מרידור עבר ללייטריקס: כל הדרכים מובילות להייטק
מרידור עבר ללייטריקס: כל הדרכים מובילות להייטק
גיוס בכירים במגזר הציבורי ליוניקורנים, כמו במקרים של שאול מרידור וחדוה בר, מספק חותמת הכשר להייטק הישראלי כולו. מתחום צעיר, זריז ופרוע הוא הופך לבוגר ורציני יותר. החברות רוצות לשדר למשקיעים: “יש לנו גם מבוגר אחראי”
המינוי של מי שהיה ראש אגף התקציבים באוצר, שאול מרידור, לתפקיד סמנכ״ל הכספים של חברת לייטריקס הירושלמית, מצטרף לזה של המפקחת על הבנקים לשעבר, חדוה בר, בחברת איטורו לפני חודש. אמנם עדיין אין כאן תופעה של מעבר בכירים מהשירות הציבורי להייטק, אבל בהחלט נראה שמדובר בתחילתה של מגמה.
מעברי קריירה של עובדי ציבור בכירים למגזר הפרטי הם פעמים רבות בעייתיים ומשמשים מושא לביקורת - כאשר מי שפיקח על תחום מסוים עובר לצד השני כדי לסייע לחברה להתגבר על אותם מכשולים רגולטוריים שהציב בדרכה רק לא מזמן. זה לא המקרה במעברים הנוכחיים. שתי החברות הללו הן כבר יוניקורנים - חברות פרטיות שזכו להערכת שווי של מעל למיליארד דולר - שנמצאים בדרך להנפקה בחו״ל. לייטריקס מסרה כי מרידור מיועד להוביל את התהליך הזה בחברה שמפתחת אפליקציות לעיבוד תוכן ויזואלי, בעוד בר תהיה אחראית על ממשל תאגידי ורגולציה בחברת הפינטק.
למעשה, יש אפילו כאלה שיתהו האם ללייטריקס לא היה עדיף למצוא מנהל מנוסה שהוביל בעבר חברות להנפקה במקום עובד ציבור, מוכשר ובכיר ככל שהיה. אבל המינויים הללו מספקים לחברות חותמת הכשר מסוג אחר. ולא רק לחברות הספציפיות הללו אלא להייטק הישראלי כולו. מתחום צעיר, זריז ופרוע הופך ההייטק הישראלי לבוגר ורציני יותר. זה אולי מגניב פחות, אבל זה בדיוק מה שחברה כמעט־בורסאית רוצה לשדר למשקיעים הבאים שלה: ״תראו, יש לנו גם מבוגר אחראי״.
אי אפשר להתעלם מהסמליות של המעברים האלה במועד הנוכחי. ההייטק, שתמיד היה סמל סטטוס נחשק, הפך בשנה האחרונה כמעט לאופציה היחידה במשק הישראלי. המשכורות הגבוהות, התנאים המשובחים וכמובן האופציות המפתות אינם בני־השוואה כמעט לאף תחום אחר היום, ובעצם מקטר המשק הופכים לרכבת כולה.