החברה שבפירוק ושל החייב, ושקיימת סבירות גבוהה כי מקורם בכספי משקיעים". עוד נטען, כי "בשלב זה הנאמן איננו זוכה לשיתוף פעולה מצד ורד ולכן יש צורך בביצוע חקירות מעמיקות ומקיפות בנוגע לכלל הנכסים, הזכויות והכספים שברשותה, ומקורות המימון שלהם".
עורכי הדין שמואל מורן ועמרי דרור, באי כוח ורד כלש בן ארי, מסרו בתגובה: "ורד בן ארי ובעלה התגרשו לפני 13 שנה בהסכם גירושין שאושר בבית משפט כחוק. כל מה שורד קיבלה היה כדין. ורד מעולם לא שיתפה פעולה עם גרושה, וגם היא במידה רבה נפגעת כמו אחרים. לבקשה אין יסוד וחבל שהוגשה. הדברים יובהרו בפני בית המשפט בקרוב".