רפאל פותחת את המירוץ לחימוש הסטי"ל הבא של חיל הים
רפאל פותחת את המירוץ לחימוש הסטי"ל הבא של חיל הים
חשפה טיל תקיפה חדש שיתחרה בהצעות התעשייה האווירית ואלביט, לטווח 300 ק"מ, ומוצע גם ללקוחות זרים. המחיר: כ-2 מיליון דולר
באופן חריג חושפת רפאל תכנון לטיל ימי חדש שטרם נרכש בידי משרד הביטחון או לקוחות זרים. המטרה: תחרות על חימוש הסטי"ל הבא של חיל הים, שיחליף את ספינות הסער 4.5, ומתוכנן להיבנות במספנות ישראל, ובמכרזי רכש בחו"ל.
הטיל, המכונה Sea Breaker, הוא טיל תקיפה לטווח של 300 ק"מ, המיועד לשיגור מספינות או מהיבשה, ללוחמה בספינות ומטרות יבשתיות בסביבה ימית, חופים ואיים. בניגוד לטילים ימיים מקובלים הוא אינו מצויד במכ"ם אלא במערכת אופטית, שאמורה לזהות עצמאית מטרות, להבדיל בין כמה ספינות ופגוע בזו שאליה כוון, באמצעות ניתוח תמונה ובינה מלאכותית.
למרות שטרם החלו ניסויי שיגור שלו, הפיתוח אמור להיות מהיר וזול יחסית הודות לשימוש ברכיבים מטילים קיימים של רפאל, כמו פצצות הספייס. טילים דומים עולים כ-2.5 מיליון דולר, וברפאל אומרים כי הטיל החדש יהיה זול יותר - כ-2 מיליון דולר. הטיל גם מתוכנן להתאים לשיגור ממשגרי מערכת הגנה האווירית ספיידר של רפאל, ולהתבסס על המערך הלוגיסטי שלה, וכך להציע ללקוחות קיימים של המערכת, ביניהם לפי מקורות זרים הודו, הפיליפנים, ויטנאם וסינגפור, אפשרות לשדרג אותה למשימה חדשה. למרות שהטיל טס במהירות נמוכה ממהירות הקול, שרידותו אמורה להישמר בטיסה נמוכה מאוד המקשה על מכ"ם לאתר אותו, ועל היותו אוטונומי, כך שלא ניתן לשבש את טיסתו באמצעות לוחמה אלקטרונית.
תקציב המדינה שאמור להיות מאושר בחודש הקרובים אמור לאפשר סוף סוף את המימוש הרשמי של התכונית הרב שנתית החדשה של צה"ל תנופה, שאמורה לכלול התחלה של רכש ספינות טילים חדשות שיחליפו את ספינות הסער 4.5 הוותיקות. הספינות החדשות יהיו קטנות וזולות מספינות הסער-6 שנבנות בגרמניה.
למרות שרשמית מיועד הטיל החדש לייצוא, במצגות ובסרטונים שבהן הוצג הטיל הוא נראה משוגר מהסטי"ל החדש. חיל הים קלט בשנים האחרונות טיל תקיפה חדש מתוצרת התעשייה האווירית, וגם אלביט צפויה להציע לחיל הים גרסה ימית של רקטת "הנץ דורס", גם היא לטווח של כ-300 ק"מ.
מנכ"ל רפאל, אלוף (מיל') יואב הר אבן, אמר כי "זיהינו מתיחות גוברת בכמה זירות עתירות חופים, ולכן התחלנו בפיתוח הסי בריקר, על בסיס טכנולוגיות קיימות ומוכחות. הסי בריקר מאפשר גם למדינות שאין להן חיל ים מתקדם לשלוט על שטח של מאות קילומטרים מחופיהן".