נתניהו ושריו אשמים במחדל
נתניהו ושריו אשמים במחדל
אחרי האסון מיהרו נתניהו ואוחנה לצאת בהצהרות השגורות על "בדיקה יסודית", אך אלו לא מספיקות וקיים חשש שהן נועדו להסיט את האחריות מהם ולהטילה על דרגי המשטרה. אלא שנתניהו לא יכול להתכחש לאחריותו
ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הפנים אריה דרעי, השר לביטחון פנים אמיר אוחנה וגם שרת התחבורה מירי רגב נושאים באופן מיניסטריאלי באחריות לאסון במירון. במקום להציב מגבלות לפי החוק, הם איפשרו את הגעת ההמונים מתוך שיקולים פוליטיים. בשבועיים האחרונים הם חגגו והתגאו בהסדר שהושג, אלא שאחרי האסון שהביא למותם של 45 איש, כולם בורחים מאחריות.
ב־19 באפריל התייצב נתניהו בישיבתה של סיעת יהדות התורה ובישר על מתווה שלפיו הר מירון יהיה פתוח בל"ג בעומר ללא הגבלה. נתניהו לא עמד בלחץ של ש"ס ויהדות התורה, שותפיו ל"בלוק", בזמן שהוא מנסה להרכיב ממשלה. דרעי, שהוביל את המתווה, סירב להגביל את מספר המשתתפים ודרש בפגישה עם אוחנה "לאפשר לכל יהודי הגעה חופשית למירון". אוחנה הסכים שלא סביר להטיל הגבלות על החוגגים, ולא פספס את ההזדמנות להגיע ערב החג למירון כדי "לבחון" את ההיערכות ובעיקר כדי להצטלם. הבדיקה שלו לא מנעה את האסון. לאחר ההחלטה לאפשר חגיגות ללא הגבלה, משרד התחבורה בראשות רגב אישר באופן חריג הפעלתן של 24 רכבות מיוחדות למען החוגגים. גם שר הבריאות יולי אדלשטיין הסכים למתווה, אף שלא התנהל לפי כללי התו הירוק.
אחרי האסון מיהרו נתניהו ואוחנה לצאת בהצהרות השגורות על "בדיקה יסודית", אך ההצהרות הללו לא מספיקות, וקיים חשש שהן נועדו להסיט את האחריות המיניסטריאלית מהם ולהטילה על דרגי המשטרה. אלא שנתניהו לא יכול להתכחש לאחריותו. הוא מכהן כראש הממשלה 12 שנים ברציפות, ועד היום ממשלתו לא התפנתה לתקן ליקויים קשים שהתגלו בשני דו"חות מבקר המדינה ושעליהם התריעו גורמים שונים פעמים רבות.
אסור לתת לנתניהו, אוחנה, דרעי ורגב לחמוק מהאחריות. יש להקים ועדת חקירה ממלכתית שתחקור את האסון ולא תתכופף בפני לחץ הפוליטיקאים. רק כך ניתן יהיה לבוא חשבון עם האשמים, ובעיקר להביא לתיקון הליקויים.