סגור

סינרג'י מרחיבה את פעילותה לאירופה: תקים טורבינות רוח ביוון

הממשלה היוונית פרסמה לאחרונה תוכנית להבראת המשק בעידן שלאחר הקורונה, הכוללת בין היתר השקעה של 10 מיליארד יורו בפרויקטים של אנרגיה ירוקה. היקף הפרויקטים של סינרג'י יעמוד על כ-520 מגה-ואט, בהשקעה המוערכת ב-320 מיליון יורו. ההכנסות הצפויות מוערכות ביותר ממיליארד יורו לתקופה

סינרג'י אנרגיה מתחדשת זכתה במכרז של ממשלת יוון להקמת פרויקט רוח של 140 מגה-ואט על קרקע ציבורית בצפון המדינה, ובנוסף חתמה עם גוף מקומי על מזכר הבנות לרכישת שדה סולארי בהספק של 380 מגה-ואט, גם הוא בצפון יוון. סה"כ השקעות החברה בפרויקטים אלו מוערכות ב-320 מיליון יורו.
לצורך פיתוח פרויקט הרוח סינרג'י התקשרה עם גורם מקומי. להערכת החברה, שלבי הפיתוח של השדה הסולארי יסתיימו בסוף שנת 2022, הקמתו תחל בתחילת 2023 והוא יחובר לרשת לקראת סוף שנה זו. קבוצת סינרג'י מפתחת כיום כ-520 מגה-ואט ביוון, ובוחנת מספר פרויקטים נוספים במדינה.
לאחרונה פרסמה ממשלת יוון תוכנית הבראה למשק המקומי בעידן שלאחר הקורונה, הכוללת בין היתר השקעה של 10 מיליארד יורו במעבר של המשק היווני לשימוש באנרגיה ירוקה. התוכנית תמומן באמצעות ערבויות של כ-6 מיליארד יורו מהאיחוד האירופי ועוד כ- 4.4 מיליארד יורו מהשקעות פרטיות.
2 צפייה בגלריה
אביעד מור מנכ"ל סינרג'י אנרגיה מתחדשת
אביעד מור מנכ"ל סינרג'י אנרגיה מתחדשת
אביעד מור, מנכ"ל סינרג'י אנרגיה מתחדשת
(צילום: ענבל מרמרי)
יוון נמצאת בפיתוח מסיבי של אנרגיות מתחדשות, עם יעד להגיע ליותר מ-60% ייצור חשמל מאנרגיות מתחדשות ב-2030, וקיבלה החלטה לסגור את כל התחנות הפחמיות לייצור חשמל. לשם כך אישרה הממשלה המקומית חוק ותקנות המגדירים מסלול ברור של פיתוח וייזום פרויקטי אנרגיה מתחדשת. במסגרת תיקוני החקיקה אף הונהג ביוון מסלול מהיר לפיתוח פרויקטי אנרגיה מתחדשת גדולים דוגמת הפרויקטים של קבוצת סינרג'י.
ביוון, בדומה לישראל, נהוגה שיטת התעריף הקבוע (FiT), המאפשרת ודאות לגבי התעריף בו יימכר החשמל המיוצר בפרויקט. נכון להיום, התעריף כאמור נקבע ל-20 שנה ומשולם על ידי רשות החשמל והמדינה. במקביל לתעריף המובטח, המדינה מפתחת כבר היום רגולציה שתאפשר סגירת הסכמים בילטראליים למכירת חשמל, מה שיפתח את השוק לעסקאות מכירת חשמל על בסיס רשת החשמל האירופית. לאחר המעבר להסכמים בילטראליים למעשה השוק יתנתק מהתלות בתעריפים מהמדינה, בדומה לנעשה באיטליה ובספרד.
בשנה האחרונה נראית התעוררות גדולה בקרב חברות מקומיות וחברות בינלאומיות בשוק האנרגיות המתחדשות ביוון, וכבר היום ניתן לראות השקעות בהיקף של מיליארדי יורו המגיעים ממשקיעי חוץ בשוק זה. לאחרונה הודיעה חברה-בת של ענקית האנרגיה BP (British Petroleum), אשר מהווה את אחת השחקניות הגדולות בתחום האנרגיה המתחדשת באירופה, כי זכתה ב-40% מהיקף המכרז האחרון שהתפרסם ביוון לפיתוח של אנרגיה מתחדשת באמצעות שותפות עם חברה יוונית מקומית.
2 צפייה בגלריה
פרויקט מאגרי מים של סינרג'י במושב תלמי אלעזר
פרויקט מאגרי מים של סינרג'י במושב תלמי אלעזר
פרויקט מאגרי מים של סינרג'י במושב תלמי אלעזר
(צילום: יח"צ סינרג'י)
אביעד מור, מנכ"ל קבוצת סינרג'י אנרגיה מתחדשת: "הפרויקטים האלו הם הפרויקטים הראשונים של החברה ביוון, והם מרחיבים את מגוון פעילויות הקבוצה. יוון שמה לעצמה מטרה שייצור החשמל מאנרגיה מתחדשת יהווה 60% מסך ייצור החשמל במדינה, וזאת עד לשנת 2030. בהתאם השוק היווני נמצא בפיתוח מסיבי של התחום. הפרויקטים ביוון מהווים קפיצת מדרגה נוספת בפעילות הליבה של החברה – ייזום, פיתוח והקמה של פרויקטי אנרגיה מתחדשת".
סינרג'י זכתה לאחרונה במכרז של רשות החשמל בענף האנרגיה הסולארית, במסגרתו תקים פרויקטים סולאריים על גבי מאגרי מים, בריכות דגים וגגות גדולים בהיקף של 240 מגה-ואט בעלות מוערכת של 700 מיליון שקל. כמו כן זכתה סינרג'י במספר מכרזים אסטרטגיים אשר הגדול שבהם של חברת מקורות להקמת שדות סולאריים צפים על מאגרי המים של מקורות, בעלות הנאמדת ב-120 מיליון שקל.
בעלי המניות המרכזיים בחברה הם היזם אביעד מור, המשמש כמנכ"ל החברה, ד"ר יעל אלמוג זכאי, לשעבר מבעלי השליטה בבנק איגוד (כיום בעלת מניות בבנק מזרחי), וד"ר יעקב גרוסמן, פעיל ותיק בשוקי ההון המקומיים והבינלאומיים.