יחד ממשיכים"חייבים לפתח חינוך שוויוני ומרכזי תעסוקה לערביי ישראל"
יחד ממשיכים
"חייבים לפתח חינוך שוויוני ומרכזי תעסוקה לערביי ישראל"
איש העסקים והיזם, יו"ר באבקום עימאד תלחמי, "רואה דווקא את ההזדמנות לתיקון ולשינוי בכל דבר רע שקורה". לדבריו, "ישראל היא מעצמת יוניקורנים. איפה ערביי ישראל בזה? כשיש תסכול, דברים מתפרצים"
"בכל דבר רע שקורה, אני רואה דווקא את ההזדמנות לתיקון ולשינוי", אומר איש העסקים והיזם עימאד תלחמי, יו"ר באבקום שמספקת לחברות ולגופים גדולים במשק שירותי מיקור חוץ בתחומי הטלפוניה, הדיגיטל והמכירות. בנוסף הוא מחזיק ביחד עם אראל מרגלית וחמי פרס בקרן ההשקעות תקווין שמטרתה לעודד שילוב של יזמים ערבים בהייטק הישראלי.
את באבקום ייסד תלחמי ב־2008 ביחד עם התעשיין המנוח דב לאוטמן ומבין כ־3,200 עובדים, 60% הם ערבים ישראלים ו־40% יהודים, לדברי תלחמי "השותפות האמיתית צריכה להתבטא בזירה התעסוקתית. ערביי ישראל צריכים להרגיש שייכות לכלכלה הישראלית".
תלחמי מייחל לחינוך שיוויוני לבני שני העמים ושוק עבודה עם מרכזי תעסוקה משותפים לערבים וליהודים, ושוויון הזדמנויות בהתמודדויות על משרות ועל תפקידים בכירים, חינוך שוויוני ומיטיב בקרב בני שני העמים: "כלכלה משותפת היא המצע לשלום. המדינה פספסה את זה".
הוא מצביע על ההייטק הישראלי כמודל לשאוף אליו: "ישראל היא מעצמת יוניקורנים. איפה ערביי ישראל בזה? החברה הערבית מלאה בצעירים עם מוחות מבריקים והם שואלים את עצמם למה הם לא חלק מזה. כשיש תסכול, דברים מתפרצים".
תלחמי (62) מעוספיא מאמין שאת השבר בין יהודים לערבים צריכים לאחות "המבוגרים האחראיים", משני המגזרים, ולחשוב איך מחזירים את הגלגל למסלול "הרי אף אחד לא הולך מכאן לשום מקום. אנחנו נבנה ביחד חברה לתפארת. אין לנו ברירה".