דעההתפרצות הקורונה: היסטריה היא לא מדיניות
דעה
התפרצות הקורונה: היסטריה היא לא מדיניות
על רקע העלייה במספר המאומתים לקורונה צריך לגבש מערך שלם שיטפל בכל הקצוות ושמותאם למצב הנוכחי: תחלואה נמוכה שמרוכזת בבני נוער. כפי שהיסטריה איננה מדיניות, גם התעלמות איננה מדיניות
מספר המאומתים זינק בימים האחרונים והגיע כבר ל־131 ביממה האחרונה, אבל אסור להיכנס להיסטריה. אין כאן גל רביעי ואין התפרצות. עדיין מדובר ב־474 מקרים פעילים בקרב אוכלוסיה של יותר מ־9 מיליון.
יתרה מזו, היות שמדובר בבבני נוער, מספר החולים הקשים לא השתנה. מבחינה אפידמיולוגית, יוני 2021 לא דומה במאומה לאפריל 2020 ואפילו לא לדצמבר 2020. רוב אוכלוסיית ישראל מחוסנת, ועוד בחיסון המוצלח מכולם.
ובכל זאת, כפי שהיטיב להגדיר בכיר במשרד הבריאות, מדובר ב"אירוע". ויש להוסיף בעיתוי לא מוצלח במיוחד. ראשית, אזרחי ישראל הבינו השבוע את הבלוף שמכר להם בנימין נתניהו לצורך קמפיין הבחירות: שהוא חיסל את הקורונה. הקורונה לא חוסלה וגם לא תחוסל. היא תישאר איתנו לעוד הרבה מאוד זמן. שנית, משרד הבריאות שהותיר אחריו יולי אדלשטיין נמצא בשיא חולשתו והתרוקן מאנשים חזקים. שלישית, האירוע הזה מתרחש כאשר למשרד נכנס שר חדש ונטול כל ניסיון ניהולי, ביצועי ומיניסטריאלי, שמתקשה לקבל החלטה פשוטה ביותר כמו מינוי מנכ"ל. לעיני השר החדש נחשף גודל ה"אירוע" הדרמטי שמתרחש סביבו: טיפול במערכת בריאות ציבורית מסובכת ומורכבת שעדיין צריכה להילחם במגפה.
מה שהממשלה הזו חייבת לקדם בדחיפות זו מדיניות חדשה לטיפול במצבים כאלה. המזל הוא שהפקידים שנשארו במשרד מנסים בשבוע האחרון להקים מנהלת קורונה מצומצמת שיודעת לטפל במוקדים נקודתיים, לערוך חקירות מהירות, לטפל בבידודים, לאכוף ולפקח. שרי הביטחון והבריאות סיכמו אמש כי משרד הביטחון יקים מאהל שיוכל לבדוק מאות אנשים בו זמנית בנתב"ג. זהו צעד בכיוון הנכון אך הוא לא מספיק. צריך לגבש מערך שלם שמטפל בכל הקצוות, ומותאם לרמת התחלואה הנמוכה שמרוכזת בבני נוער. בדיוק כמו שכניסה להיסטריה איננה מדיניות, גם התעלמות איננה מדיניות.