סגור

יחד ממשיכים
"בקורונה חווינו את יתרונות הדו־קיום"

ד''ר עזיז דראושה, מנהל הרפואה הדחופה ברמב"ם, כבר שלושה ימים לא ישן. "צריך לייצא את הניסיון של מערכת הבריאות הישראלית למערכות אחרות", הוא אומר

"אני כבר שלושה ימים לא ישן. אני רואה את הזוועות וזה עושה לי רע מאוד. צריך לייצא את הניסיון של מערכת הבריאות הישראלית למערכות אחרות", מסביר ד''ר עזיז דראושה (65), מנהל המחלקה לרפואה דחופה (מיון) בבית החולים רמב"ם בחיפה. דראושה מציע להשתמש בניסיון של "הבועה שלו", בחדר המיון, וליישם אותו בבועות אחרות. "תראה מה עשינו בקורונה, שזו היתה השנה הכי קשה מאז קום המדינה. שנה שלמה דאגנו אחד לשני. הווירוס הקטן שם את כולנו באותו צד והתחשבנו אחד בשני".
2 צפייה בגלריה
רפואה דחופה ברמב"ם בתקופת הקורונה
רפואה דחופה ברמב"ם בתקופת הקורונה
רפואה דחופה ברמב"ם בתקופת הקורונה. תחושה של שיתוף
(צילום: דוברות רמב"ם)
דראושה מדגיש כי בשנת הקורונה האחדות הגיעה לשיא, יחד עם הערבות ההדדית והעזרה לזולת. "ניקח משם את הדוגמה לדו־קיום. היו לנו משימות ומטרות משותפות, ותראה איזה תוצאות נהדרות השגנו". לדבריו, "חייבים להראות לכולם שהשד לא נורא בכלל, אלא להפך: שאנו משפחה. בדיוק כמו במחלקות בבית החולים, אנו עובדים בצוותא כל הדתות. גם מטפלים וגם מטופלים", מסביר דראושה, ש־40 שנה עובד במערכת הבריאות, ומהן 27 שנה כמנהל מחלקה.
2 צפייה בגלריה
אינפו הפתרונות של ד''ר עזיז דראושה
אינפו הפתרונות של ד''ר עזיז דראושה
אינפו הפתרונות של ד''ר עזיז דראושה

"מערכת הבריאות פועלת שנים בסביבה מאוד מאתגרת. עברנו הרבה משברים רגישים: סבבי לחימה, מלחמות, אירועים ביטחוניים מכל הסוגים, אירועי שנאה, שנים של טרור. שרדנו ביחד ועברנו הכל. מוציאים מהמר את המתוק". עוד מוסיף דראושה, מוסלמי, תושב אכסאל, כי חייבים להודות ש"כשמוציאים רופא ערבי או אחות ערבייה מהמערכת, מהבועה המקצועית, הם הופכים מיד ל'חפץ חשוד'. ולא שהצד שלי הוא טלית שכולה תכלת. הקומץ באוכלוסייה שלי שעושה את מה שעושה - אינו מייצג. אסור לתת לפורעי החוק האלו לחגוג עלינו כי הרוב המוחלט מנסה להשתלב, ואני לא מוכן להכפיש לא את הציבור הזה ולא את הציבור ההוא בגלל קומץ".
לדבריו, "הכל מתחיל בחינוך. צריכים לחנך את האנשים לכבוד הדדי ולדו־קיום. להבליט את היתרונות של הדו־קיום בכל התחומים, כמו היתרונות שקיימים במערכת הבריאות. אין אופציה שלא נחיה ביחד, הרב-תרבותיות והגיוון הם רק משפרים, מאתגרים ומשדרגים".