יחד ממשיכים"התמהיל האנושי בהייטק צריך לייצג את הגיוון באוכלוסייה"
יחד ממשיכים
"התמהיל האנושי בהייטק צריך לייצג את הגיוון באוכלוסייה"
אפי כהן, מייסד דאטורמה ומנכ"ל מרכז הפיתוח של סיילספורס בישראל, חושב שייצוג שוויוני בהייטק יעודד דו־קיום. המפתח הוא פריסה גאוגרפית שתתאים לערבים
"העובדים שלנו בנצרת לא מגיעים למשרד בימים האחרונים כי הם לא מרגישים מספיק בטוחים", אמר ל"כלכליסט" אפי כהן, ממייסדי דאטורמה, שנמכרה לסיילספורס ב־2018, וכיום מכהן כמנכ"ל מרכז המחקר והפיתוח של סיילספורס ישראל.
כהן היה אחראי על הקמת מרכז הפיתוח בנצרת עוד לפני עסקת הרכישה של דאטורמה. "כולנו יודעים שיש מחסור גדול במהנדסים בישראל, וככל שצמחנו מהר יותר הרגשנו יותר את המחסור הזה. חברות בוחרות במגוון פתרונות לבעיה הזו, למשל העסקה של מהנדסים במזרח אירופה או הודו, אבל אני קראתי כתבה על התת־ייצוג של מגוון אוכלוסיות בהייטק הישראלי והחלטתי שזה הפתרון. יצרתי קשר עם מיזם גליל סופטוור, שזה מיזם שהוקם בנצרת ומטרתו לשלב מהנדסים מהחברה הערבית בהייטק הישראלי. ב־2016 התחלנו עם צוות של ארבעה אנשים וראינו שזה עובד טוב, גם ברמה המקצועית וגם ברמה הערכית. היה לי חשוב שלפחות אצלנו התת־ייצוג הזה לא יבוא לידי ביטוי, ואם הערבים הישראלים מהווים 20% מהאוכלוסייה, אז שזה גם יהיה הייצוג שלהם בחברה". אבל זו לא רק יוזמה חברתית, כהן חושב שמדובר ביתרון בהשוואה להעסקת עובדים בחו"ל: "בניגוד למזרח אירופה, פה יש מהנדסים איכותיים שדוברים את אותה שפה ונמצאים באותו אזור זמן. זה עבד כל כך טוב שהמשכנו להגדיל את הצוות בנצרת, וכשהשתלבנו בסיילספורס, ראינו הזדמנות לעבור להעסקה ישירה ולהגדיל משמעותית את מספר העובדים".
בעקבות ההצלחה כהן מנסה לקדם מהלכים דומים בהייטק הישראלי והמסקנה שלו פשוטה: "הרבה חברות מתייעצות איתי איך להגיע לטאלנט מהחברה הערבית ומהחברה החרדית, ואחד המפתחות זה הנוכחות הפיזית. המיקום הגאוגרפי משמעותי עבור החברה הערבית, ואם לחברה יש משרדים רק בתל אביב, זה חסם משמעותי עבור מהנדסים שגרים בצפון. צריך לייצר את העוגנים האלה".