"נבנה את האמון": יוזמות פיוס משותפות של יהודים וערבים
"נבנה את האמון": יוזמות פיוס משותפות של יהודים וערבים
ראשי רשויות בגליל המערבי חתמו על מכתב הקורא לתושבי האזור, יהודים וערבים, להימנע מכל גילוי של אלימות פיזית או מילולית; ראש עיריית כפר סבא בפוסט משותף עם ראש עיריית קלנסווה: "לא ניתן לקיצוניים להרוס. נועדנו לחיות ביחד"; רשת פתאל הפיצה איגרת לעובדים: "מסר של דאגה כנה ותקווה גדולה"
ראשי רשויות בגליל: "קוראים להימנע מאלימות והסתה"
על רקע החשש להסלמה באלימות האזרחית בין ערבים ליהודים בגליל המערבי, נפגשו ביום חמישי האחרון ראשי רשויות בגליל המערבי וסיכמו לשתף פעולה. ראשי הרשויות קראו לתושבים לשמור על רגיעה ויחסי שכנות עבור עתיד משותף.
את המפגש יזמו שמעון לנקרי, ראש עיריית עכו; משה דוידוביץ, ראש המועצה האזורית מטה אשר; רונן מרלי, ראש עיריית נהריה; ראדי נג'ם, ראש המועצה המקומית בית ג'אן; אדגר דקואר, ראש המועצה המקומית פסוטה; חאתם עראף, ראש מועצת מעיליא, ועוד.
במכתב עליו חתמו ראשי הערים נכתב כי מצופה מכל תושבי האזור, ערבים ויהודים, להימנע מהפעלה של כל אלימות פיזית או מילולית וכל פעולה שיש בה כדי לעודד ולהסית לאלימות, ברחוב או ברשתות החברתיות.
הגליל המערבי כולל את החלק המערבי של הגליל העליון ומכיל רשויות הכוללות יותר מ-230 אלף תושבים בערים ובמועצות כנהריה, עכו, מטה אשר, מעלות-תרשיחא, בית ג'אן. עכו ספגה עד כה את ההתפרעויות הקשות באזור מצד תושבי השכונה, כולל הצתת עסקים ומוסדות בעיר כמו התאטרון ומסעדות אפנדי ואורי בורי.
לדברי שמעון לנקרי, ראש עיריית עכו: "אנחנו חזקים ונצליח עם מה שמונח לפתחנו כדי לחזור לשגרה ולבנות את האמון הנדרש". מפגש ראשי הרשויות נערך במסגרת התכנסות חירום שאורגנה על ידי אשכול גליל מערבי. האשכול הוקם ב-2009 כחלק ממסקנות מחדלי מלחמת לבנון השנייה. מטרתו לקדם ראייה אזורית ושיתופי פעולה אסטרטגיים בין הרשויות המקומיות.
כמו כן כבר היום מקיימים ראשי הרשויות בנהריה ובמזרעה שיתוף פעולה כדי לא להפגיש בין תושבי המקום ולהלהיט את הרוחות. זאת לאחר שהיה חשש להתקהלות של צעירים מנהריה וממקומות אחרים שביקשו להגיע לכפר הערבי המוסלמי כדי לפגוע בתושביו. פואד עווד, ראש המועצה המקומית מזרעה, מסר ל"כלכליסט": "אני חסר אונים מולם (קבוצות המתפרעים שרוצות להגיע לעיר). לא הבנתי למה מאפשרים להגיע לצעירים מחוץ לאזור שרוצים לפגוע במרקם העדין ובחיים המשותפים".
רונן מרלי, ראש עיריית נהריה: "המסר חייב לחלחל למטה. אין דרך אחרת, אין לנו ברירה אלא להחזיר את הסדר והאמון בין התושבים. זה גם המסר שאנחנו חייבים להעביר הלאה לדורות הבאים. זו המדינה שלנו והאחריות שלנו לדאוג להמשכיותה".
כפר סבא וקלנסווה: "לא ניתן לקיצוניים להרוס. נועדנו לחיות ביחד"
ראש עיריית כפר סבא רפי סער וראש עיריית קלנסווה השייח' עבד אל באסט העלו פוסט משותף ובו כתבו כי לא ייתנו לקיצוניים להשפיע וכי שני העמים נועדו לחיות ביחד.
פתאל: "הזכרנו לעובדים שאנחנו פועלים בשותפות הדדית"
רשת מלונות פתאל הוציאה הודעה ברוח הפיוס והשיתוף. כך מסרה אביה מגן, מנכ"לית הרשת: "מיום הקמת החברה, מערכות היחסים בין כלל העובדים, יהודים/ נוצרים/ מוסלמים, ברשת פתאל יצרו סוג של משפחה ושותפות שהפוליטיקה אינה חלק ממנה.
"אני סבורה כי הבסיס לשותפות הוא כבוד הדדי, יחס שוויוני ללא הבדל של דת, גזע ומין והערכה כנה. המשרות ברשת מאוישות על ידי עובדים מכל המגזרים על סמך כישוריהם ויכולותיהם המקצועיות, ומעולם לא היתה קיימת איפה ואיפה על בסיס דת, מין או לאום. אנו נוהגים בכולם באופן שווה, מברכים את כלל העובדים בחגיהם, דואגים להם בימי שמחה או עצב.
"'אדם לאדם – אדם' הוא אחד מהערכים אותם חרטנו על דגלנו מיום הקמת הרשת, ואמנם ימים לא פשוטים ומאתגרים עוברים על כולנו, אך אני סמוכה ובטוחה ששני הצדדים ישכילו להתנהג בהתאם לערך העליון הזה ולא להשתמש בו כסלוגן. בימים האחרונים הפצנו איגרת לכל עובדינו, עם מסר של דאגה כנה ותקווה גדולה.
"הזכרנו לכולם שברשת פתאל אנו סמל לדו-קיום ופועלים בשותפות הדדית. עובדים יחד, בני כל הדתות, כמו משפחה אחת גדולה, גאים תמיד בעובדה שכולנו יחד יוצרים שלם אחד המורכב מפסיפס של דתות, עדות ומגזרים וכך זה ימשיך. כולי תקווה ואמונה שיחד נעבור את התקופה הזו, מאוחדים ועם פנינו לשלום".